Hjem / Opskrift Kategorier / Hovedretter

Hovedretter

græskarrisotto

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. Her vil tør eller let sød vermouth* nok passe bedst, men hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og ingefæren og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Bruger man squash tilsættes de nu. Varm i mellemtiden fonden op og mål risene op.

Oktoberaften

Kartoflerne skæres i skiver

Lægges dem enkeltvis på en bræddepande med olivenolie, salt og peber 

Bages i ovnen 180-200 C varmluft ca. 40 min

Tilsæt rosmarin de sidste ca. 10 min

 

Rødbederne skæres i skiver og bages for sig selv med olivenolie, salt og peber  (180-200 C varmluft ca. 50 min)

Skræl æblerne og skær kernehus fra, skær dem i skiver og læg dem over rødbederne tilsæt lidt tørret chili (de sidste ca. 20 min)

Gedeosten tilsættes de sidste ca. 10 min

 

Grøntsagstærte

Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker.
Hytteosten og æggene røres sammen med grøntsagsblandingen.

Krydr med salt/peber/knuste sennepsfrø.

Blandingen hældes i en aflang tærteform og bages i 40 min. på 175 grader varmluft. 
Der drysses med revet ost, og tærten bager 10 min ekstra indtil osten er gylden.

Velbekomme :-)

Indiansummer brasseri

Skrald kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i let saltet vand. Steg tofupølserne samtidigt.

Skær bønner i 1 cm stykker og kog dem med de sidste 3 minutter sammen med karfoflerne. 

Hak hvidløgene groft og steg dem. Tilsæt så kartofler og bønner (uden kogevand).

Hæld hvidvinseddiken på.

Tag bladene af timianen og hak dem.

Tilsæt timian, feta og soltørrede tomater. Lad ikke fetaen smelte helt.

Smag til med salt og peber.

Server på en bund af salat og med tofupølser på toppen.

 

Skrevet af Mikkel Damborg

Quinoarisotto med grillede forårsløg

Elsker du risotto som jeg, men er du også lidt af en sundhedsfreak, så er denne risotto lige noget for dig. 

Smelt ghee i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg og brun i ca. 4 minutter til de er møre. Tilsæt presset hvidløg og quinoa og lad det stege med i 1 minut. Tilsæt nu grøntsagsbouillon og lad det koge i ca. 15 minutter. 

Imens quinoaen koger, opvarm din grillpande (alm. pande kan bruges). Når panden er varm lægger du forårsløgene på og lader dem få 3-4 minutter på hver side eller til de er møre og har fået svage mærker. 

Sommersalat med pasta af soyabønner

Prøver du også at mindske dit kødindtag som jeg, eller er du vegetar, så er soyapasta en rigtig god alternativ måde at få protein på. Denne uges palæopose har virkelig bragt minderne tilbage til sommeren for mig og er derfor også inspireret heraf. Så hvis du igennem den lange kålvinter har savnet sommerens sprøde grøntsager, så er denne lækre forårssalat lige noget for dig.

Friske forårsruller med hvidkål, forårsløg, purløg og peanutbutterdip

  1. Start med at koge nudlerne efter anvisningen på posen, og stil dem så til afkøling. 
  2. Bland imens alle ingredienserne til dippen, og stil så den til side. 
  3. Snit hvidkål i fine strimlet, forårsløg i små stykker og finthak purløg.
  4. Skræl gulerødderne og lav strimler af dem med skrælleren. 
  5. Tilsæt sojasovs, hoisinsauce og citronsaft til de afkølede nudler og bland det godt sammen. 
  6. Nu skal du rulle dine rispapirsruller.

Selleri i karrysovs

  1. Skræl sellerien og skær den i små tern af 1x1 cm. Put det i en gryde med bouillionterningen og dæk det til med vand. Sæt det over at koge. 
  2. Mens sellerien koger skæres løg, hvidløg og ingefær i fine tern. Sauter dem på en pande i vand til de er klare og bløde. 
  3. Hold imens øje med sellerien.

Polentarødspætter med spicy knoldsellerifritter

I min videre udforskning af polenta i køkkenet, stod jeg den anden dag og fik lyst til at lave en fortolkning af fish and chips. Jeg har flere gange haft god erfaring med at lave knoldsellerisfritter, de bliver så dejligt søde under bagningen, så den del var hjemme. Herefter tænkte jeg, at jeg måske i min panering igen kunne bruge den dejlige sprøde polenta, det har jo tidligere fungeret godt på både jordskokker og auberginer. Resultatet blev en noget mere sprød rødspættefilet, hvilket lige er efter min smag.

Kartoffeldeller

Selv, prøver jeg at undgå, at spise så meget kød. Det er en svær udfordring for jeg har tidligere været den store kødelsker. Normalt er jeg ikke meget for at erstatte indholdet i klassiske retter med eks. grøntsager som man eks gør med blomkålspizza, men lige netop denne ide med kartoffeldeller tiltalte mig lidt og fik mundvandet til at løbe, så det måtte jeg altså bare prøve. Derudover er de såresimple, så en god ret til en travl hverdag.  

Sider

Abonnér på RSS - Hovedretter