Hjem / Opskrift / Blå kartoffel chips

Blå kartoffel chips

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Denne opskrift er et forsøg på at lave sundere chips. Chipsene kan spises enten som crunch ovenpå en suppe, evt. jordskokkesuppen fra sidste uge eller bare som en chip. Da chipsene er lavet uden brug af olie og salten derfar har svært ved at hænge ved anbefales det optimalt at man bruger den som tilbehør til andet eller har en dip at døppe chipsene i, eks. en anden af ugens opskrifter, persillepesto. Man kan bruge næste alle slags rodfrugter, specielt elsker jeg selv også jordskokkechips.

Sæt ovnen på 200 grader. Vask og skrub kartoflerne grundigt. Brug nu et mandolinjern eller en skarp kniv til at skære kartoflerne i papirstynde skiver. Kom bagepapir på en bradepande. Tør alle skiverne grundigt i et viskestykke og læg dem tæt på bradepanden. Sæt dem midt i ovnen, de skal have ca. 15-20 min. Tjek til dem hver 5 min og vend dem. Hvis man har skåret dem med en skarp kniv kan de varriere lidt i tykkelse og nogle er derfor måske færdige før andre, så hold godt øje med dem og tag dem fra der er færdige og bag de andre videre. Man ved at de er bagt færdige når de er sprøde. Kom dem i en skål, drys med salt og server. De kan evt. opbevares et par dage i en lufttæt beholder. 
 

Ingredienser: 

250 g blå kartofler

Flagsalt


Af Maria Lund Kloster

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.