Hjem / Opskrift / Aloo Jeera og chapati

Aloo Jeera og chapati

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Den 16. november 2013 slog Odense Fødevarefællesskab og Ulandsforeningen Svalerne dørene op til restaurantdag a'la Bangladesh.
For et 30 kroner kunne man sætte tænderne i en lækker bengalsk frokost lavet på fynske økoafrgøder.
Menuen var vegansk og stod på Aloo Jeera, som er en stegt, krydret kartoffelret, serveret med chapatibrød og mild æblechutney.
Læs mere om arrangementet her

Aloo Jeera
Kog kartoffelternene let.
Varm olien på en pande/wok og svits chilien.
Tilsæt resten af ingredienserne sammen med kartoflerne. Lad det stege på panden ca. 10 min.
Kan serveres både varm og kold. Drys evt. frisk persille henover.
 

Chapati
Bland mel, vand, olie og salt.
Ælt dejen godt.
Lad den evt. hvile lunt i ½ time.
Del dejen i 10 lige store dele, form til boller og rul dem ud til tynde pandekager.
Steg pandekagerne 4-5 minutter på hver side på en tør pande ved middel varme til de er gyldne.
Spises varme, dyppet eller smurt med chutney - eller rullet omkring en lille klat aloo jeera

rettet 13.04.16 Christina M Klausen

Ingredienser: 

Aloo Jeera:
600 g kartofler
½ dl rapsolie
Garam masala:
1 tsk gurkemeje, ½ tsk stødt spidskommen, ½ tsk stødt nellike, ½ tsk stødt kanel, ½ tsk chili
10 -15 g frisk ingefær i små tern
Citronsaft eller et skvæt æbleeddike
1 tsk salt
Et par grønkålsstængler
 

Chapati (10 stk.):
300 g hvedemel
100 g grahamsmel
½ tsk salt
2 dl lunkent vand
3 spsk rapsolie

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.