Hjem / Opskrift Kategorier / Salater

Salater

Stegt kinakål med varm og stærk appelsinsauce

Kinakålen er en totalt undervurderet størrelse, som kan levere både sprød struktur, frisk smag og grønt til en masse retter, bare man ikke overtilbereder det. Denne salat kan bruges som tilbehør til grillet fisk, barbecue, store bøffer, skaldyr eller som en lille ret i sig selv.

Opskriften er hurtig, og passer perfekt til kinakål - den kan dog sagtens bruges til både pak choi, sommerhvidkål, spidskål eller for den sags skyld romainesalat. Så må man bare justere stegetiderne lidt. 

Vandmelonsalat med mynte, forårsløg & chili

 

 

Alle ingredienserne blandes og der dryppes med friskpresset limesaft & balsamico.
Serveres som tilbehør til lækkert økologisk kød :-)

/Marianne Holm

 

 

Salat med svampe & parmesan

Svampene rengøres og skæres i passende skiver. Ristes på panden med lidt olie og drysses med salt.
Salaten rengøres, slynges og skæres i mundrette stykker.
Anret salaten og svampe i skål eller fad. Pynt med parmesanflager og dryp lidt olievenolie over.

Lækkert, enkelt og fyldt med smag :-)

/Marianne Holm 

Hokkaido/grønkålssalat

Hokkaidoen skæres i skiver og ristes på en pande i smeltet kokossukker og olivenolie. Drys lidt salt over de færdigstegte græskar.
Grønkålen renses grundigt og skæres i tynde strimler.
Balsamico og olivenolie drysses hen over grønkålen og det vendes rundt i bedste Jamie Oliver stil - altså med fingrene :-)
Skær hokkaidoen i mindre stykker og kom det i grønkålen.
Hak parmesanen i mindre stykker. Drys parmesanen og granatæblekernerne over grønkålen.

Opskriften er let inspireret af den talentfulde Salattøsen og så alligevel helt anderledes :-)

Mexi lazy slaw

Pres limesaften og bland med finthakket chili og lad det stå og trække lidt.

Resterende ingrediens snittes eller rives fint, til sæt salt, peber, lidt eddike og evt lidt sukker og til sidst limesaften med chili. Kram det hele godt imorgen. Smager fantastisk til din burrito, dine quesedillas eller tacos. 

 

-Anna-louise

Tidlig sommerssalat

Start med at koge belagunalinserne efter pakkens anvisning. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand, så de køler af. 
Hvis ærterne er fra frost tø dem op ved at overhælde dem med kogende vand og land dem stå i 2 min.
Bland nu alle ingredienserne til salaten i en skål.
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. 
Overhæld salaten med dressing og server straks med friskhakket mynte på toppen.  


Opskriften er lavet med inspiration fra Green Kitchen Stories

Sprød agurkesalat med ingefærmarinade og tofutern

Denne salat kan både spises som den er eller deles som et sprødt input til en nudelret, sushi eller endda bruges som fyld i friske forårsruller. Du kan skære grøntsagerne lige som du vil. Jeg brugte min spriralizer for syns skyld, men du kan også skære det julienne, lave fine strimler med en skræller eller bare bruge en kniv. 

Sommersalat med pasta af soyabønner

Prøver du også at mindske dit kødindtag som jeg, eller er du vegetar, så er soyapasta en rigtig god alternativ måde at få protein på. Denne uges palæopose har virkelig bragt minderne tilbage til sommeren for mig og er derfor også inspireret heraf. Så hvis du igennem den lange kålvinter har savnet sommerens sprøde grøntsager, så er denne lækre forårssalat lige noget for dig.

Bagt selleri med frisk drys

Sellerien renses og skæres i stave og vendes med olie, salt og peber.

 

Det bages derefter i ca 30 minutter til sellerien er belvet gylden

 

Efter sellerien er bagt blandes den med citronsaft, citronskal, hvidløg og basilkum

 

Stegte skorzonerrødder med cashewcreme

En utrolig nem og hurtig frokostret, hvis blot man husker at iblødsætte cashewnødderne i forvejen. Tidsforbrug ca. 15-20 min. 

Sider

Abonnér på RSS - Salater