Hjem / Opskrift Kategori / olivenolie

olivenolie

Græskarboller

Gæren udrøres i det lunkne vand.
Tilsæt 1 spsk. sukker og græskarret.
Når massen er blandet godt, tilsættes havregryn, salt og til sidst hvedemelet, lidt efter lidt.
Dejen æltes godt i røremaskinen indtil den er sammenhængende og består glutentesten.

Dejen hæver 1 time i røreskålen.

Dejen formes til boller i olieindsmurte hænder og drysses med lækre sesam.

Efterhæver 30 min på bagepladen og bages ved 210 grader varmluft i 25 min.

Happy Halloween

/Marianne Holm

 

Hokkaidohummus

Det hele blendes i en minihakker til det får en lækker blød og sammenhængende konsistens.
Spæd evt. til med mere olie eller alternativt lidt vand.

Den smager vildt godt ovenpå fintsnittet spidskål med kylling og masser af frisk mynte. Dryp lidt lækker olivenolie over salaten.

 


Happy Halloween

/Marianne Holm

Svamperisotto med shiitake

Risene renses i 3 hold vand
Det finthakkede løg varmes i olivenolie og risene tilsættes.
Der omrøres til risene er let gennemsigtige.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring.
Vend osten i og smag til med citronsaft, salt og peber.

Svampene steges i lidt olivenolie sammen med det friske hvidløg og anrettes oven på risottoen.
 
Velbekomme :-)

/Marianne Holm


Salat med svampe & parmesan

Svampene rengøres og skæres i passende skiver. Ristes på panden med lidt olie og drysses med salt.
Salaten rengøres, slynges og skæres i mundrette stykker.
Anret salaten og svampe i skål eller fad. Pynt med parmesanflager og dryp lidt olievenolie over.

Lækkert, enkelt og fyldt med smag :-)

/Marianne Holm 

Hokkaido/grønkålssalat

Hokkaidoen skæres i skiver og ristes på en pande i smeltet kokossukker og olivenolie. Drys lidt salt over de færdigstegte græskar.
Grønkålen renses grundigt og skæres i tynde strimler.
Balsamico og olivenolie drysses hen over grønkålen og det vendes rundt i bedste Jamie Oliver stil - altså med fingrene :-)
Skær hokkaidoen i mindre stykker og kom det i grønkålen.
Hak parmesanen i mindre stykker. Drys parmesanen og granatæblekernerne over grønkålen.

Opskriften er let inspireret af den talentfulde Salattøsen og så alligevel helt anderledes :-)

Langtidsbagte tomater

Tomaterne rengøres og halvveres.
De vendes i olien og kommes på bagepladen.

Drys med salt/peber/oregano og bag ved 100 grader i 2 timer.
Lad tomaterne afkøle i ovnen, mens den køler af.
 Kommes på skoldede glas og dækkes med mere olivenolie.

/Marianne Holm

Sommerpasta

Tomaterne halvveres. Forårsløg og hvidløg skæres i skiver.
Ovenstående blandes og tomaterne mases lidt, så saften og kernerne kan blande sig med olie, balsamico og salt/peber.
Til sidst tilsættes hakket basilikum og mozzarella.

Skal trække ca 15 min, eller så længe pastaen er om at koge færdig.

Tomatblandingen anrettes ovenpå den rygende varme pasta.

Nemt, let og sommerlækkert :-)

/Marianne Holm
 

 

Salat med jordskokker, pærer & hasselnødder

Jordskokkerne skrælles og snittes fint. Vendes straks med en blanding af honning, olie og citronsaft.

Pæren snittes fint og lægges ovenpå jordskokkerne.

Der pyntes med de grofthakkede hasselnødder, hampefrø samt citrontimian. 

En god parmesan høvles let over retten.

 

Er god som tilbehør til fisk, kylling og andet kød.

 

/Marianne Holm

Rød spidskålssalat med dildpesto

Dildpestoen blendes af frisk dild, cashewnødder, parmesan, olie og evt. salt/peber.

Spidskål snittes fint, eller groft hvis man er til noget mere bid.

Edamamebønner overhældes med kogende vand og afkøles straks med koldt vand.

Det hele anrettes i et fad med spidskål i bunden, edamanebønner ovenpå, små skefulde dildpesto spredt over salaten og pyntes med jostabær.

/Marianne Holm

Brændnældepesto

Brændenælderne hældes over med kogende vand, for at fjerne de små fimrehår der brænder.
Pluk derefter bladende fra stilkene.

Bland alle ingredienser i en foodprocessor og tilsæt olie undervejs alt efter hvor flydende og fin man vil have sin pesto.
Her er der brugt den lækre økologiske olivenolie fra colombani.dk.

Smag til med salt of pepper.
Ingredienserne er efter smag og man kan tilsætte så meget og så lidt som ens smagsløg har lyst til.

Pestoen kan bruges på pasta, til kartofler og som smørelse på brød.

 

af Christina Jacobsen

Sider

Abonnér på olivenolie