Hjem / Opskrift Kategori / peberfrugt

peberfrugt

Mexi lazy slaw

Pres limesaften og bland med finthakket chili og lad det stå og trække lidt.

Resterende ingrediens snittes eller rives fint, til sæt salt, peber, lidt eddike og evt lidt sukker og til sidst limesaften med chili. Kram det hele godt imorgen. Smager fantastisk til din burrito, dine quesedillas eller tacos. 

 

-Anna-louise

Tomatsuppe med grillet peberfrugt

Tomater, peberfrugter, løg og hvidløg deles i halve, vendes godt med olivenolie, salt og peber og kommes i ovnen ved omkring 180 grader i 30 min i et lag.

Når det er færdigt hældes hele fadet op i en gryde og koger op. Tilsæt evt lidt fond.

Blend det til suppe og smag til med frisk basilikum og balsamico. Server med en klat creme fraiche og noget godt italiensk brød. Hvis du er til den slags, kan en sjat fløde også tilsættes suppen inden servering.

Grøntsags Sushi

Kog risene som anvist på pakken. Det er normalt 2 dele vand til en del ris. Husk at skylle risene inden de koges og sæt dem eventuelt i blød inden kogning. Til 5 blade tang, skal man bruge ca. 250 g ris. 

 Bland risene med ris vineddike, sukker og salt, mængderne kan ændres, og stil det til afkøling. Risene skal være kolde ved rulning.

 Skær grøntsagerne i tynde strimler.

 Rulle måtte/dækserviet kan eventuelt pakkes ind i husholdningsfilm, det gør rengøringen meget lettere.

Placer tangen på rulle måtten med den glatte side nedad.

Bagte peberfrugter

Læg peberfrugterne på en bageplade - med et ark bagepapir under og bag dem ved 200 grader (150 grader varmluft hvis du har flere plader i ovnen) Det er unødvendigt at bruge olie.
Bag evt. også et helt hvidløg og chili med.
Selvom nogle opskrifter, skriver at pebrene gerne må branke, havde jeg succes med lidt kortere bagetid, så de stadig var ret kødfulde.
Når pebrene er kølet lidt af, kan skindet flås af og kernehuset forholdsvis nemt fjernes.
Opbevar dem i en beholder overhældt med olie - evt. krydret med hvidløg, chili og salt.

Bønnesalat - vegansk

Salat: 400 g kogte bønner, flere slags og gerne forskellige farver og størrelser (dåsebønner kan fint bruges i en snæver vending) 250 g. grønne bønner 2 peberfrugter rød + gul 1 rødløg 1 bundt frisk basilikum (eller anden krydderurt - ruccula) Salt of peber Dressing: 2 fed hvidløg 1 chilli 2 spsk olivenolie 2 spsk hvidvinseddike eller 3 spsk citronsaft salt Lav først dressingen. Hak hvidløgsfeddene og den udkernede chilli fint. Pisk olie, eddike eller citronsaft sammen med hvidløg, chilli og salt. Vend de kogte/dåse bønner i dressingen så de kan trække smag mens grøntsagerne gøres klar.

Posen uge 30

Det er en kort sommer i år... Jeg havde håbet på at vi kunne få nogle kirsebær, men de er allerede udsolgt. :( Jordbærrene som Venevad leverer er også udsolgt så vi har skaffet nogle bakker a 250 g fra Holistia i stedet. Til gengæld er der HINDBÆR!!! Her er posens indhold: 125 g hindbær - Vellinge frugt (ny leverandør), øko 1 kg nye solist kartofler - Venevad, øko 2 stk skoleagurker - Venevad, øko 500 g røde løg - Venevad, øko Et bundt rødbeder (lange og runde) - Holistia, øko 100 g rucola - Holistia, øko 1 stk hvidløg - Holistia, øko 1 squash - Holistia, øko

Gylden grønsagssuppe med peber - vegan

4 – 6 pers.

1                          løg

Pickles - vegansk

Først koges saltlage bestående af 1/2 liter vand, 60 g salt og 1/2 dl eddike op, hvorefter den afkøles i et sylteglas med låg 1/2 blomkål, 1/2 agurk, 1 bladselleri og 2 peberfrugter renses og skæres i mundrette stykker. Disse lægges i saltlagen og presses let. Glasset står i to døgn, hvorefter saltlagen kasseres. Grøntsagerne overhældes med kogende vand, og det lades svale et par timer. Nu koges en eddikelage af 1/4 liter eddike, 175 g sukker og 1 brev syltekrydderier (gul sennep, sort, hvid og spansk peber) i 5 minutter, hvorefter grøntsagerne får et opkog i lagen.

Thousand islanddressing

Bland alle ingredienser sammen og smag til med paprika, sukker, salt og peber
Server med en blandet salat eller i en god gammeldags rejecocktail!
/Lise W


Ps. Billedet er fra de tusind søers land, Finland
Sommeren '14

Abonnér på peberfrugt