Hjem / Opskrift Kategori / tomater

tomater

Langtidsbagte tomater

Tomaterne rengøres og halvveres.
De vendes i olien og kommes på bagepladen.

Drys med salt/peber/oregano og bag ved 100 grader i 2 timer.
Lad tomaterne afkøle i ovnen, mens den køler af.
 Kommes på skoldede glas og dækkes med mere olivenolie.

/Marianne Holm

Syltede grønne tomater

Tomaterne rengøres og prikkes med en spids gaffel. De store halvveres. 

Eddike, vand, sukker, vaniljekorn + stang koges op med chili og kanelstængerne. Koger små 10 min. 

Tomaterne kommes i lagen og der koges op igen, ca 7-10 min.

Gryden sættes på køl til næste dag, hvor kogelagen koges op igen. Denne gang uden tomaterne, der er kommet på skoldede eller atamonrengjorte glas.

Hæld den indkogte lage over tomaterne og stil dem på køl.

Lagen er også god til at hælde over modne pærer :-)

/Marianne Holm

Spicy tomatsuppe med røde linser og ingefær

  1. Skær tomater og porrer i små stykker og put det i en gryde
  2. Knus hvidløg og skræl ingefæren og skær begge dele i små stykker - put også det i gryden
  3. Skyl linserne i koldt vand, og put også dem i gryden.
  4. Tilsæt vand, krydderier og boullionterning.
  5. Kog suppen op og lad den simre i 20 minutter. 
  6.  Blend nu suppen godt igennem, og server den rygende varm - gerne med et stykke brød til. Velbekomme :-)

Ølandshvedekylling

Kyllingen klargøres og krydres med hele timiankviste, salt og lidt citronsaft.  Den hele citron kommes ind i kyllingen. Tilberedes i ca 1 time og 45 min ved 190 grader varmluft. 

Jordskokkerne og hvidløgene bages med de sidste 40 min.

Ølandshvedekernerne koges i rigeligt vand tilsat bouillon i ca. 45 min.

Salaten laves af fintsnittet palmekål, tomater (uden kerner), lidt citronskal samt en blanding af lidt olie/granatæbleeddike.

Det hele anrettes med lidt af stegeskyen.

/Marianne Holm

Sur-sød nudelsuppe

Rens grøntsagerne og skær de enkelte grøntsager ud som beskrevet i ingredienslisten.

Kog grøntsagsbouillionen op. Tilsæt de grøntsager der skal med fra starten. Kog op igen, tilsæt nudlerne og lad det hele koge det antal minutter der er angivet på nudelpakken.

Tilsæt de grøntsager der først skal i til sidst. Kog suppen op igen og smag samtidig til med soya, sød chillisauce, finthakket hvidløg, lime eller citronsaft og sesamolie. Server straks og drys evt. med frisk koriander.

 

Bagte bønner

4 prs. 3 porrer 1 spsk. smør 1 kvist timian (kun bladene) 1 dåse hakkede tomater 2 dåser afdryppede cannellinibønner (kidneybønner kan sagtens bruges.) 150 gr. creme fraiche 18% 100 gr. revet gruyere eller stærk cheddar Rens porrerne grundigt og skær dem i tykke skiver. Smelt smørret i en gryde ved middel varme og tilsæt timian og derefter porrer og lad det simre under låg. Når porrerne er helt bløde (de må ikke tage farve), tilsættes tomater. Lad det simre nogle minutter, før bønnerne kommes i. Vend cremefraichen i og smag til med salt og peber. Hæld blandingen i et ildfast fad. Garner med

Mættende grønkålssalat - vegan

De udblødte bønner koges møre med sar i kogevandet. Tilsæt evt. noget bouillon. Bønnerne afkøles og dressingen røres sammen og hældes over. Kartofler i tern, tomater i både, finthakket grønkål og skiveskåret løg blandes med bønner i dressingen. En mættende og lækker frokostsalat. Anemette Olsen / Pia

Abonnér på tomater