Hjem / Opskrift Kategorier / Kager og desserter

Kager og desserter

Klatkager

Bland alle ingredienserne. Smelt lidt smør på panden og hæld det i dejen.

Steg hver omgang klatkager i lidt smør.

Tip: hæld dejen på panden med en sovseske.

Lad klatkagerne blive godt faste inden de vendes.

Server med kanelsukker, æblemos eller anden frugtkompot.

 

Af Lise Wind-Hansen / Skrevet ind af Line Sander

Jødisk æblekage

Æblerne udkernes og skæres i mundrette bidder. Vendes i kanel og sukker. Stil til side.

 

Alle våde ingredienser røres sammen i en skål

Alle de tørre ingredienser røres sammen i en anden skål.

De våde ingredienser og de tørre ingredienser bliver blandet sammen.

 

Halvdelen af dejen hældes i en smurt form. Jeg bruger en stor springform, der kan dog med fordel bruges en buddingform, da hullet i midten vil nedsætte bagetiden en smule.

Herefter hældes halvdelen af æblerne i formen oven på den halve dej.

Brombæris

Sensommeren i september indbyder virkelig til at spise is og nyde det dejlige vejr. Derfor får I her min absolut yndlingsis. Jeg har fundet opskriften i bogen "Lykken er is" af Anne og Maja.

Dekadente muffins med bær

  1. Rør smeltet smør(afkølet), sukker, citronskal og saft sammen med ægget til det er en samlet masse
  2. Rør sigtet bagepulver. Sigtning for at undgå klumper
  3. Vend bær og mel i dejen til det er ensartet, men uden at røre for kraftigt
  4. Fordel i dine foretrukne muffinsforme og drys med sukker for at få en let knasende top. Jeg foretrækker selv økologisk rørsukker og bruger ca 3 spsk til 10 muffins.
  5. Bag 20-30 min ved 200 grader eller indtil du kan stikke en nål i uden der kommer ubagt dej med op. 

 

- Fra Anna-Louise

Romkugler

Rør ingredienserne sammen i en skål, nemmest med hænderne, hvis kagen er lidt tør kan det anbefales at køre den en tur på foodprocessor så klumper undgås.

Pas på fingrene med den varme smeltede chokolade.

Når massen er sammenhængende og har en god konsistens og smag (justerer med marcipan, mandelmel og havregryn) så rulles den til kugler i passende størrelse.

Kuglerne rulles i krymmel, lakridspulver eller kokosmel eller dyppes i smeltet chokolade

Og er nu klar til at spise, mums.

Alle mængder er ca., så juster til hvilke kagerester du har:-)

Tiramisu à la Brødrene Price

Jeg har desværre ingen billeder af denne lækre sag, dog står jeg 100 % ind for opskriften, da det er en opskrift jeg har lavet mange gange og forfinet gennem det sidste års tid. Min tiramisu adskiller sig ved at ladyfingerne kun er dyppet ganske kort i kaffeblandingen og derfor undgår at lægge vand og gøre desseretn våd og klaske sammen som jeg tit synes tiramisu gør. Men de får lige præcis nok væde til at blive bløde og optager smag, specielt hvis du vælger en espresso, og de ligger mellem lagene af creme som små bløde kaffekager.

Kanelkage med kaffe/vanilje glasur

Pisk alle ingredienserne sammen til kagen. Vær opmærksom på at al natronen er rørt ud i melet, inden det tilsættes.

Dejen kommes i en mindre bradepande med bagepapir.

Bag kagen ved 195 grader varmluft (eller 200 grader alm. ) i ca 30-35 minutter. Tjek efter at der ikke hænger dej med på pinden.

Kagen skal være svampet.

 

Ingredienserne til glasuren røres sammen og kommes på kagen, men den stadig er lun.

 

Smager bedst dagen den er bagt, og dagens efter og dagen efter og.... :-)


/Marianne Holm

Pære Belle Helene med hasselnød og råkakao

Sæt kakaobønnerne til udblødning i lunt vand.

Start så med at skrælle pærerne forsigtigt. Er det en pæresort med stort kernehus (spis dig evt. Frem), så fjern forsigtigt dette med en urtekniv, startende fra pærens bund.

Lad sukker/honning koge op i vandet sammen med vaniljen, og tilsæt pærer. Lad disse koge møre i vandet ved svag varme, og tag dem op.

Rabarber-is

4 pers.

 

Denne opskrift skal afprøves snarest!!! 

 

Kog rabarber og sukker til kompot. Si rabarberne fra og kog væden ind til sirup. Lad rabarberkompotten køle helt af og rør derefter sammen ed yoghurt og vanilliesukker. 

Fordel rabarbercrene lagvis med siruppen i små glas og sæt dem i fryseren til isen er stivnet efter ca. 3 timer.

 

Kilde: gammelt udklip fra et ukendt ugeblad! God sommer ønsker Signe

Sider

Abonnér på Kager og desserter