Hjem / Opskrift Kategori / valnødder

valnødder

Små Svampeburgere med rødkål, valnødder og ølandshvedeboller.

Selve sammensætningen af denne ret er hurtig, da der kun skal en smørelse og tre elementer i burgerne. Imidlertid er det nok en god idé at få et par af gæsterne til at hjælpe sig med samlearbejdet, når forretten er spist. 

Boller, rådkøl og sennep kan klargøres før gæsterne ankommer, imens svampene helst skal tilberedes indenfor kort tid før servering

Bollerne

Valnøddepesto

Valnødderne fra Hesle Nygaard er i webshoppen igen i denne uge. Her er lidt inspiration til nn fantastisk pesto, hvor valnøddernes smag komplimenteres af persille og sherryeddike. Den kan gå til det meste, men specielt blandet med pasta har men en hurtig, lækker gang aftensmad til fire.

Honningglaserede valnødder

Her er en hurtig lille opskrift, som både kan opfylde årets konfekt-kvote-krav, lave snacks til gaveoppakningen juleaften, eller danne basis for en lang række af nye retter.

Nødderne kan eksempelvis bruges i salater, til tunge retter med vildt- eller fiske, eller de kan bruges som element i kager eller videre konfekt.

Udgangspunktet er simpelt. Først afkaller man alle valnødder (gøres nemmest med et spist objekt, der lirkes ind i det bløde punkt i valnøddens bund, hvorefter skallerne nemt kan vippes fra hinanden og hele nødder frigives). 

Gulerodscurry med valnødder

En bastardret af format... men nøj det smager godt. 

pasta med valnødder

Valnødderne fra Hesle Nygaard er ikke kun oplagte som snacks. De kan også bruges i både det søde og salte køkken, og det kan gå vældig stærkt, så snart man har taget på at åbne nødderne op. Her kommer nødderne til at indgå i en simpel dressing, som smager vanvittigt godt over pasta eller kartofler.

Man åbner nemmest nødderne ved at finde det bløde punkt bagerst i nødden, føre en kniv (pas på fingrene) eller et andet spidst objekt ind, og vippe skallen op. 

Besøg på Danmarks største valnøddeplantage

Kære fødevarefæller

 Vil du være en af de første, som får en guidet tour på Danmarks største valnøddeplantage? Så tilmeld dig arrangementsgruppens næste event og tag med ud og besøg den fynske valnøddeproducent og kommende leverandør til fødevarefællesskabet Lars Olesen.

Lars giver os en guidet tur rundt i plantagen og fortæller samtidig historien om hvordan han nærmest tilfældigt blev ejer af en valnøddeplantage og hvordan han sidenhed har etableret en plantage som nu består af ca. 1300 træer med flere på vej.

Brændnældepesto

Brændenælderne hældes over med kogende vand, for at fjerne de små fimrehår der brænder.
Pluk derefter bladende fra stilkene.

Bland alle ingredienser i en foodprocessor og tilsæt olie undervejs alt efter hvor flydende og fin man vil have sin pesto.
Her er der brugt den lækre økologiske olivenolie fra colombani.dk.

Smag til med salt of pepper.
Ingredienserne er efter smag og man kan tilsætte så meget og så lidt som ens smagsløg har lyst til.

Pestoen kan bruges på pasta, til kartofler og som smørelse på brød.

 

af Christina Jacobsen

Grillede porrer og kartofler med valnøddedressing - vegetar

4 prs. Skær porrerne igennem på langs. Læg dem i et ovnfast fad, pensl med olie og drys salt og peber på. Grill eller bag porrerne i ovnen ved 180ºC i ca. 8 minutter, til de er gyldne og sprød-møre. Rist valnødderne i en pande, gnid dem mod hinanden så skallen går af. Hak og bland dem med alle de øvrige ingredienser til dressingen og dryp den over de varme porrer. Server med sprødristede kartoffelskiver. Hilsen Tonny Kilde: Årstiderne

Dadelknas - rå

Dadler Valnødder Kokosmel Flæk dadlerne i den ene side og put en ½ valnød indeni. Tril derefter dadlerne i kokosmel. Uuuuummmmm du har nu en nem og sund julekonfekt, som alle i familien kan være med til at lave og spise. Pia
Abonnér på RSS - valnødder