Hjem / Opskrift Kategori / pastinak

pastinak

Pasta med grønt

1. Pil løget og skær i tynde både.

2. Skræl pastinakker, gulerødder og selleri og skær i mundrette stykker.

3. Rens champignon, fjern stokken og skær champignon i kvarte.

Fredsfisk aka veganske fiskefileter

Obs! Portionen af fredsfisk er meget stor, og kan sagtens halveres. 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og dæk to bageplader med papir.

Skræl eller skrub pastinakkerne alt efter hvor tyk skrællen er. 

Skær dem på langs i ca. 1 cm tykke skiver. 

Bland mel og vand sammen til en tyk dej i en skål eller et fad, hvor der er plads til at dyppe pastinakkerne. 

Bland rasp i en anden skål eller fad og tilsæt salt og peber. 

Dyp enkeltvis pastinakskiverne i dejen og derefter vendes de i rasp, og læg dem så på bagepladen. 

Rodfrugtemos

Skrald rodfrugterne, skær dem i tern og kog dem i vand med lidt salt.

Mos og tilsæt de øvrige ingredienser.

Her serveret med ris og linser samt revet gulerod med tranebær, olivenolie og citron.

 

(skrevet af Mikkel Damborg)

Kylling i stegeso

 

Skræl gulerødder, pastinakker og skrub jordskokkerne. Skær alle 3 dele i grove tern og læg dem i bunden af en stegeso (her brugte jeg en stor støbejernsgryde med låg der tåler at komme i ovnen. Dryp grøntsagerne med olie og æblecider.

 

Hak krydderurterne fint og riv skallen af begge citroner, bland krydderurter, citronskal, salt og peber og gnid kyllingen godt ind i blandingen. Skær citronerne i skiver og hak hvidløgsfeddene groft og put det ind i kyllingen(gem nogle citronskiver til at lægge ovenpå kyllingen).

Pastinak-pure med chili og hvidløg

Denne pure er som tilbehør til en ret eller som en del af et tapasbord.

Kog pastinakkerne møre. hak løg, hvidløg og chili fint. Jeg brugte ikke en gang halvdelen af den mindste chili (så størrelse med en hasselnød) taget af planten. Hæld næsten al vandet fra de kogte pastinakker. Blend hele molevitten med lidt olie og smag til med salt og peber. 

 

\\ Maria 

Æble-/pastinaksalat (vegansk)

Riv pastinakker og æble på et råkostjern. Hak persillen fint. Rist hasselnødderne på en pande, og hak dem groft. Bland æbler og pastinak i en skål. Rør en dressing af det sure, olie, salt og kværnet peber (måske et drys sukker). Hæld dressingen over salaten, bland godt og drys så til sidst persillen over salaten. / Lise W

Pastinakkage med citroncreme

Kog pastinakkerne med skind på, til de er godt møre, og lad dem køle ned i isvand eller i køleskabet. Pil skindet af dem som med kogte kartofler, og riv dem på et groft rivejern. Det yderste af pastinakken kan være svært at få til at tage fat på rivejernet, så der kan man slutte af med at hakke færdigt i hånden.

Slå æggene ud i en skål, og pisk dem med sukkeret, til det er opløst.

Tilsæt mel og bagepulver ved lav hastighed, til det er rørt ud, og tilsæt citronskal, citronsaft og olien.

Rodfrugtbøffer - vegetar

Skræl rødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Hak den udkernede chili og ramsløg. Riv mozzarellaen. Bland og mos alle ingredienserne godt sammen. Krydr med salt og peber. Form mosen til ca. 8 bøffer og steg dem i olie 4 minutter på hver side ved middel varme.

Serveringsforslag kan være - Kartoffelmos og salat. Prøv også bøfferne med revet rødbede eller fintsnittet rosenkål og spidskål. Kan bruges som pålæg.

God fornøjelse, Ann Busk i Ålborg / Pia Busk

Sider

Abonnér på pastinak

Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/odenseff.dk/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0