Hjem / Opskrift Kategori / svampe

svampe

Svampetærte

Glutenfri tærtebund

Bland fuldkornrismel, havremel og salt i en skål. Tilsæt margarine i små klatter og smuldre det med hænderne. Pisk æggene og hæld det sammen med melet. Nu kan du tilsætte vandet lidt ad gangen indtil dejen er sammenhængende, fugtig og nem at arbejde med.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg den i et smut tærtefad og sæt på køl i 20 minutter.
Prik tærtebunden med en gaffel i hele bunden og forbag i 15 minutter ved 200 grader.
Fyld tærten med nedenstående fyld og bag den i 30 minutter ved 200 grader.

 

Svamperisotto med shiitake

Risene renses i 3 hold vand
Det finthakkede løg varmes i olivenolie og risene tilsættes.
Der omrøres til risene er let gennemsigtige.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring.
Vend osten i og smag til med citronsaft, salt og peber.

Svampene steges i lidt olivenolie sammen med det friske hvidløg og anrettes oven på risottoen.
 
Velbekomme :-)

/Marianne Holm


Salat med svampe & parmesan

Svampene rengøres og skæres i passende skiver. Ristes på panden med lidt olie og drysses med salt.
Salaten rengøres, slynges og skæres i mundrette stykker.
Anret salaten og svampe i skål eller fad. Pynt med parmesanflager og dryp lidt olievenolie over.

Lækkert, enkelt og fyldt med smag :-)

/Marianne Holm 

kikærtefond

Det virker nogen gange som om, der er utallige uopdagede eller velbevarede hemmeligheder i det grønne køkken. Små fif og tricks som burde være allemandseje, men som kun lige er ved at bryde igennem lydmuren herhjemme.

Hvis man er træt af halvfornøjelige forsøg på at koge en rigtig kraftig grøntsagsfond, sådan en som man kan drikke brandvarm og ren på forkølede dage, så prøv at give følgende opskrift et forsøg. Det er det tætteste jeg endnu er kommet på vegansk hønsekødssuppe og samtidig fantastisk som  grundsuppe i klare grøntsagssupper, saucer m.v... og så er den nem.

Spinat salat med soya- og hvidløgsristede mandler, feta og ristede svampe

Mandlerne er en super lækker snack, som kan bruges både som mellem måltid (ta' her ca 10 mandler) eller i en salat i stedet for pinjekerner eller lignende. Det er sundt så længe man ikke spiser for mange.

Grøntsagsfad - kød/fisk

Fremgangsmåde/ingredienser: Tænd ovnen på 200 grader. 2 porrer skæres i skiver, 250 g svampe i skiver 300 g spinat (evt. frossen) Lægges i lag i et smurt fad Følgende ingredienser røres sammen: 2,5 dl fløde 1 spsk- maizenamel 1 lille glas rød pesto Blandingen hældes over grøntsagerne. Drys med salt og peber. Ca. 250 g kyllingefilleter fordeles ovenpå - drys endnu en gang med salt og peber. Sæt fadet i ovnen en halv time, drys derpå med revet parmesan og steg retten yderligere en halv time. Serveres med pasta og evt. et godt brød.

Spaghetti squash med parmesan og grønt - vegetar

Skær spaghettisquashen i 2 dele på langs og fjern frøene. De 2 halve squash lægges i et ovnfast fad med skærefladerne nedad. Tilsæt 2½ cm vand, og bag ved 190° i ca. 1 time.

Smelt smør/olie i en stor pande og sauter løgene, svampe og hvidløg indtil løgene er klare. Nu tilsættes gulerødder, broccoli, og zucchini, steg til alt er næsten mørt. Tilsæt ærter, bouillon, basilikum, salt og peber og fløde.

Kog sovsen lidt ind i ca. 2 min. uden låg. Til sidst kommes tomater, rød peber og forårsløg i. Varm det hele godt igennem. Smag til.

Abonnér på RSS - svampe