Hjem / Opskrift Kategori / spidskål

spidskål

Spidskålssalat med koriander

Spidskålen snittes fint og vendes med dressingen.
Rødløg og koriander skæres i mundrette stykker og blandes med spidskålen.
Nødderne drysses over til sidst.

Næste gang jeg laver den, vil jeg bruge de gode øko mandler fra Columbani i stedet for cashewnødderne.


/Marianne Holm

Mexi lazy slaw

Pres limesaften og bland med finthakket chili og lad det stå og trække lidt.

Resterende ingrediens snittes eller rives fint, til sæt salt, peber, lidt eddike og evt lidt sukker og til sidst limesaften med chili. Kram det hele godt imorgen. Smager fantastisk til din burrito, dine quesedillas eller tacos. 

 

-Anna-louise

Rød spidskålssalat med dildpesto

Dildpestoen blendes af frisk dild, cashewnødder, parmesan, olie og evt. salt/peber.

Spidskål snittes fint, eller groft hvis man er til noget mere bid.

Edamamebønner overhældes med kogende vand og afkøles straks med koldt vand.

Det hele anrettes i et fad med spidskål i bunden, edamanebønner ovenpå, små skefulde dildpesto spredt over salaten og pyntes med jostabær.

/Marianne Holm

Sprød sommersalat

Snit bladselleri og fennikel fint på tværs, brug evt. et mandolinjern. Snit ligeledes spidskålen fint. Bland alle tre i en skål.
Rør nu alle ingredienserne til dressingen sammen. Sørg for at røre sukkeren helt ud. Tynd evt. med lidt vand, hvis man synes konsistensen er for tyk, men kun meget lidt vand af gangen. Smag dressingen til med sukker, citronskal og citronsaft. Bland nu den mængde dressing i salaten man finder passende og opbevar evt. resterende i en bøtte på køl.  
Halver eller hak jordbærene i tern og bland dem i salaten eller drys udover. 

Stegt Sommerkål med dadelcreme

De fantastisk lækre sommerkål er værd at vente på hver forsommer. De tidlige spids- og hvidkål reagerer nemlig ved mødet med varme på en helt anden måde end de senere vinterkål. Flæk feks et helt hvidkål fra Venevad, steg det i rigeligt olie eller smør i tyve min ved lav varme og server med en simpel dadel-skyr-creme, og et drys af salt, peber og stærk chili. Skønt sommerfrokost for én eller forret til to.

Dadelcremen laves slet og ret ved at piske ingredienserne sammen.  Skyren kan evt. erstattes af et vegask alternativ som sojayoghurt. 

Grillet spidskål og kartofler

Spiskål rengøres og stokken fjernes. Del spiskålet i 4. Drys evt med revet ost. 
Grilles i ca 15 min
Kartofler:
Forkogte kartofler 
Olie 
Holm's den hemmelige (eller andet krydderi)
Vend kartoflerne i olien og drys med krydderi. Evt revet ost. Grilles i ca 15 min.

/Lindie Tessmer

 

Wok med lynstegt kål

Opskrift til 2 personer
Snit kål, gulerødder, løg og 2 fed hakket hvidløg fint og sautér det hele sammen med chili i lidt olie i en varm wok. Krydr med soja.

Snit imens palmekålen groft. Kassér den nederste grove bund. Steg stilkene i lidt olie i en varm wok (eller stor gryde). Lad dem stege i 1-2 minutter, kom 1 fed hakket hvidløg ved og steg i yderligere 1 minut.

Tilsæt sukker og soja og kog op. Smag til. Server de wokkede grøntsager ovenpå risen og den lynstegte palmekål ved siden af.

Tilberedningstid: 35 min

Spidskålssalat med solsikkekerner og ramsløg

4-6 prs. 300 g rødt eller almindeligt spidskål 250 g cherrytomater 1 bundt radiser 35 g solsikkekerner ½ tsk. koldpresset rapsolie ½ tsk. røget paprikapulver 4 ramsløgblade eller lidt hvidløg DRESSING 1 spsk. koldpresset rapsolie 2 tsk. æbleeddike 2 tsk. flydende honning Salt og peber Snit kålen fint, udelad stok og grimme yderblade. Skær tomaterne i halve, skær radiserne i skiver. Rist solsikkekernerne i ½ tsk . olie på en varm pande, til de er gyldne. Drys paprikaen på, og tag dem af varmen. Bland dressingen af olie, eddike, honning, salt og peber. SERVERING:

Salat med spidskål, jordbær og fløde-hyldeblomstdressing - vegetarisk

Til 4-6 personer 1 hovedsalat/egebladssalat 1 lille bundt frisk dild, mynte, basilikum el. andet 200 g spidskål/sommerhvidkål 250 g jordbær Dressing: 4 spsk piskefløde 1 ½ spsk friskpresset citronsaft 1 ½ spsk koncentreret hyldeblomstsaft Salt og friskkværnet Skyl salaten og bræk i passende stykker. Skyl krydderurtebladene og tør dem og salat grundigt –nemmest i salatslynge. Snit kålen fint. Nip jordbærerne og halver dem.
Abonnér på spidskål