Hjem / Opskrift Kategori / Spinat

Spinat

Tidlig sommerssalat

Start med at koge belagunalinserne efter pakkens anvisning. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand, så de køler af. 
Hvis ærterne er fra frost tø dem op ved at overhælde dem med kogende vand og land dem stå i 2 min.
Bland nu alle ingredienserne til salaten i en skål.
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. 
Overhæld salaten med dressing og server straks med friskhakket mynte på toppen.  


Opskriften er lavet med inspiration fra Green Kitchen Stories

Dahl med gulerødder og spinat

Skyl linserne i flere hold vand (til vandet er klart) og kog dem i 8 dl vand til de er udkogte. Hæld evt. overskydende vand fra men gem det.

Varm olie/ghee i en dyb pande og steg gulerødderne i 10 min (til de er møre). Tilsæt løg og hvidløg og steg med i 2 min, herefter tilsættes karry, spidskommen og cayenne peber og det steger med i yderligere 1 min, rør godt imens så det ikke brænder på.

Rød morgensmoothie

Til 2. pers. 

Blend alle ingredienserne i en blender ved høj hastighed til smoothien er helt glat, ca. to min. Server straks og gerne med granola eller musli ovenpå. 

Fødselsdagsboller med spinat

Først blandes gær med vand. Salt, sukker og olie tilsættes,
Melet røres i til dejen er som en tynd/mellemtynd havregrød; dejen skal være meget lindOg så skal den ellers passe sig selv et koldt sted mellen 1 - 4 timer; afhængig af hvornår man har tid til at bage. Jeg klatter nogle boller på en plade med en ske - sætter ovnen på 225 grader og bager bollerne ca. 20 minutter.Jeg bager ofte lidt hårdt - så bliver skorpen mere sprød og det italienske mel kommer bedre til sin ret ( synes jeg )! Linda Have

Hønsebryst og Skorzonerrod

Skræl skorzonerrødderne. Husk at sætte dem i is- eller citronvand som de skrælles færdigt. Ellers bliver de misfarvede. 

Steg hønsebrysterne efter anvisning af slagter m.v. (tiden kommet meget an på alder og saltlage). Husk at de ikke må steges tørre, så bliver det en sej omgang istedet for en dejlig dyb smag af kylling.

Når brysterne er stegt, sættes disse til side i staniol, for at sætte sig. Skorzonerrødderne lægges på panden, og steges fire min på hver side. I de sidste to min tilsættes spinaten, der kun lige skal falde let sammen. 

Spinat salat med soya- og hvidløgsristede mandler, feta og ristede svampe

Mandlerne er en super lækker snack, som kan bruges både som mellem måltid (ta' her ca 10 mandler) eller i en salat i stedet for pinjekerner eller lignende. Det er sundt så længe man ikke spiser for mange.

Bagekartofler med fyld

En dag var jeg blank for ideer til aftensmad, og havde ikke noget smør, så bagekartofler med hvidløgssmør var en umulighed. I stedet sammensatte jeg et mættende fyld - og det var en klar succes. Prøv det! Tænd ovnen på 200 grader. Skrub kartoflerne godt, tør dem af og prik dem let over dele hele med en gaffel. Læg dem på en rist i ovnen og lad dem bage møre (45-60 min alt efter størrelse). Imens kartoflerne bager, laves fyldet. Hæld lidt olie i bunden af et fad (eller ovnfast skål alt efter mængde), læg fyldet deri og sæt det i ovnen, indtil fetaen er smeltet, og det syder og bobler let.

Franske boghvedepandekager med klassisk tilbehør - vegetar

Målene er lidt pudsige, fordi jeg i sin tid fik opskriften i ml, så jeg har bare omregnet den til dl. Til 4 personer. Galletér: 2,40 dl. Boghvedemel 1,80 dl. Hvedemel 1 tsk salt 3 æg 6 dl koldt vand 0,8 dl smeltet smør Rør alle ingredienser sammen og lad dejen hvile imens du laver tilbehøret. 1 ps sølvbede eller spinat 1 lille løg 1/2-1 fed hvidløg et skvæt fløde salt og peber Sølvbederne/spinaten skylles og stilkene skæres af. Løget hakkes og svitses med hvidløget i smør på panden, tilsæt sølvbederne/spinaten og fløden. Lad den stå og simrer imens du laver resten af tilbehøret.

Æggekage med nye kartofler, spinat og varmrøget laks - fisk

1 løg 400 g. kogte nye kartofler 10 g. smør Salt og peber 100 g. frisk spinat 100 g. varmrøget laks 6 æg 2 dl. Letmælk Snit løget og skær kartoflerne i tern. Sauter løg og kartofler i smør på en pande og krydr med salt og peber. Tilsæt det skyllede spinat. ”Pluk” laksen i stykker, kom det på panden og rør det rundt i det hele. Pisk æg og mælk sammen, og hæld massen på panden. Hvis du har en pande der kan komme i ovnen, så steg æggekagen et par min så den lige har "sat sig" og stil den så i ovnen ved 200 grader i ca. 8-10 min til æggemassen er fast og let gylden på toppen.

Spinatbrød

Giver 4 flutes. Opløs gær i vand. Tilsæt salt og sukker. Lav en god, fast dej ved at ælte alle de øvrige ingredienser i. Lad den hæve et par timer. Form 4 flutes, som hæver yderligere en time (eller form dejen til flutes uden forhævning og lad dem hæve 2 timer overdækket med plastfolie). Bag ved 200 grader i 25 minutter. Køl dem lidt af og server med pesto, rygeostsalat eller andet godt dyppelse

Lise W

Sider

Abonnér på Spinat