Hjem / Opskrift Kategori / porre

porre

Forårsruller med Hvidkål

Jeg har længe gerne ville prøve at lave noget med sojagranulat, og da Johanne fra bloggen Englerod så lagde en opskrift op på forårsruller med netop dette og jeg havde et halvt hvidkål tilbage i køleskabet, som jeg altid har i vinterhalvåret, tænkte jeg at dette måtte være min chance. 

Frisk pasta med (cremet) jordskokkecreme

Kog jordskokkerne i 500 ml vand med boullion og hvidløg, det tager ca. 15 min. 
Snit imens porrerne fint og blancer dem 1-2 min. 
Når jordskokkerne er kogt færdige, blend dem da med 1-3 dl vand, hvidløg, chiliflager og citronsaft indtil det får en cremet konsistens. Vi brugte en blender, men jeg vil anbefale en staublender. Smag til med salt og peber. 

Lun knoldsellerisalat med sølvbeder og hvidløg

 

Som tilbehør er der nok til to personer, som hovedret vil portionen ikke række til mere end én. 

Tip: Hvis du har en rest ris, nudler eller lignende, kan det med fordel tilsættes. 

Dahl-squash lasagne

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask og forbered grøntsagerne pånær squash (hak løg, skær porrer i tynde skiver, riv gulerod og ingefær, skær rød peber i mundrette stykker).

Svits løget, tilsæt porrer, gulerod, ingefær og spidskommen. Lad det blive mørt.

Tilsæt rød peber, skyllede linser, bouillon, soya, sirup. Lad det simre indtil linserne er møre.

Tilsæt tomatpuré og A38. Smag til med salt (og evt. de andre smagsgivere).

Hønsekødssuppe

Dag 1.
Tag alle elementer til grundsuppen og put dem i en stor gryde. Overhæld med vand så det dækker, sæt låg på gryden og tænd på laveste blus. Lad stå til næste aften. Skum gerne tre gange undervejs, omend der ved så svag varme ikke vil forekomme meget skum. 

Dag 2. 
Før der spises. 
Si suppen, og kasser alt andet end hønsekødet (det pilles forsigtigt af skrogene)

Palæobolognese

Skær løg, gulerod og stængler af blegselleri i små tern og steg dem gylne i en pande. Hæld pandens indhold over i en trykkoger eller gryde, og brun derefter kødet på panden sammen med tomatpure. Hæld kødet i gryden sammen vand, æblemost og chili, og kog herefter indholdet i halvanden time i gryde eller 12min i trykkoger. 

Skær imellemtiden resten af det grønne i fine, spaghettilignende strimler, vask panden og steg herefter det strimelde grønt let, til det er en smule mørt. kog herefter hurtigt af med et stænk eddike. 

Sur-sød nudelsuppe

Rens grøntsagerne og skær de enkelte grøntsager ud som beskrevet i ingredienslisten.

Kog grøntsagsbouillionen op. Tilsæt de grøntsager der skal med fra starten. Kog op igen, tilsæt nudlerne og lad det hele koge det antal minutter der er angivet på nudelpakken.

Tilsæt de grøntsager der først skal i til sidst. Kog suppen op igen og smag samtidig til med soya, sød chillisauce, finthakket hvidløg, lime eller citronsaft og sesamolie. Server straks og drys evt. med frisk koriander.

 

Forårsfrikassé - vegetarisk

Til 2 personer. Ingredienser: 10-12 stk kartofler 1 porre 1 spsk. smør 3 dl sødmælk (oprindelig er opskriften med fløde, men lettere mælk dur også) 1,5 spsk. hvedemel 5 asparges 2 håndfulde ærter Kvart citron (når jeg har brugt en økocitron, gemmer jeg altid skallen i fryseren og bruger biocitronsaft på flaske, hvis jeg ikke har nogen frisk citon liggende) Frisk persille, purløg eller dild Salt og peber Fremgang: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand (ca. 15 minutter). Skær dem ud i grove tern. Hak porren i skiver. Smelt smørret i gryden og steg porren let.

Stegte porrer med serranoskinke - kød

Porrer -jo mindre jo bedre Serranoskinke Olie Rens de små, spæde porrer og vikkel skinke (eller bacon) rundt om og steg i lidt olie på panden og vend en enkelt gang undervejs. Det er så nemt og helt vildt lækkert – forårsløg kan også bruges – og evt. på grillen i stedet for panden. Kilde: Signe

Forårsruller med spinat og feta, vegetarisk

Frisk spinat Porre Hvidløg - gerne friske med top. Feta eller parmesan Spidskommen, salt og peber Olie Forårsrulledej fra den asiatiske købmand Rens og hak porre og (frisk) hvidløg og svits kort i gryde med olie. Skyl spinat og vrid fri for vand og hak evt. groft og rør med rundt indtil den er faldet lidt sammen. Krydres med f.eks. spidskommen og lidt friskkværnet peber og en anelse salt – ost giver godt med saltsmag. Tag af varmen og put i skål hvor hakket feta eller groft revet parmesan blandes i.

Sider

Abonnér på porre