Hjem / Opskrift Kategori / peberrod

peberrod

Smørdampede skorzonerrødder og rejer

Smelt smør i en gryde med låg ved middelsvag varm. Skræl imens skorzonerrødderne. Husk at holde dem i surt vand eller vand med is som du bliver færdig med hver enkelt, imens  du gør resten færdige. Ellers oxiderer deres farve. Dette er ufarligt, men tager en del af deres smukke fremtoning. 

Når alle rødder er skrællede, skæres de midt over og lægges i smørgryden. Lad denne stå ved svag varme i fem-ti min. til rødderne er bløde, men med et svagt bid. 

Grønkålsgrød med lyserød peberrodscreme

Riv den rå rødbede og bland den med skyr, salt, peber og peberrod - smag til med citron/eddike, sennep eller sukker.
Kog havregrynene op med vand og most.
Tilsæt æbleternene og lad det koge ind under omrøring. Det tager cirka 5 minutter.
Rør groftklippet grønkål og salt i grøden inden servering.

Spis den sammen med den lyserøde peberrodscreme og lidt frisk peberrod på toppen.

/Lise W.

Rå rødebedesalat med æble, peberrod og citron

Rør citronsaft, citronskal, honning og olivenolie sammen og smag til med peberrod. Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern (eller riv dem groft, hvis du ikke har sådan et). Skær æblerne i tynde strimler (som tændstikker), eller riv dem, hvis du har travlt. Vend rødbede og æble med dressingen og smag evt. til med med ekstra peberrod.

Kilde: Louisa Lorang/aarstiderne.com. - Hilsen Signe

Juleposen 2012!

Så er frosten væk igen og jeg har fået mulighed for at lave den sidste pose for i år. Den bliver ikke helt så krydret som sidste år, men håber den er ok. Hvis man ikke synes der er æbler nok i posen, kan man købe æbler i løssalg til 2 kr. pr. stk. Køb mindst et enkelt æble pr. mand, så de ikke skal ligge i butikken til næste år. :) Æblemosten er desuden sat ned til kun 10 kr. stk! Så køb dem i en fart inden der er udsolgt.

Råmarinerede rødbeder med peberrod, æbler og feta - vegetarisk

100 g rødbeder 1 dl æbleeddike 1/2 dl olivenolie 1 spsk akaciehonning 1 tsk friskrevet peberrod ½ bundt persille (eller ruccola) 2 æbler 1 dl hytteost (jeg bruger gerne feta, halloumi el. andet) Havsalt og friskkværnet peber Skyl og skræl rødbederne og skær dem i helt tynde – nemmest på mandolin jern. Kom rødbederne i en skål og mariner dem med eddike, olie, honning, salt, peber og peberrod. Du kan spise dem med det samme, men de bliver bedre af at trække et par timer – eller natten over. Vend gerne et par gange undervejs.

Rødbedetzatziki - vegetarisk

Revet rødbede Presset hvidløg Revet peberrod Græsk yoghurt Salt og peber (spidskommen) (citronsaft) Skræl og riv en passende mængde rødbeder og rør med f.eks. græsk yoghurt eller lign. Smag til med hvad du kan lide - f.eks. presset hvidløg, revet peberrod og salt og peber. Smager virkelig godt til både pitabrød, (vege-) deller osv osv. Kilde: Signe Bøgh

Syltede rødbeder med peberrod og anis - vegansk

2 kg rødbeder havsalt Lage 9 dl æbleeddike (jeg bruger fransk øko æblecider-eddike der kan fås mange steder) 5 dl vand 16 g salt 400 g sukker (kan sikkert godt være mindre) 4 stk stjerneanis 1/2 dl koncentreret solbærsaft 6 stk let knuste peberkorn 6 cm frisk peberrod i skiver

Opbevaring af peberrod

Man har sjældent brug for mere end et par skefulde peberrod af gangen, og sjældent flere dage i træk. En god måde at opbevare roden på er nem, enkelt og praktisk: Skræl roden, put den i en plastpose/bøtte og læg den i fryseren. Når du så skal bruge peberrod tager du den ud af fryseren, og på et rivejern river du den mængde du skal bruge, og så ind i fryseren med det samme igen. Du skal altså IKKE rive roden inden du putter den i fryseren. Pia Busk

Posen uge 48

Så er der vist rekord for antal poser i den kommende uge 48: Det er faktisk slut med de grønne varer, men jeg har lige fået hevet de sidste vitaminer op af jorden hos landmændene. 1 kg Kartofler, Syrengården 1 kg Gulerødder, Syrengården 1 stk Grønkål, Venevad 1 stk Hvidkål, Venevad 1 bundt Persille, Holistia 1 kg Æbler, Holistia (der er lidt pletter på, men ikke noget der ikke kan spises) 1 stk Romaine salat, Holistia (det bliver ikke Romaine, men en pose med små blandede salater) 400 g Rosenkål, Kragegården (dem der også leverer mel)
Abonnér på peberrod