Hjem / Opskrift Kategori / porre

porre

Gulerodscurry med valnødder

En bastardret af format... men nøj det smager godt. 

Forårsruller med Hvidkål

Jeg har længe gerne ville prøve at lave noget med sojagranulat, og da Johanne fra bloggen Englerod så lagde en opskrift op på forårsruller med netop dette og jeg havde et halvt hvidkål tilbage i køleskabet, som jeg altid har i vinterhalvåret, tænkte jeg at dette måtte være min chance. 

Den mest vinterlige vintersuppe

Denne varmende, lækre og nemme suppe passer perfekt til årstiden - den er en god måde at få brugt masser af vintergrønt, og samtidig et godt eksempel på en ret, som ikke rigtigt kan laves succesfuldt på andre tidspunkter af året. Det er netop nu, hvor kålen har omdannet mange af sine kulhydrater til sukkerstoffer og er ekstra sød, at retten rigtigt kan blive lækker.

Suppen gør sig glimrende med kød, og leger med smagsnuancer fra klassiske sursøde og røgede kålserveringer, men kan sagtens stå alene som vegansk ret, hvis fonden er kraftig nok.

Frisk pasta med (cremet) jordskokkecreme

Kog jordskokkerne i 500 ml vand med boullion og hvidløg, det tager ca. 15 min. 
Snit imens porrerne fint og blancer dem 1-2 min. 
Når jordskokkerne er kogt færdige, blend dem da med 1-3 dl vand, hvidløg, chiliflager og citronsaft indtil det får en cremet konsistens. Vi brugte en blender, men jeg vil anbefale en staublender. Smag til med salt og peber. 

Rødbederisotto med vodka

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. Når man bruger kraftige rodfrugter i retter som denne, er det vigtigste at time det, så ris og beder er møre samtidig. Dette gøres nemmest ved at snitte bederne i passende størrelser.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og steg det hele gyldent ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Varm i mellemtiden fonden op, skræl rødbederne og mål risene op. 

Lun knoldsellerisalat med sølvbeder og hvidløg

 

Som tilbehør er der nok til to personer, som hovedret vil portionen ikke række til mere end én. 

Tip: Hvis du har en rest ris, nudler eller lignende, kan det med fordel tilsættes. 

Dahl-squash lasagne

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask og forbered grøntsagerne pånær squash (hak løg, skær porrer i tynde skiver, riv gulerod og ingefær, skær rød peber i mundrette stykker).

Svits løget, tilsæt porrer, gulerod, ingefær og spidskommen. Lad det blive mørt.

Tilsæt rød peber, skyllede linser, bouillon, soya, sirup. Lad det simre indtil linserne er møre.

Tilsæt tomatpuré og A38. Smag til med salt (og evt. de andre smagsgivere).

Tomatsuppe med Quinoa

Når der skal laves mad til en masse sultne arbejdsfolk for relativt få penge, er en varm, mættende suppe en rigtig god idé. Tomatsuppe er i sig selv ikke kendt for at være voldsomt nærende, men her er suppen tilsat vidunderfrøet Quinoa, og så bliver den straks mere fyldig og næringsrig. Suppen bliver således et anderledes take på den italienske Pappa al pomodoro. 

Grillede Porrer med honning-sennepsdressing og rugbrødscroutoner

Porren er skøn. Så er det sagt. Den lever dog ofte en skjult tilværelse blendet i supper eller udkogt i gryderetter. Det er sådan set en skam, for den kan sagtens spises for sig selv i enorme mængder. Dette er måske den simpleste måde at spise grøntsagen på. Den kan spises for sig selv som frokostret, eller som alternativ salat til snart sagt hvad som helst.

Start med at skære porrerne til, så de passer på en grillpande. Herefter renses porretoppene forsigtigt, imens man forsøger at bibehold så megen top intakt som muligt.

Hønsekødssuppe

Dag 1.
Tag alle elementer til grundsuppen og put dem i en stor gryde. Overhæld med vand så det dækker, sæt låg på gryden og tænd på laveste blus. Lad stå til næste aften. Skum gerne tre gange undervejs, omend der ved så svag varme ikke vil forekomme meget skum. 

Dag 2. 
Før der spises. 
Si suppen, og kasser alt andet end hønsekødet (det pilles forsigtigt af skrogene)

Sider

Abonnér på RSS - porre