Hjem / Opskrift Kategorier / Supper

Supper

Hokkaidosuppe med ingefær

Løg svitses af, hvidløg, hokkaido i stykker og resten af ingredienser tilsættes.

Det hele koger til hokkaido er blødt.

Ingefærstykket tages op og presses for saft ned i suppen, det tørre smides ud, det er for trevlet.

Det hele blendes og smages til med salt og peber. Server med en klat græs yoghurt.

Kong Gulerods Suppe

Denne opskrift blev brugt søndag d. 21.2.16 til Restaurantdag i Huset.
Fundet af Lise W. på Green Kitchen Stories og ændret lidt på topping.

Skær gulerødderne i skiver og løg i kvarte eller 8. dele.
Steg det i olie indtil det har sydet lidt tid.
Hæld vand på til det dækker og suppler med tomat og kokosmælk.Tilsæt friskrevet gurkemeje, salt og peber.
Lad det koge tyve minutters tid, indtil gulerødderne er møre.
Blend - det er let med en stavblender
Smag til.

Den mest vinterlige vintersuppe

Denne varmende, lækre og nemme suppe passer perfekt til årstiden - den er en god måde at få brugt masser af vintergrønt, og samtidig et godt eksempel på en ret, som ikke rigtigt kan laves succesfuldt på andre tidspunkter af året. Det er netop nu, hvor kålen har omdannet mange af sine kulhydrater til sukkerstoffer og er ekstra sød, at retten rigtigt kan blive lækker.

Suppen gør sig glimrende med kød, og leger med smagsnuancer fra klassiske sursøde og røgede kålserveringer, men kan sagtens stå alene som vegansk ret, hvis fonden er kraftig nok.

kikærtefond

Det virker nogen gange som om, der er utallige uopdagede eller velbevarede hemmeligheder i det grønne køkken. Små fif og tricks som burde være allemandseje, men som kun lige er ved at bryde igennem lydmuren herhjemme.

Hvis man er træt af halvfornøjelige forsøg på at koge en rigtig kraftig grøntsagsfond, sådan en som man kan drikke brandvarm og ren på forkølede dage, så prøv at give følgende opskrift et forsøg. Det er det tætteste jeg endnu er kommet på vegansk hønsekødssuppe og samtidig fantastisk som  grundsuppe i klare grøntsagssupper, saucer m.v... og så er den nem.

Spicy tomatsuppe med røde linser og ingefær

  1. Skær tomater og porrer i små stykker og put det i en gryde
  2. Knus hvidløg og skræl ingefæren og skær begge dele i små stykker - put også det i gryden
  3. Skyl linserne i koldt vand, og put også dem i gryden.
  4. Tilsæt vand, krydderier og boullionterning.
  5. Kog suppen op og lad den simre i 20 minutter. 
  6.  Blend nu suppen godt igennem, og server den rygende varm - gerne med et stykke brød til. Velbekomme :-)

Cremet rodfrugtsuppe

Smelt ghee/ kokosolie i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg og steg i ca. 10 min, de skal ikke blive brune, men bevare deres fyldne farve og blive bløde, derfor ved middelvarme. Tilsæt rodfrugter og chili og steg i yderligere 5 min. Tilsæt vand, grøntsagtboullion og laurbærblade og kog til rodfrugterne er møre, ca. 10-15 min. Tag nu laurbærbladene op og blend det hele med en staublender. Smag til med salt. 
Server straks, evt. med sprøde rodfrugtschips til. 

Af Maria Lund Kloster

Dahl

Snit løg og chili fint imens olien varmes op i bunden af en trykkoger. Tilsæt løg og chili, og lad stege til løget er let gyldent og chilien ved at blive blød. Tilsæt alle tørre krydderier og lad det stege med i et par minutter. Tilsæt så linser og tørrede ærter, vend rundt, tilsæt eddike og lad det koge hurtigt ind, og tilsæt så resten af ingredienserne. Vær sikker på at der er vand nok i gryden, sæt låg på og sæt gryden under tryk.

Tomatsuppe med Quinoa

Når der skal laves mad til en masse sultne arbejdsfolk for relativt få penge, er en varm, mættende suppe en rigtig god idé. Tomatsuppe er i sig selv ikke kendt for at være voldsomt nærende, men her er suppen tilsat vidunderfrøet Quinoa, og så bliver den straks mere fyldig og næringsrig. Suppen bliver således et anderledes take på den italienske Pappa al pomodoro. 

Hønsekødssuppe

Dag 1.
Tag alle elementer til grundsuppen og put dem i en stor gryde. Overhæld med vand så det dækker, sæt låg på gryden og tænd på laveste blus. Lad stå til næste aften. Skum gerne tre gange undervejs, omend der ved så svag varme ikke vil forekomme meget skum. 

Dag 2. 
Før der spises. 
Si suppen, og kasser alt andet end hønsekødet (det pilles forsigtigt af skrogene)

Knoldselleri & flækærter

Ja. Det lyder ikke videre spændende… men det er det altså. Der er et eller andet i med de lette toner af anis, som går igen  i begge ingredienser, som slår igennem og gør kombinationen lækker. Skulle man være til det, er kraft i form af svinefond, flæsk eller bov heller ikke af vejen i denne sammenhæng.

Sider

Abonnér på Supper