Hjem / Opskrift / Bagte peberfrugter

Bagte peberfrugter

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Læg peberfrugterne på en bageplade - med et ark bagepapir under og bag dem ved 200 grader (150 grader varmluft hvis du har flere plader i ovnen) Det er unødvendigt at bruge olie.
Bag evt. også et helt hvidløg og chili med.
Selvom nogle opskrifter, skriver at pebrene gerne må branke, havde jeg succes med lidt kortere bagetid, så de stadig var ret kødfulde.
Når pebrene er kølet lidt af, kan skindet flås af og kernehuset forholdsvis nemt fjernes.
Opbevar dem i en beholder overhældt med olie - evt. krydret med hvidløg, chili og salt.

Det giver en skøn 'ajvar' dog uden aubergine, hvis man blender pebrene med bagte hvidøg, salt og olivenolie. Her er det noget med at smage sig frem.
Pebrene er også lækre at spise som de er på en stykke brød med tzatiziki eller rullet omkring en kugle fetaost.
/ Lise W.

Ingredienser: 

Peberfrugter - 5, 10 eller så mange du kan skaffe. De skrumper under bagningen
1 helt hvidløg
1 chili
3 dl olie
Salt

Kategorier: 

Kommentarer

Asger Sommer Knudsens billede

Den færdige peberblanding er også fantastisk, som en hurtig aftensmad over en god gang tørret pasta :)

Var det udfra denne opskrift at du lavede denne ajvar, der blev serveret til husets infomøde? Så skal jeg klart have fremstillet en masse af den. Den smagte jo fantastisk til og på stort set alt! :)

Det var det nemlig, Mette. Super simpelt :) den originale opskrift er der også aubergine i, men det synes jeg ikke er nødvendigt.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.