Hjem / Opskrift Kategori / radise

radise

Rugbrødschips med rillette eller kartoffel

Har du en pålægsmaskine er det nu den skal bruges. Selv har jeg en skøn gammel håndreven dansk model, jeg ikke ville bytte væk for min førstefødte. 

Skær rugbrødet i ultratynde skiver. Det kan sagtens klares med en god brødkniv, men resultatet bliver ikke helt så godt, og det tager længere tid.

Læg herefter de mange skiver ud på et bageplade beklædt med papir, kun et lag, og stil pladen i en forvarmet ovn på 150grader. Lad dem stå i ovnen indtil alle skiver er helt tørre og sprøde. Det tager ca. 10 min. Tag dem ud og lad dem køle af. 

Lune radiser med citroncreme og råt kød

Radiser kan sagtens serveres varme, om end man skal være nænsom med tilberedningen. 

Rabarber/radisesalat - vegansk

Salat: Perlebyg og -spelt, 200 g 1-2 hvidløgsfed 1 radisebundt 3 rabarberstængler 1/2 pose portulak eller anden salat 1,5 spsk. olie 1,5 spsk. honning eller sirup Krydderurter – vi brugte mynte og ramsløg Dressing: 1 tsk. Korianderfrø Olie Balsamickeddike Honning eller sirup Salt og peber Fremgang: Kog perlebyg- og spelt i rigeligt vand (inklusiv et par hvidløgsfed) Sluk blusset efter 15 minutter, lad det stå i endnu 5 minutter, før den afdryppes. Afkøl kernerne Radiserne skæres i fine skiver, krydderurterne hakkes fint.

Posen uge 16

Så begynder der at ske noget med de nye varer der kommer op af jorden! I denne uge introducerer vi blandt andet agurker og radiser. 1 kg kartofler, Venevad, øko 500 g jordskokker, Venevad, øko 400 g små porrer, Venevad, øko 1 bdt. løvstikke, Holistia, øko 1 bdt. kørvel, Holistia, øko 2 bdt. radiser, Broendegården, øko 200 g sukkertang, Nordshell 2-3 stk agurker, Markhaven, øko Der er 46 bestillinger og 4 løssalgsposer. Ruben, Indkøb

Kartoffelpandekager med rygeostcreme - vegetarisk

Ca. 14 stk 1 kg kartofler 200 g løg 2 æg 6 spsk hvedemel 1 tsk salt + friskkværnet peber Olie til stegning Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pres det meste af saften ud af kartoflerne og kom dem i en skål sammen med groftrevne løg. Bland kartofler, løg, æg, mel, salt og peber sammen. Varm 2-3 spsk olie på panden og form med en spiseske pandekager af ønsket størrelse med en tykkelse på ca. ½ cm og glat overfladen med skeen. Steges ved middelhøj varme – dryp evt. med ekstra olie når de vendes. Man kan i øvrigt fint bruge andre rodfrugter i stedet for kartofler - eller blande...
Abonnér på radise