Hjem / Opskrift Kategorier / Supper

Supper

Hokkaidosuppe med ingefær

Løg svitses af, hvidløg, hokkaido i stykker og resten af ingredienser tilsættes.

Det hele koger til hokkaido er blødt.

Ingefærstykket tages op og presses for saft ned i suppen, det tørre smides ud, det er for trevlet.

Det hele blendes og smages til med salt og peber. Server med en klat græs yoghurt.

Kong Gulerods Suppe

Denne opskrift blev brugt søndag d. 21.2.16 til Restaurantdag i Huset.
Fundet af Lise W. på Green Kitchen Stories og ændret lidt på topping.

Skær gulerødderne i skiver og løg i kvarte eller 8. dele.
Steg det i olie indtil det har sydet lidt tid.
Hæld vand på til det dækker og suppler med tomat og kokosmælk.Tilsæt friskrevet gurkemeje, salt og peber.
Lad det koge tyve minutters tid, indtil gulerødderne er møre.
Blend - det er let med en stavblender
Smag til.

Spicy tomatsuppe med røde linser og ingefær

  1. Skær tomater og porrer i små stykker og put det i en gryde
  2. Knus hvidløg og skræl ingefæren og skær begge dele i små stykker - put også det i gryden
  3. Skyl linserne i koldt vand, og put også dem i gryden.
  4. Tilsæt vand, krydderier og boullionterning.
  5. Kog suppen op og lad den simre i 20 minutter. 
  6.  Blend nu suppen godt igennem, og server den rygende varm - gerne med et stykke brød til. Velbekomme :-)

Cremet rodfrugtsuppe

Smelt ghee/ kokosolie i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg og steg i ca. 10 min, de skal ikke blive brune, men bevare deres fyldne farve og blive bløde, derfor ved middelvarme. Tilsæt rodfrugter og chili og steg i yderligere 5 min. Tilsæt vand, grøntsagtboullion og laurbærblade og kog til rodfrugterne er møre, ca. 10-15 min. Tag nu laurbærbladene op og blend det hele med en staublender. Smag til med salt. 
Server straks, evt. med sprøde rodfrugtschips til. 

Af Maria Lund Kloster

Hønsekødssuppe

Dag 1.
Tag alle elementer til grundsuppen og put dem i en stor gryde. Overhæld med vand så det dækker, sæt låg på gryden og tænd på laveste blus. Lad stå til næste aften. Skum gerne tre gange undervejs, omend der ved så svag varme ikke vil forekomme meget skum. 

Dag 2. 
Før der spises. 
Si suppen, og kasser alt andet end hønsekødet (det pilles forsigtigt af skrogene)

Knoldselleri & flækærter

Ja. Det lyder ikke videre spændende… men det er det altså. Der er et eller andet i med de lette toner af anis, som går igen  i begge ingredienser, som slår igennem og gør kombinationen lækker. Skulle man være til det, er kraft i form af svinefond, flæsk eller bov heller ikke af vejen i denne sammenhæng.

Abonnér på Supper