Hjem / Opskrift Kategori / speltmel

speltmel

Pizza med stegte grøntsager

Når madpakkeposen bringer dig chili, så lav pizza med stegte chilifrugter :)

Start med at sammensætte dejen som anvist her, og sæt den til hævning

En lille halv time før dejen er hævet færdig, sættes en bagesten i ovnen og denne tændes på højeste blus. Herefter blandes pure, honning, most, eddike og hvidløg i en gryde og sættes over ved middel varme. Lad saucen koge ind til den er tyk og velsmagende. Smag til med salt. 

Pitabrød på hampefrø og speltmel

At tilsætte hampefrø til bagværk har flere fordele. Det øger niveauet af fiber, protein, jern og flere vitaminer i brødet, samtidig med, at det tilføjer en lækker dimension af knas. Hampefrø kan købes i de fleste velafsorterede helsebutikker.  

Knus hampefrøene i morter eller i en blender der kan klare kaffebønner m.v. Det skal gerne være rimeligt fint, om end et par hele hampefrø kan give et lækkert knas i de færdige brød.

Oles langtidshævede Krogenlundbrød med æbler

 • Mel vejes af og blandes i en skål sammen med salt.- Gæren opløses i 1 liter koldt vand.
   
 • Æblerne rives på et råkostjern og hældes ned i vandet hvor gæret er opløst.
   
 • Væsken med de revne æbler og gær hældes i dejskålen.
   
 • Med grydeske røres grundigt i melmassen.
   
 • Når massen er nogenlunde sammenrørt hældes dejen ud på en bordplade og håndæltes grundigt. 
   
 • Til sidst formes dejen til en kugle og lægges tilbage i dejskålen med et fugtigt klæde over og sættes til hævning et køligt sted ca.16timer.

Grovpizza (med kartofler) - verdens nemmeste dej - vegansk

Dej til 8 stk. mini eller en stor 12 g gær 2 ½ dl lunken vand ¾ tsk salt 100 g speltmel, rugmel eller andet fuldkornsmel Ca. 200 g hvedemel, gerne durumhvede Jomfruolivenolie til pensling Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og rør melet i. Dejen skal blot røres sammen og være smørbar i konsistensen. Lad dejen hæve 1 times tid ved stuetemperatur.

Posen uge 8

I denne uge har vi valgt at fylde lidt mel i poserne da der er udsolgt af stort set alt andet. Vi har fået de sidste babypastinakker fra Holistia og der er ikke mere grønkål hos Venevad. 1,5 kg. kartofler, øko, Venevad 250 g. skalotteløg, øko. Venevad 1 stk hvidkål, øko. Venevad Speltmel, øko, Kragegården Fuldkornsmel, øko, Kragegården 0,5 kg babypastinakker, øko, Holistia 1 flaske æblemost, øko, Holistia
Abonnér på speltmel