Hjem / Opskrift Kategori / rosenkål

rosenkål

Skorzonerrødder med rosenkål

Olien og smøret smeltes ved høj varme.

Hvidløg og løget tilsættes sammen med en smule salt. 

Steger et par minutter, inden skorzonerrødderne og rosenkålene tilsættes.

Citronsaften tilsættes og det hele vendes godt rundt, indtil det får lidt farve. 

 

Er godt som tilbehør til fisk, kylling eller andet kød.

 

/Marianne Holm

Lun vintersalat

Vask speltkernerne grundigt i koldt vand. Udblød gerne speltkernerne over nakken i 7,5 dl nykogt vand og 2 tsk. æblecidereddike. Hvis det ikke er muligt kog dem direkte med 7,5 dl vand og 2 tsk. salt. Kernerne skal koge til næsten alt vandet er væk, smag undervejs til, så kan du selv bestemme hvor bløde du vil have dine kerner. Mine var udblødte over natten, så jeg hældte den sidste dl vand fra kogningen fra. 

Lune kikærter med rosenkål og æbler

Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem med rent vand og hæld dem i en gryde med frisk vand sammen med hvidløg og timian og kog efter anvisning på pakken. Hæld vandet med timian og hvidløg væk.

Smelt smør og olie i en høj pande ved medium varme og steg løget et par min, tilsæt kikærterne og steg med yderligere et par minutter. Tilsæt æbletern og rosenkål og steg yderligere 3-4 min eller til ønsket konsistens.

Tag af varmen, tilsæt citronskal, citronsaft, kapers, hasselnødder og persille og vend det rundt. Smag til med salt og peber.

Rosenkålssnacks

Denne lille snack er hurtig at lave, og fin og delikat i smagen.


Skær først ingefær, græskarskiver og agurk i små, 2 millimeter fine firkanter. Bland dem sammen og stil til side. Riv citronskallen og lad den ligge i strimler. Riv så blade af rosenkålen (kasser evt. De yderste) indtil de bliver små og sammenfiltrede.
 

Sauterede gulerødder og rosenkål med persille

Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i lidt brede stykker på skrå.

Rens rosenkålene for de yderste blade og del større rosenkål.

Sauter gulerødder og rosenkål i smør, tilsæt grøntbouillon og lad det hele simre ved svag til jævn varme. Rør jævnligt og tilsæt yderligere grøntbouillon, men ikke mere end nødvendigt, for at grønsagerne ikke brænder på.

Når grønsagerne er sprøde vendes de med persille, citron og hvidløg.

Smag til med salt og peber og drys med pinjekerner.

 

Saesonforengodsmag.dk / Charlotte

Juleposen 2012!

Så er frosten væk igen og jeg har fået mulighed for at lave den sidste pose for i år. Den bliver ikke helt så krydret som sidste år, men håber den er ok. Hvis man ikke synes der er æbler nok i posen, kan man købe æbler i løssalg til 2 kr. pr. stk. Køb mindst et enkelt æble pr. mand, så de ikke skal ligge i butikken til næste år. :) Æblemosten er desuden sat ned til kun 10 kr. stk! Så køb dem i en fart inden der er udsolgt.

Rosenkålssalat med parmesan og nødder - vegetarisk

Rå rosenkål er bare TUSIND gange sjovere end kogte... prøv f.eks. denne salat... MUMS!
Rens rosenkålene og snit fint. Rist nødder og hak. Riv parmasanosten fint. Rør dressingen sammen og bland salaten og lad gerne trække lidt inden servering. God til lys fisk, fjerkræ, vegge-deller eller bare med godt brød.

Kilde: Signe

 

Rosenkål-tomatpasta - vegetar

Her er en aldeles hurtig, velsmagende og ikke slankende dejlig ret med rosenkål. 

Soltørrede tomater udblødes. Rosenkålen renses og skæres i kvarte. Kålen koges lidt i saltvand og afdryppes. Kålen skal stadig have bid, de må endelig ikke koges helt møre. Løget hakkes og svitses i olien et par min. Svampe skives og tilsættes. Svits nu ca. 4 min. sammen med de soltørrede tomater som er skåret i strimler. Fløden hældes ved og det hele simre et øjeblik til fløden tykner lidt. Kog noget pasta og bland det sammen med kålen. Server med en frisk salat til.

Rosenkålssalat med æble - vegansk

Rist valnøddekernerne på en pande eller i ovnen ved 130 grader indtil de er gyldne og duftende. Snit rosenkålen meget fint, i 1-2 mm tynde skiver. Skær æblet i fine både med skræl, og bland grundigt med resten af ingredienserne. Lad salaten trække lidt. Den kan i øvrigt godt gemmes til næste dag, hvis der er noget tilovers.

Camilla Plums Jul / Lise W.

 

Posen uge 48

Så er der vist rekord for antal poser i den kommende uge 48: Det er faktisk slut med de grønne varer, men jeg har lige fået hevet de sidste vitaminer op af jorden hos landmændene. 1 kg Kartofler, Syrengården 1 kg Gulerødder, Syrengården 1 stk Grønkål, Venevad 1 stk Hvidkål, Venevad 1 bundt Persille, Holistia 1 kg Æbler, Holistia (der er lidt pletter på, men ikke noget der ikke kan spises) 1 stk Romaine salat, Holistia (det bliver ikke Romaine, men en pose med små blandede salater) 400 g Rosenkål, Kragegården (dem der også leverer mel)
Abonnér på rosenkål