Hjem / Opskrift Kategorier / Bagværk

Bagværk

Rødbedebrød

Rødbeden kan både både bruges rå eller tilberedt. Den tilberedte er nemmest at arbejde med, og giver en mildere smag, den rå giver dog lidt mere struktur, så det er en smagssag. Mix alle ingredienser og ælt godt i et lille kvarter. Vurdér selv om der skal tilsættes lidt mere mel, men pas på dejen ikke bliver hård. Lad hæve i en times tid. Ælt dejen blidt og form den. Lad efterhæve i 30 min og bag så i 30 min ved 200 grader.

Tekst og foto: Anna-Louise Strange
 

Saftige & bløde squash boller

Gæren udrøres i det lunkne vand.
Tilsæt salt, honning & havregryn
Derefter hvedemelet. Hold evt. lidt tilbage.
Smør æltes godt ind i dejen.
Revet squash og æg tilsættes. Dejen æltes godt. Bedst på maskine, ca 10 min, eller indtil dejen er god smidig.

Hæver tildækket i skålen i ca 1 time.

Sættes på bageplade, fx med 2 skeer dyppet i koldt vand.
Giver ca 14 store luftige boller.

Efterhæver tildækket yderligere 30 min.
Pensles med pisket æg.

Bages ved 220grader varmluft i ca 20 min.


/Marianne Holm

Svampetærte

Glutenfri tærtebund

Bland fuldkornrismel, havremel og salt i en skål. Tilsæt margarine i små klatter og smuldre det med hænderne. Pisk æggene og hæld det sammen med melet. Nu kan du tilsætte vandet lidt ad gangen indtil dejen er sammenhængende, fugtig og nem at arbejde med.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg den i et smut tærtefad og sæt på køl i 20 minutter.
Prik tærtebunden med en gaffel i hele bunden og forbag i 15 minutter ved 200 grader.
Fyld tærten med nedenstående fyld og bag den i 30 minutter ved 200 grader.

 

Juleboller

Opskriften tager udgangspunkt til Amo's opskrift på fødselsdagsboller.

Smørret smeltes i en gryde og mælken tilsættes, så det bliver lunt. Herefter opløses gæren i den lune mælk og smør.
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen røres godt sammen. Dejen bliver meget lind, så der skal røres en del til.

Tørrede tranebær, mandler og chokolade hakkes groft, og tilsættes herefter dejen, sammen med den kandiserede appelsinskal. Det skal røres godt ind i dejen så de forskellige ingredienser fordeles jævnt i bollerne.

Dejen skal nu hæve i 1-2 timer, gerne lunt.

Blåbærtærte

Smør blandes med melet og sukkeret, til det er smuldret sammen. Når der ikke længere er store klumper smør, tilsættes det kolde vand lidt efter lidt.
Dejen skal være samlet, men ikke våd. Pas på, at dejen ikke æltes.

Del dejen i to og sæt den på køl en halv times tid.

Bland sukker, farin og maizena i en skål. Bland blåbærerne i blandingen og pres en halv citron over til sidst.

Rul den ene halvdel dej ud så den passer en tærteform. (Jeg brugte str. 8 fra Pillivuit.)

Kikærtetortilla

Opskriften er ikke super nem, men den er tilrettelagt, så den kan laves uden en tortillapresse eller andet udstyr. Den kræver en køkkenrulle, en varm pande og et køkkenbord.

Start med at sørge for, at der er god plads på køkkenbordet og det er helt rent og tørt.

Pizza med confiterede asparges

Skulle man ikke få brugt sine asparges mens de er helt nyhøstede og saftige, kan man evt. overveje nogle lidt mere hårdhændede tilberedningsmetoder. Denne pizza bliver både sød, bitter, syrlig og fed, og er særdeles god til ofre af tømmermænd eller andre uheldigheder. 

Romkugler

Rør ingredienserne sammen i en skål, nemmest med hænderne, hvis kagen er lidt tør kan det anbefales at køre den en tur på foodprocessor så klumper undgås.

Pas på fingrene med den varme smeltede chokolade.

Når massen er sammenhængende og har en god konsistens og smag (justerer med marcipan, mandelmel og havregryn) så rulles den til kugler i passende størrelse.

Kuglerne rulles i krymmel, lakridspulver eller kokosmel eller dyppes i smeltet chokolade

Og er nu klar til at spise, mums.

Alle mængder er ca., så juster til hvilke kagerester du har:-)

Fødselsdagsboller med spinat

Først blandes gær med vand. Salt, sukker og olie tilsættes,
Melet røres i til dejen er som en tynd/mellemtynd havregrød; dejen skal være meget lindOg så skal den ellers passe sig selv et koldt sted mellen 1 - 4 timer; afhængig af hvornår man har tid til at bage. Jeg klatter nogle boller på en plade med en ske - sætter ovnen på 225 grader og bager bollerne ca. 20 minutter.Jeg bager ofte lidt hårdt - så bliver skorpen mere sprød og det italienske mel kommer bedre til sin ret ( synes jeg )! Linda Have

Pitabrød på hampefrø og speltmel

At tilsætte hampefrø til bagværk har flere fordele. Det øger niveauet af fiber, protein, jern og flere vitaminer i brødet, samtidig med, at det tilføjer en lækker dimension af knas. Hampefrø kan købes i de fleste velafsorterede helsebutikker.  

Knus hampefrøene i morter eller i en blender der kan klare kaffebønner m.v. Det skal gerne være rimeligt fint, om end et par hele hampefrø kan give et lækkert knas i de færdige brød.

Sider

Abonnér på RSS - Bagværk