Hjem / Opskrift Kategori / squash

squash

Saftige & bløde squash boller

Gæren udrøres i det lunkne vand.
Tilsæt salt, honning & havregryn
Derefter hvedemelet. Hold evt. lidt tilbage.
Smør æltes godt ind i dejen.
Revet squash og æg tilsættes. Dejen æltes godt. Bedst på maskine, ca 10 min, eller indtil dejen er god smidig.

Hæver tildækket i skålen i ca 1 time.

Sættes på bageplade, fx med 2 skeer dyppet i koldt vand.
Giver ca 14 store luftige boller.

Efterhæver tildækket yderligere 30 min.
Pensles med pisket æg.

Bages ved 220grader varmluft i ca 20 min.


/Marianne Holm

SquashSpaghetti m Cremede Østerhatte

Skær squash i fine strimler(spaghetti str.), enten i hånden eller på mandolinjern – undgå det inderste af squashen, som bruges i saucen. Kog ca 1½ ltr. saltet vand op og hæld over ”spaghettien” og lad det trække ca. 3 minutter – hæld vandet fra, tilsæt lidt god olivenolie og lidt friskkværnet peber.

Dahl-squash lasagne

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask og forbered grøntsagerne pånær squash (hak løg, skær porrer i tynde skiver, riv gulerod og ingefær, skær rød peber i mundrette stykker).

Svits løget, tilsæt porrer, gulerod, ingefær og spidskommen. Lad det blive mørt.

Tilsæt rød peber, skyllede linser, bouillon, soya, sirup. Lad det simre indtil linserne er møre.

Tilsæt tomatpuré og A38. Smag til med salt (og evt. de andre smagsgivere).

Naanbrød med squashfyld

Riv squashen på den grove side af rivejernet og bland i en skål med fintsnittede forårsløg. Riv pecorinoen groft og bland i sammen med presset hvidløg og resten af krydderierne. Rør fyldet sammen og fordel ovenpå naanbrødet.

Bag i ovnen i ca. et kvarters tid ved 180 grader. Server med en lækker salat.

 

Kilde: Signe - ønsker god sommer:)

Remoulademarmelade - vegansk

En slags pickles som kan bruges som tilbehør til smørebrød, fisk og meget andet.  

Squash, grønne tomater og pillede løg køres gennem en kødhakker eller blendes. Der tilsættes en lille håndfuld salt - efter en time sies blandingen.

250 ml vand og en halv kop eddike tilsættes, og blandingen koger 20 min, hvorefter den igen sies.

Der tilsættes yderligere 400 ml eddike og 400 g sukker Der laves en jævning af i dl. sennepspulver, 1,5 tsk karry og 1/2 kop mel, som tilsættes. Remoulademarmeladen koger endnu 20 min under omrøring.

Minestronesuppe - vegan

- Hak grøntsager i bittesmå stykker. Svits i olien nogle min.

- Kom bouillon, basilikum og tomater i. Kog ca. 15 min.

- Kom knust hvidløg i og kog nogle min. Smag til med salt og peber.

Pasta koges ved siden af og serveres til.

Drys persille over.

Skøn suppe til en våd og blæsende årstid. 

Mvh Pia

Abonnér på RSS - squash