Hjem / Opskrift Kategori / tomat

tomat

Tomatsuppe med grillet peberfrugt

Tomater, peberfrugter, løg og hvidløg deles i halve, vendes godt med olivenolie, salt og peber og kommes i ovnen ved omkring 180 grader i 30 min i et lag.

Når det er færdigt hældes hele fadet op i en gryde og koger op. Tilsæt evt lidt fond.

Blend det til suppe og smag til med frisk basilikum og balsamico. Server med en klat creme fraiche og noget godt italiensk brød. Hvis du er til den slags, kan en sjat fløde også tilsættes suppen inden servering.

Pizza med confiterede asparges

Skulle man ikke få brugt sine asparges mens de er helt nyhøstede og saftige, kan man evt. overveje nogle lidt mere hårdhændede tilberedningsmetoder. Denne pizza bliver både sød, bitter, syrlig og fed, og er særdeles god til ofre af tømmermænd eller andre uheldigheder. 

Nye kartofler med salat- og gulerodstop-pesto, samt bagt hellefisk med frisk salsa

Kartoflerne bliver skrubbet og koges derefter i ca. 8-12 min, til de er færdige.

Fisken bliver bagt i ovnen, med salt og lidt smør, ved 180 grader i ca. 12-15 min. 

 

Pesto:

Mandlerne ristes ved mellemhøj varme i et par minutter og køler derefter ned. Efterfølgende hakkes alle ingredienserne i en minihakker. 

 

Frisk salsa:

Alle ingredienser bliver skåret fint og blandes sammen, hvorefter det smages til med salt, olivenolie og citron. Den må gerne være lidt syrlig, så den er et frisk modspil til fisken. 

 

Rosmarindeller i tomatsauce med spaghettigræskar

1. Græskaret halveres og tømmes for kerner. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt/peber. Kommes i en 200 grader varm ovn i ca 35 min.

2. Ingredienserne til kødbollerne blandes og formes til små boller, der kommes i et ovnfast fad drysset med olivenolie ca. 25 min. 3. Tomatsaucen blandes og koger ind i ca. 20 min.  4. Palmekålen varmes i lidt olie og smages til med lidt salt. 5. Inden servering rives græskaret med en gaffel, så det ligner spaghetti. /Marianne Holm


Kålfalafel

Tænd ovnen på 200 grader.
Start med at lave tomatsalsaen. Hak hvidløg og chili fint. Hak tomaterne i små tern. Bland alle ingredienserne i en lille skål og sæt den i køleskabet så den kan stå at trække inden den skal serveres. 

Æggekage

Steg bacon på en pande.
Hæld fedtet fra og skru ned for blusset.
Pisk æg og mælk sammen.
Steg æggemassen på panden ved svag varme, så den ikke brænder på.
Når æggemassen er stivnet, er den klar til krydring med salt og peber.
Server æggekagen på rugbrød med sennep, ristet bacon, tomater i både og friskklippet purløg.

 

Tomatsauce

Det hele kommes i blenderen. Hvidløg og løg har forinden fået et kort opkog, så de ikke er så skarpe i smagen.

Smages til med salt, krydderier og evt. ketchup

/Marianne Holm

Hyttetomat

Denne ret er perfekt at lave, hvis man har nogle runkne, overmodne eller bare knap så præsentable tomater.
Concassé er en nem og hurtig tomatret, som danner basis i mange af retterne i det italiensk køkken.
Den kan fint udgøre et hurtigt mellemmåltid, tilbehør til aftensmad eller forret, hvis man kører flere retter.

Fremgangsmåde
Der skæres et krydssnit i bunden af tomaten hvorpå den koges et par minutter og hurtigt nedkøles i iskoldt vand.

kartoffelsalat

En lille opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat når nu der er så mange kartofler i den kommende pose. Det er et sundere alternativ end til den man kender fra mormors middagsbord.

Kog kartoflerne, så der stadig er lidt bid i dem. Lad dem køle af (de skal være helt kolde). Skær kartoflerne ud relative store stykker og hak løgene. I en skål blandes fromage frais og mayonaise (put fromagen i først, tilsæt 1 tsk sennep og smag til med mayonaisen, citron, salt og peber). Tomat, agurk og purløg bruges som pynt i rigelige mængder.

Spidskålssalat med solsikkekerner og ramsløg

4-6 prs. 300 g rødt eller almindeligt spidskål 250 g cherrytomater 1 bundt radiser 35 g solsikkekerner ½ tsk. koldpresset rapsolie ½ tsk. røget paprikapulver 4 ramsløgblade eller lidt hvidløg DRESSING 1 spsk. koldpresset rapsolie 2 tsk. æbleeddike 2 tsk. flydende honning Salt og peber Snit kålen fint, udelad stok og grimme yderblade. Skær tomaterne i halve, skær radiserne i skiver. Rist solsikkekernerne i ½ tsk . olie på en varm pande, til de er gyldne. Drys paprikaen på, og tag dem af varmen. Bland dressingen af olie, eddike, honning, salt og peber. SERVERING:

Sider

Abonnér på tomat