Hjem / Opskrift Kategori / porrer

porrer

Grøntsagstærte

Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker.
Hytteosten og æggene røres sammen med grøntsagsblandingen.

Krydr med salt/peber/knuste sennepsfrø.

Blandingen hældes i en aflang tærteform og bages i 40 min. på 175 grader varmluft. 
Der drysses med revet ost, og tærten bager 10 min ekstra indtil osten er gylden.

Velbekomme :-)

Spicy tomatsuppe med røde linser og ingefær

  1. Skær tomater og porrer i små stykker og put det i en gryde
  2. Knus hvidløg og skræl ingefæren og skær begge dele i små stykker - put også det i gryden
  3. Skyl linserne i koldt vand, og put også dem i gryden.
  4. Tilsæt vand, krydderier og boullionterning.
  5. Kog suppen op og lad den simre i 20 minutter. 
  6.  Blend nu suppen godt igennem, og server den rygende varm - gerne med et stykke brød til. Velbekomme :-)

Grillede Porrer med honning-sennepsdressing og rugbrødscroutoner

Porren er skøn. Så er det sagt. Den lever dog ofte en skjult tilværelse blendet i supper eller udkogt i gryderetter. Det er sådan set en skam, for den kan sagtens spises for sig selv i enorme mængder. Dette er måske den simpleste måde at spise grøntsagen på. Den kan spises for sig selv som frokostret, eller som alternativ salat til snart sagt hvad som helst.

Start med at skære porrerne til, så de passer på en grillpande. Herefter renses porretoppene forsigtigt, imens man forsøger at bibehold så megen top intakt som muligt.

Grønsags-spaghetti med spaghettigræskar

Skær skrællen af græskaret af, og skær græskaret i to halve. Bag det i ovenen ved ca 200 grader i ca 20-25 min. Skær de andre grønsager ud i fine tynde, strimler og hak hvidløget fint. Når græskaret er færdigbagt skal det køle af og herefter kan man med en gaffel give det ud i strimler. 

Syltede porrer

Porrene skæres ud i mundrette stykker, som også passer til sylteglasset. De grilles på en pande (evt en grillpande, da der ser super lækkert ud på denne måde!) på alle "sider" så de er gennemgrillet. Her efter tages de af panden, citronen skæres ud i både - kernerne fjernes og de grilles ligeledes. Kom porrer, citroner, korriander og safran i sylteglasset og tilsæt olie så det hele er dækket. Lad glasset stå i 14 dage (de kan holde sig i flere måneder i følge hjemmesiden hvor opskriften er fra) og herefter er de klar til spisning. 

 

Bagte bønner

4 prs. 3 porrer 1 spsk. smør 1 kvist timian (kun bladene) 1 dåse hakkede tomater 2 dåser afdryppede cannellinibønner (kidneybønner kan sagtens bruges.) 150 gr. creme fraiche 18% 100 gr. revet gruyere eller stærk cheddar Rens porrerne grundigt og skær dem i tykke skiver. Smelt smørret i en gryde ved middel varme og tilsæt timian og derefter porrer og lad det simre under låg. Når porrerne er helt bløde (de må ikke tage farve), tilsættes tomater. Lad det simre nogle minutter, før bønnerne kommes i. Vend cremefraichen i og smag til med salt og peber. Hæld blandingen i et ildfast fad. Garner med

Grillede porrer og kartofler med valnøddedressing - vegetar

4 prs. Skær porrerne igennem på langs. Læg dem i et ovnfast fad, pensl med olie og drys salt og peber på. Grill eller bag porrerne i ovnen ved 180ºC i ca. 8 minutter, til de er gyldne og sprød-møre. Rist valnødderne i en pande, gnid dem mod hinanden så skallen går af. Hak og bland dem med alle de øvrige ingredienser til dressingen og dryp den over de varme porrer. Server med sprødristede kartoffelskiver. Hilsen Tonny Kilde: Årstiderne

Posen uge 16

Så begynder der at ske noget med de nye varer der kommer op af jorden! I denne uge introducerer vi blandt andet agurker og radiser. 1 kg kartofler, Venevad, øko 500 g jordskokker, Venevad, øko 400 g små porrer, Venevad, øko 1 bdt. løvstikke, Holistia, øko 1 bdt. kørvel, Holistia, øko 2 bdt. radiser, Broendegården, øko 200 g sukkertang, Nordshell 2-3 stk agurker, Markhaven, øko Der er 46 bestillinger og 4 løssalgsposer. Ruben, Indkøb

Norsk pastinaksuppe - vegetar

250 g Kartofler 500 g Pastinakker 1 l Grønsagsbouillon 2 Porrer lidt Olie/smør ½ tsk. Karry Salt & peber 1 dl Fløde 1 dl Mælk Friske spirer eller persille Husk hvis du selv laver spirer, så skal du starte ca. en uge inden du vil lave suppen. Rens div. grønsager. Skær kartofler og pastinakker i skiver og kog dem møre i bouillon. Blend suppen. Porrerne skæres i ringe. Svits karryen kort i olien og kom porrerne ved. Når porrerne er færdige (faldt sammen), hældes de i suppen. Smag til med salt og peber. Fløde og mælk i, varm op, suppen må ikke koge nu.

Braiserede Rodfrugter - vegetar

4 personer 500 g knoldselleri 3 gulerødder 4 porrer 2 pastinakker 12 skalotteløg 50 g usaltet smør 2 tsk. rørsukker 400 g kogte kikærter (evt. dåse) 5 dl grønsagsbouillon 4-5 kviste frisk timian 1 frisk laurbærblad revet midt over havsalt og peber Tilbehør purløg landbrød Varm ovnen op til 150 grader. Rens alle grønsagerne og skær dem i mundrette stykker, men lad skalotterne være hele. Smelt smørret på en stor pande. Hæld grønsagerne på og steg dem under omrøring ved høj varme til de er let brunede. Krydr med salt og peber. Drys sukkeret over og steg videre til alt er let karamelliserede.

Sider

Abonnér på porrer