Hjem / Opskrift / Brændenældekage

Brændenældekage

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

En simpel, vegansk kage, som godt kunne gå hen og blive en klassikker hjemme hos os. Første gang lavet til fødevarefællesskabets seks års fødselsdag. Burde også være oplagt til skovture eller kaffen på en lun forårsdag.

---

Skyld brændenælderne grundigt, og læg dem i en gryde med låg. Overhæld med kogende vand og vent to minutter. overhæld dem så med koldt vand til de kan håndteres, tag dem op og knug væden fra dem. Hak dem herefter fint. 

Tænd ovne på 175grader. 

Bland mel, sukker, bagepulver og kanel i en stor skål. Tilsæt olie, havremælk, citronsaft, skal og den hakkede brændenælde og bland til massen er sammenhændende og jævn. 

Beklæd en hæveform med bagepapir, og hæld massen heri. Bag den i den forvarmede ovn i en time, og lad den herefter køle ned på en rist. 

Server som den i skiver, evt. overhældt med sirup.

Ingredienser: 

Til et rugbrødsfad

4,5 deciliter hvedemel
1,5 deciliter solsikkeolie
1 deciliter havremælk
1 deciliter sukker
saft og skal af en hel citron
100g. brændenælde 
1 teske bagepulver
1 teske natron 
1 teske kanel 


 

 

 

 

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.