Hjem / Opskrift Kategori / selleri

selleri

græskarrisotto

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. Her vil tør eller let sød vermouth* nok passe bedst, men hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og ingefæren og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Bruger man squash tilsættes de nu. Varm i mellemtiden fonden op og mål risene op.

risotto med morgenfrueblade

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. En frugtig italiensk vermouth* passer godt til blomsternoterne i retten, men god hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Varm i mellemtiden fonden op, vej morgenfruebladene af og mål risene op.

Bagt selleri med frisk drys

Sellerien renses og skæres i stave og vendes med olie, salt og peber.

 

Det bages derefter i ca 30 minutter til sellerien er belvet gylden

 

Efter sellerien er bagt blandes den med citronsaft, citronskal, hvidløg og basilkum

 

Lun knoldsellerisalat med sølvbeder og hvidløg

 

Som tilbehør er der nok til to personer, som hovedret vil portionen ikke række til mere end én. 

Tip: Hvis du har en rest ris, nudler eller lignende, kan det med fordel tilsættes. 

Knoldselleri & flækærter

Ja. Det lyder ikke videre spændende… men det er det altså. Der er et eller andet i med de lette toner af anis, som går igen  i begge ingredienser, som slår igennem og gør kombinationen lækker. Skulle man være til det, er kraft i form af svinefond, flæsk eller bov heller ikke af vejen i denne sammenhæng.

Selleri rødbede salat

Skræl og skær selleri, rødbeder og æble i små tern. Hak løget fint og bland det hele sammen med.

Rør olie, balsamico og honning, pres hvidløget og bland det i.

Hæld dressingen og ternene, lad det trække i køleskabet indtil brug.

 

God appetit ønsker Lindie

Sur-sød nudelsuppe

Rens grøntsagerne og skær de enkelte grøntsager ud som beskrevet i ingredienslisten.

Kog grøntsagsbouillionen op. Tilsæt de grøntsager der skal med fra starten. Kog op igen, tilsæt nudlerne og lad det hele koge det antal minutter der er angivet på nudelpakken.

Tilsæt de grøntsager der først skal i til sidst. Kog suppen op igen og smag samtidig til med soya, sød chillisauce, finthakket hvidløg, lime eller citronsaft og sesamolie. Server straks og drys evt. med frisk koriander.

 

Cidergryderet (kød)

Opvarm lidt olie i en stor gryde og svits løg i ca. 3 min. Tilsæt svinemørbradstykker og svits det i ca. 5 min. 2. Tilsæt grøntsager sammen med cider, grønsagsbouillon, merian og et nip salt og peber. Lad gryden simre ved jævn varme i 20 min. 3. Tilsæt fløde og sennep. Lad dem simre i 10 min. 4. Smag det til med salt, peber og persille.

Kilde: Min madblog - Marie

Selleribøf - vegetarisk

Til fire personer
Skræl og riv sellerien groft, riv hvidløg og ost fint og bland det sammen med resten af ingredienserne. Rør det grundigt sammen til en ret våd fars. Lad den hvile i en halv time. Varm en stor stegepande op med lidt olivenolie. Form runde, flade bøffer af farsen og steg dem gyldne. Det tager ca. 15 minutter. Server f.eks. med råkost til eller brug 'bøfferne' som fyld i en sandwich på madpakken.
Kilde: Sofies spisekammers 'Simpethen selleribøf'

/Lise W.

Posen uge 47

Så kommer der lige en lidt sen opdatering om POSEN uge 47 (beklager) 0,5 kg Marabel kartofler, Syrengården, øko 0,5 kg Bagekartofler, Syrengården, øko 1 kg Æbler (bliver spændende at se hvilken sort), Pevertved plantage, øko 1 Vinterportulak, Holistia, øko 0,5 kg Kiwi (hjemmedyrket), Holistia, øko 0,5 kg Gulerødder, Nørregården, bio 0,5 kg Persillerod, Nørregården, bio 1 stk Selleri uden top, Nørregården, bio 0,5 kg Rødbeder, Nørregården, bio 0,5 kg Skalotteløg, Nørregården, bio Jeg har holdt lidt igen på løgene, men prøvet at vælge et bredt sortiment for årstiden...:)

Sider

Abonnér på selleri