Hjem / Opskrift Kategori / rødbede

rødbede

Rødbedesalat med granatæble

riv rødbederene og rist kernerne.
ryst dressingen sammen
bland alle indgredisenser sammen

 

Rødbedetærte

Denne tærtedej er helt ekseptionel og jeg har ikke brugt andre opskrifter siden jeg lavede den for første gang. Og så er den oven i købet glutenfri (hvis man køber glutenfri havregryn). I min egen version glemte jeg i farten valnødder, men jeg har alligevel tilføjet det til opskriften da jeg er sikker på det kun vil gøre den bedre. 

Rød morgensmoothie

Til 2. pers. 

Blend alle ingredienserne i en blender ved høj hastighed til smoothien er helt glat, ca. to min. Server straks og gerne med granola eller musli ovenpå. 

Selleri rødbede salat

Skræl og skær selleri, rødbeder og æble i små tern. Hak løget fint og bland det hele sammen med.

Rør olie, balsamico og honning, pres hvidløget og bland det i.

Hæld dressingen og ternene, lad det trække i køleskabet indtil brug.

 

God appetit ønsker Lindie

Grønkålsgrød med lyserød peberrodscreme

Riv den rå rødbede og bland den med skyr, salt, peber og peberrod - smag til med citron/eddike, sennep eller sukker.
Kog havregrynene op med vand og most.
Tilsæt æbleternene og lad det koge ind under omrøring. Det tager cirka 5 minutter.
Rør groftklippet grønkål og salt i grøden inden servering.

Spis den sammen med den lyserøde peberrodscreme og lidt frisk peberrod på toppen.

/Lise W.

Rødbede-rygeost-dip

Skræl og riv rødbeden groft. Blend den med stavblender og en klat god cremefraiche. Bland rygeosten i og smag til med et skvæt citron, salt, peber og med mere creme fraiche afhængigt af hvor meget "røgsmag" du ønsker. Velbekomme, hilsen Signe Bøgh.

Koldhævede madpakkebollder med gulerod og rødbede

Riv guleroden og rødbeden. Rør gær og vand sammen. Tilsæt olie og honning. Tilsæt mel, kerner og gulerødder og salt. Det er vigtigt at du tilsætter lidt mel til vandet inden du tilsætter salten, da dette kan påvirke gærens hæveevne. Rør det hele sammen og dæk skålen med film eller et låg og så lad det stå i køleskabet natten over (de skal stå mindst 6 timer før de bages). Tag dejen og lav klatter med en ske. Jeg lavede mine ret store da jeg ønksede at bruge dem som madpakkeboller. Bag boller i ca 25 min ved 200 grader.

Rødbede-fennikel tærte

4-6 personer

Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).

Bland mel, salt, frø og spidskommen i en stor skål. Skær smørret i små tern og smuldr det i melet, samles med vand. Dejen rulles ud på et meldrysset bord og kommes i smurt tærteform, prikkes med en gaffel og forbages i varm ovn ca. 10-15 min til den er let gylden.

Skræl og riv rødbederne groft på et råkostjern. Skær fennikelerne  i tynde skiver. Varm olien op på panden og steg rødbede og fennikel i ca. 4 min med karry og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.

Bedstemor ands chokoladekage tilsat rødbede farvepift

Pisk æggene let sammen i en skål. Sigt mel, bagepulver, sukker, vanillesukker og kakao i en anden skål.

Vend ligeså stille de tørre ingredienser i æggene, til det er godt blandet. Men rør ikke for meget i det.

Smelt smørret og lad det afkøle lidt, vend det i dejen.

Tilsidst vendes den varme kaffe i.

Gnid din kageform med smør og drys rasp i den (jeg har brugt én af de der festlige silikone forme). Hæld dejen i, og bag den i ca. 40 min. ved 175 grader.

Når kagen er afkølet drysses rører du flormelis op med en lille smule vand og saft fra finrevet rødbede

Rå rødebedesalat med æble, peberrod og citron

Rør citronsaft, citronskal, honning og olivenolie sammen og smag til med peberrod. Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern (eller riv dem groft, hvis du ikke har sådan et). Skær æblerne i tynde strimler (som tændstikker), eller riv dem, hvis du har travlt. Vend rødbede og æble med dressingen og smag evt. til med med ekstra peberrod.

Kilde: Louisa Lorang/aarstiderne.com. - Hilsen Signe

Sider

Abonnér på rødbede