Hjem / Opskrift / Braisserede gulerødder

Braisserede gulerødder

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Jeg er vild med de smagsnuancer finosherry kan give retter, men man kan sagtens bruge andre vine eller endda øl i denne ret. Det eneste man skal være opmærksom på, er at justere syre-sødmeniveauet alt efter hvor sukkerholdig en drik man anvender. Det kan eksempelvis nemt klares ved at bruge mindre eller helt udelade honning, hvis man vælger at bruge hyldesaft. 

Jostabærerne kan sagtens udskiftes med andre bær, som sol-, stikkels- eller blåbær. 

Retten er hurtig at lave. Start med at sætte smøret over i en bred gryde. Imens det smelter, rengøres og/eller skrælles gulerødderne og flækkes to gange på langs. Rengør ogse gerne en 1/4 af toppen og snit den fint. Lad herefter gulerødderne stege let gyldne i smøret, imens dild og bær skyldes. Når gulerødderne har antaget en mere dyb orange farve og man kan se konsistensens er ved at ændre sig (ca. fem min.) overhældes retten de med sherry. Lad koge hurtigt op og ven herefter honningen i. Når sherryen herefter er kogt helt væk, tages gulerødderne af blusset, og fra gryden og over på et koldt fad. Smag til med salt og vende sammen med hakket dild og bær.
 

Ingredienser: 

1 bundt gulerødder (gerne med top)
1 dl. tør sherry (eller champagne, cider, hvedeøl eller hyldesaft m.m.)
2 spiseskefulde honning
20g. smør eller olie
1 halvt bundt dild
salt
(evt. citronsaft)
 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.