Hjem / Opskrift Kategori / rødbede

rødbede

Rødbedesalat med granatæble

riv rødbederene og rist kernerne.
ryst dressingen sammen
bland alle indgredisenser sammen

 

Rødbederisotto

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. Når man bruger kraftige rodfrugter i retter som denne, er det vigtigste at time det, så ris og beder er møre samtidig. Dette gøres nemmest ved at snitte bederne i passende størrelser.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og steg det hele gyldent ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Varm i mellemtiden fonden op, skræl rødbederne og mål risene op. 

Rødbedetærte

Denne tærtedej er helt ekseptionel og jeg har ikke brugt andre opskrifter siden jeg lavede den for første gang. Og så er den oven i købet glutenfri (hvis man køber glutenfri havregryn). I min egen version glemte jeg i farten valnødder, men jeg har alligevel tilføjet det til opskriften da jeg er sikker på det kun vil gøre den bedre. 

Rød morgensmoothie

Til 2. pers. 

Blend alle ingredienserne i en blender ved høj hastighed til smoothien er helt glat, ca. to min. Server straks og gerne med granola eller musli ovenpå. 

Stegt salat af beder og oksehjerte

En simpel opskrift, der udover at kræve lidt udstyr, kan få sommerstemning frem i det vintergrønne på kort tid. 

Start med at fjerne skrællen fra bederne. (Hold dem adskildte, hvis du har flere typer). Forsæt så med at skrælle (eller riv på mandolinhjernet) bederne til du har en skål (eller to) med tynde bånd af bede. Vend båndene med salt og eddike, og lad dem trække hurtigt imens du fortsættet med opskriften. 

Varm rødbedesalat i sennepssauce

Verdens bedste måde at bruge årets sidste beder på? (det smager også godt i efteråret, hvor bederne er mere friske og mindre søde, men her skulle de sidste sgu hædres på manér).

Selleri rødbede salat

Skræl og skær selleri, rødbeder og æble i små tern. Hak løget fint og bland det hele sammen med.

Rør olie, balsamico og honning, pres hvidløget og bland det i.

Hæld dressingen og ternene, lad det trække i køleskabet indtil brug.

 

God appetit ønsker Lindie

Grønkålsgrød med lyserød peberrodscreme

Riv den rå rødbede og bland den med skyr, salt, peber og peberrod - smag til med citron/eddike, sennep eller sukker.
Kog havregrynene op med vand og most.
Tilsæt æbleternene og lad det koge ind under omrøring. Det tager cirka 5 minutter.
Rør groftklippet grønkål og salt i grøden inden servering.

Spis den sammen med den lyserøde peberrodscreme og lidt frisk peberrod på toppen.

/Lise W.

Rødbede-rygeost-dip

Skræl og riv rødbeden groft. Blend den med stavblender og en klat god cremefraiche. Bland rygeosten i og smag til med et skvæt citron, salt, peber og med mere creme fraiche afhængigt af hvor meget "røgsmag" du ønsker. Velbekomme, hilsen Signe Bøgh.

Koldhævede madpakkebollder med gulerod og rødbede

Riv guleroden og rødbeden. Rør gær og vand sammen. Tilsæt olie og honning. Tilsæt mel, kerner og gulerødder og salt. Det er vigtigt at du tilsætter lidt mel til vandet inden du tilsætter salten, da dette kan påvirke gærens hæveevne. Rør det hele sammen og dæk skålen med film eller et låg og så lad det stå i køleskabet natten over (de skal stå mindst 6 timer før de bages). Tag dejen og lav klatter med en ske. Jeg lavede mine ret store da jeg ønksede at bruge dem som madpakkeboller. Bag boller i ca 25 min ved 200 grader.

Sider

Abonnér på RSS - rødbede