Hjem / Opskrift Kategori / rabarber

rabarber

Rabarbersaft med vanilje

Alle ingredienserne kommes i gryde og koger i ca. 10 min.

Blandingen hældes derefter gennem en sigte og saften kommes på flaske med patentlåg.

Holdbarheden er ca. 1 måned, men mon ikke den er drukket før :-)

Den overskydende rabarberpulp kan evt. varmes op med en bakke jordbær, lidt mere sukker og vupti, så har du en lækker rabarber/jordbær marmelade.


/Marianne Holm

Blomster-bowl med kikærter og rabarber

Steg kikærter på panden i olie og godt med salt samt korianderfrø. Klip rabarberstænger i små stykker og steg med til de er møre. Bland sammen med mynteblade, ramsløgsblomster og stængler skåret i små stykker, saft og skal fra citronen, samt sirup.

 

 Det var det - nemmere bliver det ikke :) 

 

(Mængden svarer cirka til en let hovedret eller frokost til 1 person)

 

 - Sara Seerup

Bee's Knees med rabarber

Det er (næsten) sommer i Danmark, og majsolen kalder på udeliv og småberuselse. Denne opskrift, som er et twist på forbudstidens klassiske Bee's Knees cocktail, kombinerer nogle af de bedste ingredienser, som fødevarefællesskabet kan byde på pt. Sidste års sommerhonning fra baghaverne i Aaløkkekvarteret, som virkelig er dyb og floral i smagen, kombineret med et friskt spark fra rabarber og gerne med en rigtig god gin. Der findes udmærkede økologiske danske gin, og helt fantastiske økologiske flasker fra eksempelvis Sverige.

Rabarberkompot

Rabarberne vaskes og skæres i små styker på ca 1 cm bredde. 

Kommes i en gryde med rørsukkeret og kornene fra vaniljestængerne. Da jeg er ret glad for vaniljekorn, har jeg 2 stængers indhold i denne portion.

Koges ved midel varme i ca 15 min og kommes på skoldet glas.

Er super godt til både desserter og som tilbehør til kød.

 

/Marianne Holm

Rabarber-is

4 pers.

 

Denne opskrift skal afprøves snarest!!! 

 

Kog rabarber og sukker til kompot. Si rabarberne fra og kog væden ind til sirup. Lad rabarberkompotten køle helt af og rør derefter sammen ed yoghurt og vanilliesukker. 

Fordel rabarbercrene lagvis med siruppen i små glas og sæt dem i fryseren til isen er stivnet efter ca. 3 timer.

 

Kilde: gammelt udklip fra et ukendt ugeblad! God sommer ønsker Signe

Aspargessalat med rabarber

Skyl og skræl de hvide asparges, læg dem i koldt vand. Knæk både grønne og hvide asparges, skær dem helt tynd og kom dem i koldt vand.
Rabarber skylles og snittes helt fint og kommes i koldt vand.
Kog eddike, saften af citron op med honning og tilsæt sennepsfrø – lad køle af.
 
Bland asparges med lagen når den er kølet af, vend forsigtig med skvalderkål.
Server til hovedret eller som en del af forretten.

Kilde: Kold College

rettet 13.04.16 Christina M Klausen

Bygsalat med hvide asparges

Kog den røde byg efter anvisning på emballagen. Vend byg med olie og derefter med mayonnaise. Smag til med lidt limesaft, salt og peber. Lad stå, imens du forbereder resten. Skræl aspargesene og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Afdryp. Hak løget fint og nip mynten. Vend med den røde byg og server til aspargesene. 

 

Kilde: Irma
 

Ultranem, toplækker rabarberkage

Vask rabarberne. Skær dem i mundrette stykker a 1-2 cms. længde. Læg rabarnerne i et ovnfast fad og drys dem med sukker, så sukkeret kan trække væde ud af rabarberne.

Riv marcipanen.

Put rabarberne i ovnen og giv dem 20 min. v. 140 grader. Drys så den revne maricpan over de halvbaggte rabarber og lad marcipanen bage med i yderligere 20 min. 

Dett er en supernem kage, som smager virkeligt godt. Prøv at lave den.

Servér med en dejligt fed, økologisk creme fraiche til.

Alliancemarmelade

Skær rabarberene i små stykker, skræl og fjern kernehuset fra æblerne, udsten blommerne og skær dem i kvarter. Lad først sukker, blommer, æbler, rabarber og korn fra én vaniliestang koge ud til en grødet masse i en gryde. Blend evt.  – lad det koge op. Hvis du ønsker en fastere konsistens kan du tilsætte ca. 1 tsk melatin oprørt med et par skefulde sukker og give det et minuts opkog hvorefter marmeladen hældes på glas.

Disse frugter er blot hvad jeg kunne finde i haven, fryseren og vildnisset. Prøv dig frem.

Posen uge 27

Halløjsa! I næste uges pose er der følgende: 500 g nye (solist) kartofler, Venevad, øko 1 bk. jordbær, Revsøre Skovgaard, øko (leveret af Venevad) 1 stk. Marokkansk mynte, Venevad, øko 1 bdt. gulerødder, Nørregård, bio 1 bdt. nye løg, Nørregård, bio 1 fennikel, Nørregård, bio 1 ps blandet salat, Holistia, øko 1 bdt. salvie, Holistia, øko 1 bdt. små fine rabarber, Holistia, øko

Sider

Abonnér på rabarber