Hjem / Opskrift Kategori / rødkål

rødkål

Små Svampeburgere med rødkål, valnødder og ølandshvedeboller.

Selve sammensætningen af denne ret er hurtig, da der kun skal en smørelse og tre elementer i burgerne. Imidlertid er det nok en god idé at få et par af gæsterne til at hjælpe sig med samlearbejdet, når forretten er spist. 

Boller, rådkøl og sennep kan klargøres før gæsterne ankommer, imens svampene helst skal tilberedes indenfor kort tid før servering

Bollerne

Mexi lazy slaw

Pres limesaften og bland med finthakket chili og lad det stå og trække lidt.

Resterende ingrediens snittes eller rives fint, til sæt salt, peber, lidt eddike og evt lidt sukker og til sidst limesaften med chili. Kram det hele godt imorgen. Smager fantastisk til din burrito, dine quesedillas eller tacos. 

 

-Anna-louise

Fladbrød med rødkålssalat og kyllingekødboller-kød

​Bland fløde og rasp og lad det trække i 5 min. Rør kyllingkød , salt og peber sammen med flødeblandingen. Form farsen til små kødboller ca. 24 stk. Steg på en pande i gyldent smør i ca. 5 min. mens du vender af og til. Bland rødkål, creme fraiche, peberrod og dild sammen. Tilsæt salt og peber og lad trække i køleskabet et kvarters tid og smag til bagefter. Varm fladbrødene og fordel rødkål, kødboller, æblebåde og evt. salat på og rul stramt og server straks. Mums en herlig vinterspise:) Kilde: Karolines salater / Signe

Juleposen 2012!

Så er frosten væk igen og jeg har fået mulighed for at lave den sidste pose for i år. Den bliver ikke helt så krydret som sidste år, men håber den er ok. Hvis man ikke synes der er æbler nok i posen, kan man købe æbler i løssalg til 2 kr. pr. stk. Køb mindst et enkelt æble pr. mand, så de ikke skal ligge i butikken til næste år. :) Æblemosten er desuden sat ned til kun 10 kr. stk! Så køb dem i en fart inden der er udsolgt.

Fællesspisning 12/11/2012: græskarsuppe, flækærtemos, rødkålssalat, stenalder-kernebrød, grønkålspesto

Græskarsuppe DM i hverdagsmad (4 pers.) 1. Skær skrællen af græskaret (de undlod vi), halver det og fjern græskarkernerne med en ske. Rens porrerne. Skræl gulerødder og kartofler. Skær alt i mindre stykker. 2. Kom lidt olie i en gryde, og steg/sauter grøntsagerne heri. Tilføj spidskommen og chili. 3. Opløs urtebouillonen i kogende vand, og hæld det over grøntsagerne. (Vi brugte bare vand) Kog grøntsagerne møre, det tager ca. 15 min. 4. Blend grøntsagerne direkte i gryden med en stavblender, smag til med salt og peber. 5.

Rødkålssalat med krydret dressing - veg

4 prs 1 lille rødkål (ca. 600 g renset vægt) 2 dl vand Dressing: 2 tsk stødt spidskommen 2 dl yoghurt naturel 3,5% 1 fed hvidløg salt og peber 1 potte frisk koriander 1 stk granatæbler Tilberedning Fjern kålens yderste blade, del kålen i kvarte på den lange led, skær stokken af og snit kålen. Kom kålen i en gryde med vandet. Læg låg på og damp kålen ved svag varme i ca. 3 minutter, til den er faldet sammen og er mør, men stadig har bid. Hæld kålen i en sigte, dryp den af og afkøl den.

Rødkål i fad - kød

4 prs. Sæt ovnen på 200 grader 1 kg rødkål ½ kg rødløg ½ kg æbler 2 røde peberfrugter 4 spsk farin ½ tsk nelliker ¼ tsk reven muskatnød salt peber reven skal af ½ usprøjtet appelsin Marinade 1 ½ dl rødvin 3 spsk rødvinseddike 1 spsk olie 1 fed hvidløg 1 tsk dijonsennep 8 gode frankfurterpølser Befri kålen for de yderste grove blade, del den i kvarte, skær stokken fra og snit kålen fint. Pil løgene og skær dem i ringe. Skræl æblerne, del dem, fjern kernehuset og skær dem i både. Skyl peberfrugterne og befri dem for frøstol og kerner og skær dem i fine strimler.

Rødkålssalat med spelt og æble - vegansk

Denne skønne salat er fra vores fællesspisning i nov. Prøv den!!! Jeg har selv lavet den uden ingefær - skøn alligevel. Ingredienser – 4 pers. 1 dl perlespelt 2 æbler, f.eks. Ingrid Marie eller cox orange ½ liter fintsnittet rødkål 1 fintsnittet rødløg 1 dl grofthakkede, tørrede, frugter f.eks. abrikoser, rosiner og tranebær samt lidt syltet ingefær Dressing: 2 spsk olie 4 spsk æbleeddike 2 tsk akaciehonning 1 tsk spidskommen Salt og peber Kog perlespelten efter anvisningen på pakningen, afdryp og afkøl den.

Chilirødkål - vegan

Ingredienser: Et halvt rødkål 2 finthakkede skalotteløg eller et rødløg 1 dl æbleeddike 1 dl bærsaft – ribs solbær eller blåbær lidt bær brombær eller tranebær havsalt friskkværnet sort peber 1 spsk. akaciehonning vanillekorn fra en stang vanille lidt frisk revet ingefær 1 hel rød chili salt og peber 1:Snit rødkålen fint. Kom løgene og kålen i gryden og lad det sautere i egen væske under omrøring. Kom resten af ingredienserne ved og lad kålen passe sig selv ved svag varme ca. 10 min. – så der stadig er bid i den.
Abonnér på RSS - rødkål