Hjem / Opskrift Kategori / salat

salat

Salat med svampe & parmesan

Svampene rengøres og skæres i passende skiver. Ristes på panden med lidt olie og drysses med salt.
Salaten rengøres, slynges og skæres i mundrette stykker.
Anret salaten og svampe i skål eller fad. Pynt med parmesanflager og dryp lidt olievenolie over.

Lækkert, enkelt og fyldt med smag :-)

/Marianne Holm 

Nye kartofler med salat- og gulerodstop-pesto, samt bagt hellefisk med frisk salsa

Kartoflerne bliver skrubbet og koges derefter i ca. 8-12 min, til de er færdige.

Fisken bliver bagt i ovnen, med salt og lidt smør, ved 180 grader i ca. 12-15 min. 

 

Pesto:

Mandlerne ristes ved mellemhøj varme i et par minutter og køler derefter ned. Efterfølgende hakkes alle ingredienserne i en minihakker. 

 

Frisk salsa:

Alle ingredienser bliver skåret fint og blandes sammen, hvorefter det smages til med salt, olivenolie og citron. Den må gerne være lidt syrlig, så den er et frisk modspil til fisken. 

 

Bønne salat

Salaten skylles og slynges.

Bønnerne skoldes og skæres i passende stykker.

Rødløg skæres i både.

Bacon ristes på panden.

Bønner og rødløg ristes i baconfedtet og afkøles.

Dressingen røres sammen af olie, eddike, sennep og honning. Overhældes salaten.

Bønne/rødløg blandingen kommen ovenpå salaten og der pyntes med feta og bacon.

/Marianne Holm

Kartoffelsalat med rødbede - vegetarisk

 Kartoffelsalat med rødbedeKog kartoflerne i vand med lidt salt, til de er møre, ca. 20 min. Kog rødbederne i 30-45 min. med skræl, til de er møre. Hæld kogelagen fra, og fyld gryden med rødbeder op med koldt vand. Smut herefter skrællen af dem. Pluk salaten i blade. Skær kartofler og rødbeder i både. Hak skalotteløget fint. Bland olie, citronsaft, honning og lidt salt sammen med skalotteløg, krydderurter og kapers. Vend det hver for sig over kartoflerne og rødbederne, og anret dem på salatbladene.

Sød grønkålssalat - vegansk

”1 liter” skyllet og luftigt sammenpakket grønkål 2 spsk. sirup En håndfuld nødder (mandler er godt..) 2 æbler 1 løg 2-3 tsk. friskhakket ingefær (for dem der tør)

Tabouleh med grønkål og gulerødder - vegansk

1-2 håndfuld, saltede cashewnødder 3-4 spsk olivenolie 4-5 grønkålsblade 3-4 spsk eddike havsalt 5 dl quinoa (el. bulgur/cousous) sort kværnet peber 500 g gulerødder 2 dl kogende vand pr. 1 dl quinoa og ½ tsk salt. Beregn cirka 1 dl quinoa pr. person. Salaten er også glimrende dagen efter, så tilbered evt. ekstra til madpakken. Kom quinoaen i en sigte og skyl under rindende vand. Kom i det kogende vand og kog sagte i 10 minutter. Tilsæt salt, rør rundt og lad den trække under låg i 10 minutter. Afkøl let.

Posen uge 27

Hej Alle Så er der poser igen. Og denne gang forventer vi det helt store salg efter vi har været i Fyens Stiftidende - derfor er der købt 19 poser til løssalg! Så lad gerne nye medlemmer købe dem. Alt nedenstående er økologisk: 1,5 kg kartofler - Venevad 1 kg gulerødder - Venevad 500 g løg (eller et bundt alt efter landmandens humør) - Venevad 1 stk Romani salat - Skyttes ca. 750 g agurker (svarende til 2-3 agurker) - Markhaven ca. 150 g snackpeber (svarende til 1-2 stk) - Markhaven
Abonnér på salat