Hjem / Opskrift / Æblesurdej

Æblesurdej

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Tag kernehuset ud af æblerne, og blend dem til mos i en foodprocessor eller blender.
Hæld massen i et glas med løstsiddende låg, der tillader æblerne at ånde, og lad den stå ved stuetemperatur og gære en uges tid.
Pas på den ikke står for varmt, da den så vil mugne, og husk at røre mindst én gang om dagen.
Når den begynder at dufte som mørk øl, er den ved at være klar til brug.

Brug æblesurdejen til at bage ølandshvedebrød, rugbrød eller dit yndlingsbrød.
Tilsæt eventuelt en ært gær til dejen for at være helt sikker på, at det hæver tilstrækkeligt.

Lise/ Fundet i Claus Meyers bagebog ''Meyers Bageri''

Ingredienser: 

(Som basis for 2 brød)
5 modne æbler

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.