Hjem / Opskrift Kategorier / Vegetar

Vegetar

Svampetærte

Glutenfri tærtebund

Bland fuldkornrismel, havremel og salt i en skål. Tilsæt margarine i små klatter og smuldre det med hænderne. Pisk æggene og hæld det sammen med melet. Nu kan du tilsætte vandet lidt ad gangen indtil dejen er sammenhængende, fugtig og nem at arbejde med.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg den i et smut tærtefad og sæt på køl i 20 minutter.
Prik tærtebunden med en gaffel i hele bunden og forbag i 15 minutter ved 200 grader.
Fyld tærten med nedenstående fyld og bag den i 30 minutter ved 200 grader.

 

Fredsfisk aka veganske fiskefileter

Obs! Portionen af fredsfisk er meget stor, og kan sagtens halveres. 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og dæk to bageplader med papir.

Skræl eller skrub pastinakkerne alt efter hvor tyk skrællen er. 

Skær dem på langs i ca. 1 cm tykke skiver. 

Bland mel og vand sammen til en tyk dej i en skål eller et fad, hvor der er plads til at dyppe pastinakkerne. 

Bland rasp i en anden skål eller fad og tilsæt salt og peber. 

Dyp enkeltvis pastinakskiverne i dejen og derefter vendes de i rasp, og læg dem så på bagepladen. 

Oktoberaften

Kartoflerne skæres i skiver

Lægges dem enkeltvis på en bræddepande med olivenolie, salt og peber 

Bages i ovnen 180-200 C varmluft ca. 40 min

Tilsæt rosmarin de sidste ca. 10 min

 

Rødbederne skæres i skiver og bages for sig selv med olivenolie, salt og peber  (180-200 C varmluft ca. 50 min)

Skræl æblerne og skær kernehus fra, skær dem i skiver og læg dem over rødbederne tilsæt lidt tørret chili (de sidste ca. 20 min)

Gedeosten tilsættes de sidste ca. 10 min

 

Indiansummer brasseri

Skrald kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i let saltet vand. Steg tofupølserne samtidigt.

Skær bønner i 1 cm stykker og kog dem med de sidste 3 minutter sammen med karfoflerne. 

Hak hvidløgene groft og steg dem. Tilsæt så kartofler og bønner (uden kogevand).

Hæld hvidvinseddiken på.

Tag bladene af timianen og hak dem.

Tilsæt timian, feta og soltørrede tomater. Lad ikke fetaen smelte helt.

Smag til med salt og peber.

Server på en bund af salat og med tofupølser på toppen.

 

Skrevet af Mikkel Damborg

Rodfrugtemos

Skrald rodfrugterne, skær dem i tern og kog dem i vand med lidt salt.

Mos og tilsæt de øvrige ingredienser.

Her serveret med ris og linser samt revet gulerod med tranebær, olivenolie og citron.

 

(skrevet af Mikkel Damborg)

Tidlig sommerssalat

Start med at koge belagunalinserne efter pakkens anvisning. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand, så de køler af. 
Hvis ærterne er fra frost tø dem op ved at overhælde dem med kogende vand og land dem stå i 2 min.
Bland nu alle ingredienserne til salaten i en skål.
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. 
Overhæld salaten med dressing og server straks med friskhakket mynte på toppen.  


Opskriften er lavet med inspiration fra Green Kitchen Stories

Blomster-bowl med kikærter og rabarber

Steg kikærter på panden i olie og godt med salt samt korianderfrø. Klip rabarberstænger i små stykker og steg med til de er møre. Bland sammen med mynteblade, ramsløgsblomster og stængler skåret i små stykker, saft og skal fra citronen, samt sirup.

 

 Det var det - nemmere bliver det ikke :) 

 

(Mængden svarer cirka til en let hovedret eller frokost til 1 person)

 

 - Sara Seerup

Quinoarisotto med grillede forårsløg

Elsker du risotto som jeg, men er du også lidt af en sundhedsfreak, så er denne risotto lige noget for dig. 

Smelt ghee i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg og brun i ca. 4 minutter til de er møre. Tilsæt presset hvidløg og quinoa og lad det stege med i 1 minut. Tilsæt nu grøntsagsbouillon og lad det koge i ca. 15 minutter. 

Imens quinoaen koger, opvarm din grillpande (alm. pande kan bruges). Når panden er varm lægger du forårsløgene på og lader dem få 3-4 minutter på hver side eller til de er møre og har fået svage mærker. 

Fynsk pizza-snack med aubergine-dip

Skær aubergine i skiver og peberfrugt i to halvdele - pensl med olie og sæt i ovnen ved 200 grader. Bag indtil begge dele er møre og har fået farve (dog ikke brændt). Ca. ti min. til peberfrugten og lidt længere tid til auberginen.

Imens det bager kan du lave pizzaen…

Sprød agurkesalat med ingefærmarinade og tofutern

Denne salat kan både spises som den er eller deles som et sprødt input til en nudelret, sushi eller endda bruges som fyld i friske forårsruller. Du kan skære grøntsagerne lige som du vil. Jeg brugte min spriralizer for syns skyld, men du kan også skære det julienne, lave fine strimler med en skræller eller bare bruge en kniv. 

Sider

Abonnér på RSS - Vegetar