Hjem / Opskrift Kategori / persille

persille

Mexi lazy slaw

Pres limesaften og bland med finthakket chili og lad det stå og trække lidt.

Resterende ingrediens snittes eller rives fint, til sæt salt, peber, lidt eddike og evt lidt sukker og til sidst limesaften med chili. Kram det hele godt imorgen. Smager fantastisk til din burrito, dine quesedillas eller tacos. 

 

-Anna-louise

Grøntsagstærte

Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker.
Hytteosten og æggene røres sammen med grøntsagsblandingen.

Krydr med salt/peber/knuste sennepsfrø.

Blandingen hældes i en aflang tærteform og bages i 40 min. på 175 grader varmluft. 
Der drysses med revet ost, og tærten bager 10 min ekstra indtil osten er gylden.

Velbekomme :-)

Kong Gulerods Suppe

Denne opskrift blev brugt søndag d. 21.2.16 til Restaurantdag i Huset.
Fundet af Lise W. på Green Kitchen Stories og ændret lidt på topping.

Skær gulerødderne i skiver og løg i kvarte eller 8. dele.
Steg det i olie indtil det har sydet lidt tid.
Hæld vand på til det dækker og suppler med tomat og kokosmælk.Tilsæt friskrevet gurkemeje, salt og peber.
Lad det koge tyve minutters tid, indtil gulerødderne er møre.
Blend - det er let med en stavblender
Smag til.

Kartoffeldeller

Selv, prøver jeg at undgå, at spise så meget kød. Det er en svær udfordring for jeg har tidligere været den store kødelsker. Normalt er jeg ikke meget for at erstatte indholdet i klassiske retter med eks. grøntsager som man eks gør med blomkålspizza, men lige netop denne ide med kartoffeldeller tiltalte mig lidt og fik mundvandet til at løbe, så det måtte jeg altså bare prøve. Derudover er de såresimple, så en god ret til en travl hverdag.  

Persille pesto

Skyl persillen grundigt og klip stilkene af. Kom alle ingredienserne i en blender. Blend ved høj hastighed til den ønskede konsistens, min er lidt grov da jeg bedst kan lide den sådan. Tilsæt evt. mere olie hvis tyndere konsistens ønskes og smag til med salt. Server evt. som dip til hjemmelavede chips. Kan opbevares ca. en uge på køl i en tætlukket beholder

Brændnældepesto

Brændenælderne hældes over med kogende vand, for at fjerne de små fimrehår der brænder.
Pluk derefter bladende fra stilkene.

Bland alle ingredienser i en foodprocessor og tilsæt olie undervejs alt efter hvor flydende og fin man vil have sin pesto.
Her er der brugt den lækre økologiske olivenolie fra colombani.dk.

Smag til med salt of pepper.
Ingredienserne er efter smag og man kan tilsætte så meget og så lidt som ens smagsløg har lyst til.

Pestoen kan bruges på pasta, til kartofler og som smørelse på brød.

 

af Christina Jacobsen

Lune kikærter med rosenkål og æbler

Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem med rent vand og hæld dem i en gryde med frisk vand sammen med hvidløg og timian og kog efter anvisning på pakken. Hæld vandet med timian og hvidløg væk.

Smelt smør og olie i en høj pande ved medium varme og steg løget et par min, tilsæt kikærterne og steg med yderligere et par minutter. Tilsæt æbletern og rosenkål og steg yderligere 3-4 min eller til ønsket konsistens.

Tag af varmen, tilsæt citronskal, citronsaft, kapers, hasselnødder og persille og vend det rundt. Smag til med salt og peber.

Hvidkålssalat

Hvidkålen renses og snittes fint. Lægges i et stort fad.

Æbletern lægges ovenpå kålen. 

Olie/eddike dressingen rystes sammen og overhældes kålen.

Pynt med soyaristede mandler og grofthakket persille.

 

Sauterede gulerødder og rosenkål med persille

Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i lidt brede stykker på skrå.

Rens rosenkålene for de yderste blade og del større rosenkål.

Sauter gulerødder og rosenkål i smør, tilsæt grøntbouillon og lad det hele simre ved svag til jævn varme. Rør jævnligt og tilsæt yderligere grøntbouillon, men ikke mere end nødvendigt, for at grønsagerne ikke brænder på.

Når grønsagerne er sprøde vendes de med persille, citron og hvidløg.

Smag til med salt og peber og drys med pinjekerner.

 

Saesonforengodsmag.dk / Charlotte

Æble-/pastinaksalat (vegansk)

Riv pastinakker og æble på et råkostjern. Hak persillen fint. Rist hasselnødderne på en pande, og hak dem groft. Bland æbler og pastinak i en skål. Rør en dressing af det sure, olie, salt og kværnet peber (måske et drys sukker). Hæld dressingen over salaten, bland godt og drys så til sidst persillen over salaten. / Lise W

Sider

Abonnér på persille