Hjem / Opskrift Kategorier / Veganer

Veganer

Fredsfisk aka veganske fiskefileter

Obs! Portionen af fredsfisk er meget stor, og kan sagtens halveres. 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og dæk to bageplader med papir.

Skræl eller skrub pastinakkerne alt efter hvor tyk skrællen er. 

Skær dem på langs i ca. 1 cm tykke skiver. 

Bland mel og vand sammen til en tyk dej i en skål eller et fad, hvor der er plads til at dyppe pastinakkerne. 

Bland rasp i en anden skål eller fad og tilsæt salt og peber. 

Dyp enkeltvis pastinakskiverne i dejen og derefter vendes de i rasp, og læg dem så på bagepladen. 

Rodfrugtemos

Skrald rodfrugterne, skær dem i tern og kog dem i vand med lidt salt.

Mos og tilsæt de øvrige ingredienser.

Her serveret med ris og linser samt revet gulerod med tranebær, olivenolie og citron.

 

(skrevet af Mikkel Damborg)

Tidlig sommerssalat

Start med at koge belagunalinserne efter pakkens anvisning. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand, så de køler af. 
Hvis ærterne er fra frost tø dem op ved at overhælde dem med kogende vand og land dem stå i 2 min.
Bland nu alle ingredienserne til salaten i en skål.
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. 
Overhæld salaten med dressing og server straks med friskhakket mynte på toppen.  


Opskriften er lavet med inspiration fra Green Kitchen Stories

Blomster-bowl med kikærter og rabarber

Steg kikærter på panden i olie og godt med salt samt korianderfrø. Klip rabarberstænger i små stykker og steg med til de er møre. Bland sammen med mynteblade, ramsløgsblomster og stængler skåret i små stykker, saft og skal fra citronen, samt sirup.

 

 Det var det - nemmere bliver det ikke :) 

 

(Mængden svarer cirka til en let hovedret eller frokost til 1 person)

 

 - Sara Seerup

Sprød agurkesalat med ingefærmarinade og tofutern

Denne salat kan både spises som den er eller deles som et sprødt input til en nudelret, sushi eller endda bruges som fyld i friske forårsruller. Du kan skære grøntsagerne lige som du vil. Jeg brugte min spriralizer for syns skyld, men du kan også skære det julienne, lave fine strimler med en skræller eller bare bruge en kniv. 

Friske forårsruller med hvidkål, forårsløg, purløg og peanutbutterdip

  1. Start med at koge nudlerne efter anvisningen på posen, og stil dem så til afkøling. 
  2. Bland imens alle ingredienserne til dippen, og stil så den til side. 
  3. Snit hvidkål i fine strimlet, forårsløg i små stykker og finthak purløg.
  4. Skræl gulerødderne og lav strimler af dem med skrælleren. 
  5. Tilsæt sojasovs, hoisinsauce og citronsaft til de afkølede nudler og bland det godt sammen. 
  6. Nu skal du rulle dine rispapirsruller.

Stegte skorzonerrødder med cashewcreme

En utrolig nem og hurtig frokostret, hvis blot man husker at iblødsætte cashewnødderne i forvejen. Tidsforbrug ca. 15-20 min. 

Selleri i karrysovs

  1. Skræl sellerien og skær den i små tern af 1x1 cm. Put det i en gryde med bouillionterningen og dæk det til med vand. Sæt det over at koge. 
  2. Mens sellerien koger skæres løg, hvidløg og ingefær i fine tern. Sauter dem på en pande i vand til de er klare og bløde. 
  3. Hold imens øje med sellerien.

Bagte polenta jordskokker

Efter mange måneder med jordskokkesuppe havde jeg brug for noget forandring. Forleden lavede jeg polentabagte auberginer og det var sådan en succes, at jeg straks fik ideen til at gøre netop dette igen bare med jordskokker. Resultatet blev igen en succes, en kerne af cremet jordskok med en sprød skal af polenta, mmm...

kikærtefond

Det virker nogen gange som om, der er utallige uopdagede eller velbevarede hemmeligheder i det grønne køkken. Små fif og tricks som burde være allemandseje, men som kun lige er ved at bryde igennem lydmuren herhjemme.

Hvis man er træt af halvfornøjelige forsøg på at koge en rigtig kraftig grøntsagsfond, sådan en som man kan drikke brandvarm og ren på forkølede dage, så prøv at give følgende opskrift et forsøg. Det er det tætteste jeg endnu er kommet på vegansk hønsekødssuppe og samtidig fantastisk som  grundsuppe i klare grøntsagssupper, saucer m.v... og så er den nem.

Sider

Abonnér på RSS - Veganer