Hjem / Opskrift Kategori / skalotteløg

skalotteløg

Nye kartofler med salat- og gulerodstop-pesto, samt bagt hellefisk med frisk salsa

Kartoflerne bliver skrubbet og koges derefter i ca. 8-12 min, til de er færdige.

Fisken bliver bagt i ovnen, med salt og lidt smør, ved 180 grader i ca. 12-15 min. 

 

Pesto:

Mandlerne ristes ved mellemhøj varme i et par minutter og køler derefter ned. Efterfølgende hakkes alle ingredienserne i en minihakker. 

 

Frisk salsa:

Alle ingredienser bliver skåret fint og blandes sammen, hvorefter det smages til med salt, olivenolie og citron. Den må gerne være lidt syrlig, så den er et frisk modspil til fisken. 

 

Gulerods- havtornchutney

Sådan gør du:
1. Skræl og hak gulerødderne.
Pil og hak hvidløg og skalotteløg, og sauter begge slags løg i smule olie i en gryde.
Tilsæt de hakkede gulerodsstykker, chili og sukker, og sauter videre.

2. Kom vand og eddike på, og kog chutneyen i en times tid.
Det skal gerne være sådan, at det meste gulerod er pureret ud, men at der samtidig stadig er nogle hele stykker i.

Skorzonerrødder med rygeostsalat og sprødt rugbrød

Beregn 500 g til 2 personer.
Skræl skorzonerrødderne og skær dem i skrå stykker på omkring 5 cm.
Læg dem i et fad med mælk eller vand tilsat citronsaft, så undgås det at rødderne bliver brune.
Damp dem i cirka 5 minutter i en smule saltet vand under låg.
Hæld vandet fra, dryp med

Tip: Server med rygeostosalat og ristet rugbrød. Skorzonerrødderne kaldes fattigmandsasparges og kan fint bruges som alternativ til hvide asparges. Kan også steges let på pande efter kogning.

Posen uge 47

Så kommer der lige en lidt sen opdatering om POSEN uge 47 (beklager) 0,5 kg Marabel kartofler, Syrengården, øko 0,5 kg Bagekartofler, Syrengården, øko 1 kg Æbler (bliver spændende at se hvilken sort), Pevertved plantage, øko 1 Vinterportulak, Holistia, øko 0,5 kg Kiwi (hjemmedyrket), Holistia, øko 0,5 kg Gulerødder, Nørregården, bio 0,5 kg Persillerod, Nørregården, bio 1 stk Selleri uden top, Nørregården, bio 0,5 kg Rødbeder, Nørregården, bio 0,5 kg Skalotteløg, Nørregården, bio Jeg har holdt lidt igen på løgene, men prøvet at vælge et bredt sortiment for årstiden...:)

Kartoffelterrin-vegetarisk

4prs. 1 kg. kartofler 2 skalotteløg 1 fed hvidløg 3 kviste rosmarin 1 spsk smeltet smør 1 spsk olivenolie Skræl kartoflerne, riv dem på et groft rivejern og pres væden ud af dem. Pil løg og hvidløg, og hak dem helt fint. Bland revet kartoffel med løg, hvidløg, hakket rosmarin og andefedt. Vend det hele godt rundt så krydderierne bliver jævnt fordelt. Smør en form (postej/rugbrøds-) med olivenolie, og pres kartoffelblandingen Godt ned i formen, så overfladen bliver jævn. Kom folie hen over formen. Bag terrinen i ovnen ved 180 grader i 70-80min., tag folien af halvvejs, og giv

Bagte persillerødder-vegetar

4prs. 1kg. persillerødder 2-3 spsk. cidereddike 5 kviste timian 1 spsk. rapsolie Salt og peber Salsa: 50 gr. savojkål ½ bundt persille 1 dl koldpresset rapsolie 1 skalotteløg 1/2 dl æbleeddike 30 gr. mandler Salt og peber Lidt rørsukker eller honning Skræl persillerødderne og skær dem i grove stykker. Kom rødderne i et ovnfast fad, og vend dem med eddike, hakket timian, rapsolie salt og peber. Bag rødderne ved 180 grader. I 7-8 min., så rødderne bliver møre, men stadig har godt med bid. Tag Rødderne ud og lad dem køle af.

Posen uge 24

Posen næste uge byder på følgende: 1 kg. nye kartofler (solist), Venevad, øko 1 stk. Sommerhvidkål, Venevad, øko 1 stk. romainesalat, Venevad, øko 1 bdt. forårsløg, Holistia, øko 1 bdt. Hvidløg, Holistia, øko 1 bdt. Skalotteløg, Holistia, øko 1 stk. fennikel, Nørregård, bio Ca. 400g blandede tomater, Markhaven, øko 1-2 agurker, Markhaven, øko Der er 60 bestillinger og 5 poser til løssalg. Hilsen Ruben & Anders, Indkøb

Posen uge 8

I denne uge har vi valgt at fylde lidt mel i poserne da der er udsolgt af stort set alt andet. Vi har fået de sidste babypastinakker fra Holistia og der er ikke mere grønkål hos Venevad. 1,5 kg. kartofler, øko, Venevad 250 g. skalotteløg, øko. Venevad 1 stk hvidkål, øko. Venevad Speltmel, øko, Kragegården Fuldkornsmel, øko, Kragegården 0,5 kg babypastinakker, øko, Holistia 1 flaske æblemost, øko, Holistia

Saltbagt knoldselleri med relish-vegan

4 prs Ingredienser: 1 økologisk selleriknold 2-3 kg køkkensalt Relish 2 stængler blegselleri 1skalotteløg 1 håndfuld spansk kørvel (sødskærm) Revet skal af 1 økologisk citron 1 æble Rapsolie Æblecidereddike Salt Fremgangsmåde: Skræl sellerien og indstøb den i fugtig køkkensalt i en passende størrelse gryde af en type, der kan tåle at gå i ovnen. Bag den derefter i 2-2½ timer (afhængig af selleriens størrelse) ved 200 grader.

Braiserede Rodfrugter - vegetar

4 personer 500 g knoldselleri 3 gulerødder 4 porrer 2 pastinakker 12 skalotteløg 50 g usaltet smør 2 tsk. rørsukker 400 g kogte kikærter (evt. dåse) 5 dl grønsagsbouillon 4-5 kviste frisk timian 1 frisk laurbærblad revet midt over havsalt og peber Tilbehør purløg landbrød Varm ovnen op til 150 grader. Rens alle grønsagerne og skær dem i mundrette stykker, men lad skalotterne være hele. Smelt smørret på en stor pande. Hæld grønsagerne på og steg dem under omrøring ved høj varme til de er let brunede. Krydr med salt og peber. Drys sukkeret over og steg videre til alt er let karamelliserede.
Abonnér på RSS - skalotteløg