Hjem / Opskrift Kategori / rabarber

rabarber

Rabarbersaft med vanilje

Alle ingredienserne kommes i gryde og koger i ca. 10 min.

Blandingen hældes derefter gennem en sigte og saften kommes på flaske med patentlåg.

Holdbarheden er ca. 1 måned, men mon ikke den er drukket før :-)

Den overskydende rabarberpulp kan evt. varmes op med en bakke jordbær, lidt mere sukker og vupti, så har du en lækker rabarber/jordbær marmelade.


/Marianne Holm

Blomster-bowl med kikærter og rabarber

Steg kikærter på panden i olie og godt med salt samt korianderfrø. Klip rabarberstænger i små stykker og steg med til de er møre. Bland sammen med mynteblade, ramsløgsblomster og stængler skåret i små stykker, saft og skal fra citronen, samt sirup.

 

 Det var det - nemmere bliver det ikke :) 

 

(Mængden svarer cirka til en let hovedret eller frokost til 1 person)

 

 - Sara Seerup

Rabarberkompot

Rabarberne vaskes og skæres i små styker på ca 1 cm bredde. 

Kommes i en gryde med rørsukkeret og kornene fra vaniljestængerne. Da jeg er ret glad for vaniljekorn, har jeg 2 stængers indhold i denne portion.

Koges ved midel varme i ca 15 min og kommes på skoldet glas.

Er super godt til både desserter og som tilbehør til kød.

 

/Marianne Holm

Rabarber-is

4 pers.

 

Denne opskrift skal afprøves snarest!!! 

 

Kog rabarber og sukker til kompot. Si rabarberne fra og kog væden ind til sirup. Lad rabarberkompotten køle helt af og rør derefter sammen ed yoghurt og vanilliesukker. 

Fordel rabarbercrene lagvis med siruppen i små glas og sæt dem i fryseren til isen er stivnet efter ca. 3 timer.

 

Kilde: gammelt udklip fra et ukendt ugeblad! God sommer ønsker Signe

Aspargessalat med rabarber

Skyl og skræl de hvide asparges, læg dem i koldt vand. Knæk både grønne og hvide asparges, skær dem helt tynd og kom dem i koldt vand.
Rabarber skylles og snittes helt fint og kommes i koldt vand.
Kog eddike, saften af citron op med honning og tilsæt sennepsfrø – lad køle af.
 
Bland asparges med lagen når den er kølet af, vend forsigtig med skvalderkål.
Server til hovedret eller som en del af forretten.

Kilde: Kold College

rettet 13.04.16 Christina M Klausen

Bygsalat med hvide asparges

Kog den røde byg efter anvisning på emballagen. Vend byg med olie og derefter med mayonnaise. Smag til med lidt limesaft, salt og peber. Lad stå, imens du forbereder resten. Skræl aspargesene og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Afdryp. Hak løget fint og nip mynten. Vend med den røde byg og server til aspargesene. 

 

Kilde: Irma
 

Alliancemarmelade

Skær rabarberene i små stykker, skræl og fjern kernehuset fra æblerne, udsten blommerne og skær dem i kvarter. Lad først sukker, blommer, æbler, rabarber og korn fra én vaniliestang koge ud til en grødet masse i en gryde. Blend evt.  – lad det koge op. Hvis du ønsker en fastere konsistens kan du tilsætte ca. 1 tsk melatin oprørt med et par skefulde sukker og give det et minuts opkog hvorefter marmeladen hældes på glas.

Disse frugter er blot hvad jeg kunne finde i haven, fryseren og vildnisset. Prøv dig frem.

Posen uge 27

Halløjsa! I næste uges pose er der følgende: 500 g nye (solist) kartofler, Venevad, øko 1 bk. jordbær, Revsøre Skovgaard, øko (leveret af Venevad) 1 stk. Marokkansk mynte, Venevad, øko 1 bdt. gulerødder, Nørregård, bio 1 bdt. nye løg, Nørregård, bio 1 fennikel, Nørregård, bio 1 ps blandet salat, Holistia, øko 1 bdt. salvie, Holistia, øko 1 bdt. små fine rabarber, Holistia, øko

Posen uge 20

Ugens pose ser således ud: 200 g asparges, Lars Skytte, øko 700 g rabarber, Lars Skytte, øko 500 g agurker, Markhaven, øko 500 g tomater, Markhaven, øko 1 kg kartofler, Venevad, øko 1 mynthe, Venevad, øko 1 stk. bredbladet persille, Venevad, øko 1 bakke østershatte, Broendegården, øko Der er 50 bestillinger og 5 løssalgsposer   Hilsen Ruben og Anders

Rabarberlagkage – vegetarisk

8 pers. Lagkagebunde: 4 æg 125 sukker 150 hvedemel 1 tsk bagepulver Rabarberkompot: 300 g rabarber 150 g rørsukker 1 håndfuld citronmelisse ½ vaniljestang Fyld: 50 g hvid chokolade 50 mandler 5 dl piskefløde 1 stilk rabarber Bunde: Pisk æg og sukker let og luftigt. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen med en si. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Smør en springform (ca. 22 cm) med smør og hæld dejen i. Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Afkøl på rist og når den er helt kold flækkes den forsigtigt i 3 bunde med skarp kniv.

Sider

Abonnér på rabarber