Vejledning:
Smør blandes med melet og sukkeret, til det er smuldret sammen. Når der ikke længere er store klumper smør, tilsættes det kolde vand lidt efter lidt.
Dejen skal være samlet, men ikke våd. Pas på, at dejen ikke æltes.
Del dejen i to og sæt den på køl en halv times tid.
Bland sukker, farin og maizena i en skål. Bland blåbærerne i blandingen og pres en halv citron over til sidst.
Rul den ene halvdel dej ud så den passer en tærteform. (Jeg brugte str. 8 fra Pillivuit.)
Hæld blåbærblandingen over i tærteformen og sæt på køl indtil du har lavet låget af den anden halvdel dej. (Det er her, at du skynder dig lige at drysse en håndfuld god chokolade over blåbærblandingen.)
Her er låget lavet af hjerter. Du kan også lave stjerner, iskrystaller, blomster mv, eller et låg, der dækker kagen helt. Vær i så fald opmærksom på at få lavet nogle lufthuller i låget.
Låget og kanterne pensles med æg og drysset med kanelsukker.
Bages ved 180 grader i forvarmet ovn, ca 1 time +/-. Den her er bagt i 1 time og 5 min., men det kommer an på din ovn. Den skal have så længe, at dejen er blevet gylden og blåbærerne bobler så fint :-)
/Marianne Holm
Tilføj kommentar