Hjem / Opskrift / Æblechutney

Æblechutney

Average: 5 (1 vote)
Vejledning: 

Chutneyen blev afprøvet til Restaurantdag med bengalsk tema, hvor den blev serveret til chapati og kartoffel/grønkålsgryde
frisk, syrlig og krydret chutney der udmærket kan erstatte den traditionelle mangochutney - både smag og udseende gør det glimrende (hvis jeg selv skal sige det).

Skræl og udkern æblerne og skær dem i mindre stykker.
Hak løg og hvidløg.
Skræl og skær ingefær i små tern.

Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde og kog det langsomt, til konsistensen er passende tyk.
Smag evt. til med mere sukker og giv chutneyen et par minutter til
Hæld den på skoldede glas (portionen giver cirka 1-1,5 liter chutney)

/ Lise W
 

Ingredienser: 

1 kilo æbler
4 fed hvidløg
3 løg
50 gram frisk ingefær
ca. 20 gram salt
½ l æbleeddike
200 gram rørsukker
100 gram farin
 

Kommentarer

Tak for en dejlig madoplevelse:-) Vil selv prøve at lave æblechutney, så må vi se om den bliver lige så god som jeres. Jeg kunne også godt tænke mig, at vide hvilken krydderier i brugte i kartoffel/grønkålgryden?

Det smagte himmelsk. Jeg vil også rigtig gerne have opskriften på kartoffelgrønkålsgryden, samt chapatibrøddene. Tak:)

Kære Pia og Mette,
Tak for kommentarerne, det varmer!
TIl kartoffel/grønkålsgryden blandede jeg en garam masala af de krydderier, jeg havde i skuffen. Det blev vist til til: Chili, gurkemeje, nelliker, kanel, salt og peber
Jeg lægger snarest en opskrift op på hele retten.

Genialt Lise:)!

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.