Hjem / Opskrift / Chips af jordskokker

Chips af jordskokker

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Skræl eller rens jordskokkerne grundigt, og skræl det så i skiver med den skræller eller riv dem fint på et mandolinjern. Som de bliver færdigskivede lægges jordskokkerne i isvand, for at opnå ekstra sprødhed og for at undgå misfarvning.

Sæt imens olien til at varme op på næsthøjeste blus. Når olien er meget varm (lige under rygepunktet - lad evt. en skive jordskok ligge i som prøvekanin), hældes fjerdedel af jordskokkerne i. Lad dem stege i olien til de bliver let gyldne, og fisk dem så op med gaffel eller hulske. Lad første hold dryppe af på et stykke køkkenrulle, imens næste hold er i gryden. I de sidste minutter af stegningen er der en hårfin grænse imellem de er færdige og brankede. Pas derfor på. De bliver først rigtigt sprøde, når de får lov til lige at køle lidt af på køkkenrullen, så lad være med at overstege dem i et forsøg på at opnå sprødhed.

Når alle chips er færdige drysses de med salt og serveres rene eller med god dip

Ingredienser: 

Til en mindre snack

200g. jordskok
Salt
1/2 liter billig skodolie (lige meget hvilken olie man bruger her, vil det stadig være usundt, så ingen grund til at tænke på andet end miljøet)


 

Kategorier: 

Kommentarer

Alternativ kan de bages ved 180 grader i 4-5 min. på bageplade i ovenen med et par skefulde koldpresset rapsolie (For det understøtter den naturlige nødede smag fra jordskokken) over sig og et drys salt. Men hold øje med chipsene, for afhænigig af hvor jævnt ovnen fordeler varmen kan de blive sprøde på forskellige tider. :)

Jeg har god erfaring med at drysse lidt røget paprika henover inden de kommer i ovnen

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.