Hjem / Opskrift Kategori / persille

persille

Fyldt pasta med beurre rouge og mynte

Denne opskrift stammer fra pastaworkshoppen under SPIS Odense Fodd Festival d. 16/9/2017. 

Det er en forholdsvis simpel måde, at lave fyldt pasta, om end metoden kræver lidt fingersnilde. Fyldet kan ændres efter humør, med andre friskoste, pølsefars eller lignende. Urterne der andvendes kan ligeledes ændres, om end mynten passer godt til kraftige rødvine, og retten på den måde spiller godt til efterårets kølige, flotte dage. 

---

Valnøddepesto

Valnødderne fra Hesle Nygaard er i webshoppen igen i denne uge. Her er lidt inspiration til nn fantastisk pesto, hvor valnøddernes smag komplimenteres af persille og sherryeddike. Den kan gå til det meste, men specielt blandet med pasta har men en hurtig, lækker gang aftensmad til fire.

pasta med valnødder

Valnødderne fra Hesle Nygaard er ikke kun oplagte som snacks. De kan også bruges i både det søde og salte køkken, og det kan gå vældig stærkt, så snart man har taget på at åbne nødderne op. Her kommer nødderne til at indgå i en simpel dressing, som smager vanvittigt godt over pasta eller kartofler.

Man åbner nemmest nødderne ved at finde det bløde punkt bagerst i nødden, føre en kniv (pas på fingrene) eller et andet spidst objekt ind, og vippe skallen op. 

Mexi lazy slaw

Pres limesaften og bland med finthakket chili og lad det stå og trække lidt.

Resterende ingrediens snittes eller rives fint, til sæt salt, peber, lidt eddike og evt lidt sukker og til sidst limesaften med chili. Kram det hele godt imorgen. Smager fantastisk til din burrito, dine quesedillas eller tacos. 

 

-Anna-louise

Stegte ræddiker med persille

En simpel, men lækker ret med ræddike. Når den varmes op, mildnes noget af den snerpende mundfornemmelse som følger med rå ræddike, og man får istedet en dybtsmagende rod, som klæder sød sennep og persille godt. Retten er ideel til at følge et godt stykke stegt kød, men kan også sagtens gå for sig selv som en kraftig salat. 

Start med at skruppe ræddikerne helt rene under koldt vand. Skær dem i kvarte eller del dem i to efter størrelse og temperament, og varm en oliesmurt pande godt op. 

Grøntsagstærte

Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker.
Hytteosten og æggene røres sammen med grøntsagsblandingen.

Krydr med salt/peber/knuste sennepsfrø.

Blandingen hældes i en aflang tærteform og bages i 40 min. på 175 grader varmluft. 
Der drysses med revet ost, og tærten bager 10 min ekstra indtil osten er gylden.

Velbekomme :-)

Kong Gulerods Suppe

Denne opskrift blev brugt søndag d. 21.2.16 til Restaurantdag i Huset.
Fundet af Lise W. på Green Kitchen Stories og ændret lidt på topping.

Skær gulerødderne i skiver og løg i kvarte eller 8. dele.
Steg det i olie indtil det har sydet lidt tid.
Hæld vand på til det dækker og suppler med tomat og kokosmælk.Tilsæt friskrevet gurkemeje, salt og peber.
Lad det koge tyve minutters tid, indtil gulerødderne er møre.
Blend - det er let med en stavblender
Smag til.

Kartoffeldeller

Selv, prøver jeg at undgå, at spise så meget kød. Det er en svær udfordring for jeg har tidligere været den store kødelsker. Normalt er jeg ikke meget for at erstatte indholdet i klassiske retter med eks. grøntsager som man eks gør med blomkålspizza, men lige netop denne ide med kartoffeldeller tiltalte mig lidt og fik mundvandet til at løbe, så det måtte jeg altså bare prøve. Derudover er de såresimple, så en god ret til en travl hverdag.  

Persille pesto

Skyl persillen grundigt og klip stilkene af. Kom alle ingredienserne i en blender. Blend ved høj hastighed til den ønskede konsistens, min er lidt grov da jeg bedst kan lide den sådan. Tilsæt evt. mere olie hvis tyndere konsistens ønskes og smag til med salt. Server evt. som dip til hjemmelavede chips. Kan opbevares ca. en uge på køl i en tætlukket beholder

Friske hasselnødder med græskarmos og hvidløgs-humle olie.

Retten her er simpel, og er tiltænkt at komplimentere de friske hasselnødders lækre smag. Den var blandt smagsprøverne til "Gaden som lærred" arrangementet til arkitekturens dag 2015. Vi har her i 2015 et fantastisk år til hasselnødder, både hvad gælder kvantitet og kvalitet, så det er bare med at få dem sanket, høstet, købt m.v. og spist i store mængder. Øger man mængderne her, kunne retten sagtens være en rigtig fin gang aftensmad.

Start med at lave de tre delelementer.
 

Sider

Abonnér på RSS - persille