Hjem / Opskrift Kategorier / Aftensmad

Aftensmad

Fyldt pasta med beurre rouge og mynte

Denne opskrift stammer fra pastaworkshoppen under SPIS Odense Fodd Festival d. 16/9/2017. 

Det er en forholdsvis simpel måde, at lave fyldt pasta, om end metoden kræver lidt fingersnilde. Fyldet kan ændres efter humør, med andre friskoste, pølsefars eller lignende. Urterne der andvendes kan ligeledes ændres, om end mynten passer godt til kraftige rødvine, og retten på den måde spiller godt til efterårets kølige, flotte dage. 

---

Grillet sommersalat

Perfekt til de solrige aftener på terrassen hvor grillen skal tændes.

Fremgangsmåde: Skær grøntsagerne (undtagen det bladgrønne) i mundrette bider, kom det eventuelt på et spyd, eller hvis du synes det er nemmere, gril dem hele, til de er møre. Rør en dressing af eddike, olie, hvidløg, salt og peber. Vend de grillede grøntsager med dressing og grønt Server med et godt madbrød til

//Anne-Louise Strange
//Foto: Asger Sommer

 

Svampetærte

Glutenfri tærtebund

Bland fuldkornrismel, havremel og salt i en skål. Tilsæt margarine i små klatter og smuldre det med hænderne. Pisk æggene og hæld det sammen med melet. Nu kan du tilsætte vandet lidt ad gangen indtil dejen er sammenhængende, fugtig og nem at arbejde med.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg den i et smut tærtefad og sæt på køl i 20 minutter.
Prik tærtebunden med en gaffel i hele bunden og forbag i 15 minutter ved 200 grader.
Fyld tærten med nedenstående fyld og bag den i 30 minutter ved 200 grader.

 

Fredsfisk aka veganske fiskefileter

Obs! Portionen af fredsfisk er meget stor, og kan sagtens halveres. 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og dæk to bageplader med papir.

Skræl eller skrub pastinakkerne alt efter hvor tyk skrællen er. 

Skær dem på langs i ca. 1 cm tykke skiver. 

Bland mel og vand sammen til en tyk dej i en skål eller et fad, hvor der er plads til at dyppe pastinakkerne. 

Bland rasp i en anden skål eller fad og tilsæt salt og peber. 

Dyp enkeltvis pastinakskiverne i dejen og derefter vendes de i rasp, og læg dem så på bagepladen. 

Svamperisotto med shiitake

Risene renses i 3 hold vand
Det finthakkede løg varmes i olivenolie og risene tilsættes.
Der omrøres til risene er let gennemsigtige.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring.
Vend osten i og smag til med citronsaft, salt og peber.

Svampene steges i lidt olivenolie sammen med det friske hvidløg og anrettes oven på risottoen.
 
Velbekomme :-)

/Marianne Holm


Valnøddepesto

Valnødderne fra Hesle Nygaard er i webshoppen igen i denne uge. Her er lidt inspiration til nn fantastisk pesto, hvor valnøddernes smag komplimenteres af persille og sherryeddike. Den kan gå til det meste, men specielt blandet med pasta har men en hurtig, lækker gang aftensmad til fire.

Gulerodscurry med valnødder

En bastardret af format... men nøj det smager godt. 

Oktoberaften

Kartoflerne skæres i skiver

Lægges dem enkeltvis på en bræddepande med olivenolie, salt og peber 

Bages i ovnen 180-200 C varmluft ca. 40 min

Tilsæt rosmarin de sidste ca. 10 min

 

Rødbederne skæres i skiver og bages for sig selv med olivenolie, salt og peber  (180-200 C varmluft ca. 50 min)

Skræl æblerne og skær kernehus fra, skær dem i skiver og læg dem over rødbederne tilsæt lidt tørret chili (de sidste ca. 20 min)

Gedeosten tilsættes de sidste ca. 10 min

 

Sider

Abonnér på RSS - Aftensmad