Hjem / Opskrift Kategorier / Forretter

Forretter

Svampetærte

Glutenfri tærtebund

Bland fuldkornrismel, havremel og salt i en skål. Tilsæt margarine i små klatter og smuldre det med hænderne. Pisk æggene og hæld det sammen med melet. Nu kan du tilsætte vandet lidt ad gangen indtil dejen er sammenhængende, fugtig og nem at arbejde med.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg den i et smut tærtefad og sæt på køl i 20 minutter.
Prik tærtebunden med en gaffel i hele bunden og forbag i 15 minutter ved 200 grader.
Fyld tærten med nedenstående fyld og bag den i 30 minutter ved 200 grader.

 

Fynsk pizza-snack med aubergine-dip

Skær aubergine i skiver og peberfrugt i to halvdele - pensl med olie og sæt i ovnen ved 200 grader. Bag indtil begge dele er møre og har fået farve (dog ikke brændt). Ca. ti min. til peberfrugten og lidt længere tid til auberginen.

Imens det bager kan du lave pizzaen…

Sprød agurkesalat med ingefærmarinade og tofutern

Denne salat kan både spises som den er eller deles som et sprødt input til en nudelret, sushi eller endda bruges som fyld i friske forårsruller. Du kan skære grøntsagerne lige som du vil. Jeg brugte min spriralizer for syns skyld, men du kan også skære det julienne, lave fine strimler med en skræller eller bare bruge en kniv. 

Friske forårsruller med hvidkål, forårsløg, purløg og peanutbutterdip

  1. Start med at koge nudlerne efter anvisningen på posen, og stil dem så til afkøling. 
  2. Bland imens alle ingredienserne til dippen, og stil så den til side. 
  3. Snit hvidkål i fine strimlet, forårsløg i små stykker og finthak purløg.
  4. Skræl gulerødderne og lav strimler af dem med skrælleren. 
  5. Tilsæt sojasovs, hoisinsauce og citronsaft til de afkølede nudler og bland det godt sammen. 
  6. Nu skal du rulle dine rispapirsruller.

Stegte skorzonerrødder med cashewcreme

En utrolig nem og hurtig frokostret, hvis blot man husker at iblødsætte cashewnødderne i forvejen. Tidsforbrug ca. 15-20 min. 

Grønkålssalat med portulak og lune skorzonerødder

Her om vinteren kan man nemt komme til at savne noget friskhed og sprødhed i maden, som man helt naturligt får fra de lettere grøntsager om sommeren. Her kommer denne salat ind i billedet! Hvis du i øvrigt endnu ikke har prøvet at kramme din grønkål, så er det nu du skal i gang. Det gør kålen meget blødere og mere lækker at tygge sig igennem. 

Skorzonerrødder i svøb

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Vask, halver og skræl skorzonerrødderne. Mens de skrælles opbevas de skrællede i en skål med iskoldt vand og lidt æblecidereddike eller citronsaft (så undgår de at blive brune).

Cremet rodfrugtsuppe

Smelt ghee/ kokosolie i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg og steg i ca. 10 min, de skal ikke blive brune, men bevare deres fyldne farve og blive bløde, derfor ved middelvarme. Tilsæt rodfrugter og chili og steg i yderligere 5 min. Tilsæt vand, grøntsagtboullion og laurbærblade og kog til rodfrugterne er møre, ca. 10-15 min. Tag nu laurbærbladene op og blend det hele med en staublender. Smag til med salt. 
Server straks, evt. med sprøde rodfrugtschips til. 

Af Maria Lund Kloster

Hvidkålssalat

Denne opskrift blev lavet som smagsprøve på ugens SPIS festival. 

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til, den skal være lidt sød. Der kan evt. tilsættes lidt chili eller andre krydderier efter eget valg. Dressingen hældes over hvidkålen og sættes på køl indtil den skal serveres, den har godt af at trække lidt.

Ved servering drysses peanuts over.

Inspireret af: http://www.thefoodclub.dk/hyldest-til-hvidkalen/  

Broccoli- og grønkålssalat med avokadocreme

Salat

  1. Del broccolien i buketter og damp den i 2-3 minutter. Lad den så køle ned.
  2. Fri grønkålen fra stænglerne(brug dem evt. til juice eller smoothies), og riv den i små stykker ned i en skål eller på et fad.
  3. Hak rødløget i fine strimler.
  4. Bland rødløg og broccoli med grønkålen og evt. hvidløgene.

Avokadocreme

Sider

Abonnér på Forretter