Hjem / Opskrift Kategori / skorzonerrødder

skorzonerrødder

Tærte med skorzonerrødder & jordskokker

Fremgangsmåde:

Grøntsagerne rives fint og steges på panden med smør og olie. Skallen fra 1 citron rives henover, den hakkede timian tilsættes og der drysses med balsamico sv.t. til ca 2 spsk eller efter smag. Smag evt til med en smule salt, men den skal hellere være undersaltet end oversaltet. Steg i ca 15 min.

Æggemassen laves ved at piske æg sammen med cremefraiche og godt med friskkværnet peber.

Grøntsagsmassen blandes med æggemassen og hældes ovenpå filodej i et smurt tærtefad/bradepande. Der drysses med revet ost og bacon kommes på til sidst.

Stegte skorzonerrødder med cashewcreme

En utrolig nem og hurtig frokostret, hvis blot man husker at iblødsætte cashewnødderne i forvejen. Tidsforbrug ca. 15-20 min. 

Krigsål med vinterportulak

Dette er en variation af den berømte ret 'krigsfisk' (i visse kredse også kaldet 'fredsfisk'), som var krigens erstatning for fiskefileter og bestod af paneret pastinak. Dette er istedet rug-panerede skorzonerødder - lavet helt uden fedtstof eller animalske ingredienser. De smager mega godt som en forret eller snack med ens favoritmayo eller remoulade. Og så smager det helt vildt usundt men er måske noget af det sundeste man kan lave i hele verden - simpelthen :)

Skorzonerrødder i svøb

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Vask, halver og skræl skorzonerrødderne. Mens de skrælles opbevas de skrællede i en skål med iskoldt vand og lidt æblecidereddike eller citronsaft (så undgår de at blive brune).

Skorzonerrødder med rosenkål

Olien og smøret smeltes ved høj varme.

Hvidløg og løget tilsættes sammen med en smule salt. 

Steger et par minutter, inden skorzonerrødderne og rosenkålene tilsættes.

Citronsaften tilsættes og det hele vendes godt rundt, indtil det får lidt farve. 

 

Er godt som tilbehør til fisk, kylling eller andet kød.

 

/Marianne Holm

Tarteletfyld af jordskokker, skorzonerrod og champignon.

Start med at skruppe jordskokkerne grundigt rene med en køkkensvamp. Det tager sin tid... så er det sagt. Læg herefter de nu rene knolde i et ovnfast fad, overhæld med olie og sæt dem i ovnen i en times tid ved 175g - Eller indtil alle knolde er helt bløde inden under skindet.

Chips af skorzonerrod

Skræl skorzonerrødderne, og skræl dem så i bånd på langs med skræller eller riv dem fint på et mandolinjern. Som de bliver færdigskivede lægges skorzonerrødderne i isvand, for at opnå ekstra sprødhed og for at undgå misfarvning.

Hønsebryst og Skorzonerrod

Skræl skorzonerrødderne. Husk at sætte dem i is- eller citronvand som de skrælles færdigt. Ellers bliver de misfarvede. 

Steg hønsebrysterne efter anvisning af slagter m.v. (tiden kommet meget an på alder og saltlage). Husk at de ikke må steges tørre, så bliver det en sej omgang istedet for en dejlig dyb smag af kylling.

Når brysterne er stegt, sættes disse til side i staniol, for at sætte sig. Skorzonerrødderne lægges på panden, og steges fire min på hver side. I de sidste to min tilsættes spinaten, der kun lige skal falde let sammen. 

Smørdampede skorzonerrødder og rejer

Smelt smør i en gryde med låg ved middelsvag varm. Skræl imens skorzonerrødderne. Husk at holde dem i surt vand eller vand med is som du bliver færdig med hver enkelt, imens  du gør resten færdige. Ellers oxiderer deres farve. Dette er ufarligt, men tager en del af deres smukke fremtoning. 

Når alle rødder er skrællede, skæres de midt over og lægges i smørgryden. Lad denne stå ved svag varme i fem-ti min. til rødderne er bløde, men med et svagt bid. 

Grønsags-spaghetti med spaghettigræskar

Skær skrællen af græskaret af, og skær græskaret i to halve. Bag det i ovenen ved ca 200 grader i ca 20-25 min. Skær de andre grønsager ud i fine tynde, strimler og hak hvidløget fint. Når græskaret er færdigbagt skal det køle af og herefter kan man med en gaffel give det ud i strimler. 

Sider

Abonnér på RSS - skorzonerrødder