Hjem / Opskrift Kategorier / Snacks

Snacks

Fynsk pizza-snack med aubergine-dip

Skær aubergine i skiver og peberfrugt i to halvdele - pensl med olie og sæt i ovnen ved 200 grader. Bag indtil begge dele er møre og har fået farve (dog ikke brændt). Ca. ti min. til peberfrugten og lidt længere tid til auberginen.

Imens det bager kan du lave pizzaen…

Romkugler

Rør ingredienserne sammen i en skål, nemmest med hænderne, hvis kagen er lidt tør kan det anbefales at køre den en tur på foodprocessor så klumper undgås.

Pas på fingrene med den varme smeltede chokolade.

Når massen er sammenhængende og har en god konsistens og smag (justerer med marcipan, mandelmel og havregryn) så rulles den til kugler i passende størrelse.

Kuglerne rulles i krymmel, lakridspulver eller kokosmel eller dyppes i smeltet chokolade

Og er nu klar til at spise, mums.

Alle mængder er ca., så juster til hvilke kagerester du har:-)

Skorzonerrødder i svøb

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Vask, halver og skræl skorzonerrødderne. Mens de skrælles opbevas de skrællede i en skål med iskoldt vand og lidt æblecidereddike eller citronsaft (så undgår de at blive brune).

Blå kartoffel chips

Denne opskrift er et forsøg på at lave sundere chips. Chipsene kan spises enten som crunch ovenpå en suppe, evt. jordskokkesuppen fra sidste uge eller bare som en chip. Da chipsene er lavet uden brug af olie og salten derfar har svært ved at hænge ved anbefales det optimalt at man bruger den som tilbehør til andet eller har en dip at døppe chipsene i, eks. en anden af ugens opskrifter, persillepesto. Man kan bruge næste alle slags rodfrugter, specielt elsker jeg selv også jordskokkechips.

Nødde- og frøsmør

Rist solsikkekerner, mandler, cashewnødder og salt i forvarmet ovn ved 150 grader i 10 min. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor (en blender kan alternativt bruges) og blend i 10-15 min til blandingen får en smørlignende konsistens. Indtil blandingen rigtig begynder at blive flydende, er det vigtigt løbende skraber siderne ned. 
Opbevar i et steriliseret glas i køleskabet. Holder i op til et par uger i køleskabet. Giver ca. 3,5 dl nøddesmør.

Grønkålschips

Skyld grønkålen groft, tør den grundigt og skær de groveste dele af stænglerne af. Hak resten i mundrette bidder, gnid stykkerne i olie, og læg dem fladt ud på en bageplade.

Sæt i ovnen ved 175grader varmluft og lad bladene tørre ud. Det tager ca. 10min, men hold godt øje med dem, for de går lynhurtigt fra færdige til brankede. 

Tag ud, salt og nyd 



 

Paprikahasselnødder


Bland vand og salt i en gryde, og varm op til saltet er opløst. Afskal i mellemtiden hasselnødderne, og put dem i gryden sammen med resten af ingredienser. Kog op og lad nødderne trække i femten minutter.

Læg herefter de våde hasselnødder på en bageplade med bagepapir, og sæt til tørring i en ovn ved 100 grader varmluft. Tag pladen ud når de er tørre (ca. 30 min alt efter ovn).

Saltede hasselnødder

Bland vand og salt i en gryde, og varm op til saltet er opløst. Afskal i mellemtiden hasselnødderne, og put dem i gryden. Kog op og lad nødderne trække i femten minutter.

Læg herefter de våde hasselnødder på en bageplade med bagepapir, og sæt til tørring i en ovn ved 100 grader varmluft. Tag pladen ud når de er tørre (ca. 30 min alt efter ovn).

Abonnér på Snacks