Hjem / Opskrift Kategorier / Aftensmad

Aftensmad

Svampetærte

Glutenfri tærtebund

Bland fuldkornrismel, havremel og salt i en skål. Tilsæt margarine i små klatter og smuldre det med hænderne. Pisk æggene og hæld det sammen med melet. Nu kan du tilsætte vandet lidt ad gangen indtil dejen er sammenhængende, fugtig og nem at arbejde med.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg den i et smut tærtefad og sæt på køl i 20 minutter.
Prik tærtebunden med en gaffel i hele bunden og forbag i 15 minutter ved 200 grader.
Fyld tærten med nedenstående fyld og bag den i 30 minutter ved 200 grader.

 

Fredsfisk aka veganske fiskefileter

Obs! Portionen af fredsfisk er meget stor, og kan sagtens halveres. 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og dæk to bageplader med papir.

Skræl eller skrub pastinakkerne alt efter hvor tyk skrællen er. 

Skær dem på langs i ca. 1 cm tykke skiver. 

Bland mel og vand sammen til en tyk dej i en skål eller et fad, hvor der er plads til at dyppe pastinakkerne. 

Bland rasp i en anden skål eller fad og tilsæt salt og peber. 

Dyp enkeltvis pastinakskiverne i dejen og derefter vendes de i rasp, og læg dem så på bagepladen. 

Svamperisotto med shiitake

Risene renses i 3 hold vand
Det finthakkede løg varmes i olivenolie og risene tilsættes.
Der omrøres til risene er let gennemsigtige.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring.
Vend osten i og smag til med citronsaft, salt og peber.

Svampene steges i lidt olivenolie sammen med det friske hvidløg og anrettes oven på risottoen.
 
Velbekomme :-)

/Marianne Holm


Oktoberaften

Kartoflerne skæres i skiver

Lægges dem enkeltvis på en bræddepande med olivenolie, salt og peber 

Bages i ovnen 180-200 C varmluft ca. 40 min

Tilsæt rosmarin de sidste ca. 10 min

 

Rødbederne skæres i skiver og bages for sig selv med olivenolie, salt og peber  (180-200 C varmluft ca. 50 min)

Skræl æblerne og skær kernehus fra, skær dem i skiver og læg dem over rødbederne tilsæt lidt tørret chili (de sidste ca. 20 min)

Gedeosten tilsættes de sidste ca. 10 min

 

Grøntsagstærte

Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker.
Hytteosten og æggene røres sammen med grøntsagsblandingen.

Krydr med salt/peber/knuste sennepsfrø.

Blandingen hældes i en aflang tærteform og bages i 40 min. på 175 grader varmluft. 
Der drysses med revet ost, og tærten bager 10 min ekstra indtil osten er gylden.

Velbekomme :-)

risotto med morgenfrueblade

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. En frugtig italiensk vermouth* passer godt til blomsternoterne i retten, men god hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Varm i mellemtiden fonden op, vej morgenfruebladene af og mål risene op.

Indiansummer brasseri

Skrald kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i let saltet vand. Steg tofupølserne samtidigt.

Skær bønner i 1 cm stykker og kog dem med de sidste 3 minutter sammen med karfoflerne. 

Hak hvidløgene groft og steg dem. Tilsæt så kartofler og bønner (uden kogevand).

Hæld hvidvinseddiken på.

Tag bladene af timianen og hak dem.

Tilsæt timian, feta og soltørrede tomater. Lad ikke fetaen smelte helt.

Smag til med salt og peber.

Server på en bund af salat og med tofupølser på toppen.

 

Skrevet af Mikkel Damborg

Rodfrugtemos

Skrald rodfrugterne, skær dem i tern og kog dem i vand med lidt salt.

Mos og tilsæt de øvrige ingredienser.

Her serveret med ris og linser samt revet gulerod med tranebær, olivenolie og citron.

 

(skrevet af Mikkel Damborg)

Tidlig sommerssalat

Start med at koge belagunalinserne efter pakkens anvisning. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand, så de køler af. 
Hvis ærterne er fra frost tø dem op ved at overhælde dem med kogende vand og land dem stå i 2 min.
Bland nu alle ingredienserne til salaten i en skål.
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. 
Overhæld salaten med dressing og server straks med friskhakket mynte på toppen.  


Opskriften er lavet med inspiration fra Green Kitchen Stories

Sider

Abonnér på Aftensmad

Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/odenseff.dk/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0