Hjem / Opskrift Kategori / mynte

mynte

Fyldt pasta med beurre rouge og mynte

Denne opskrift stammer fra pastaworkshoppen under SPIS Odense Fodd Festival d. 16/9/2017. 

Det er en forholdsvis simpel måde, at lave fyldt pasta, om end metoden kræver lidt fingersnilde. Fyldet kan ændres efter humør, med andre friskoste, pølsefars eller lignende. Urterne der andvendes kan ligeledes ændres, om end mynten passer godt til kraftige rødvine, og retten på den måde spiller godt til efterårets kølige, flotte dage. 

---

Vandmelonsalat med mynte, forårsløg & chili

 

 

Alle ingredienserne blandes og der dryppes med friskpresset limesaft & balsamico.
Serveres som tilbehør til lækkert økologisk kød :-)

/Marianne Holm

 

 

Tidlig sommerssalat

Start med at koge belagunalinserne efter pakkens anvisning. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand, så de køler af. 
Hvis ærterne er fra frost tø dem op ved at overhælde dem med kogende vand og land dem stå i 2 min.
Bland nu alle ingredienserne til salaten i en skål.
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. 
Overhæld salaten med dressing og server straks med friskhakket mynte på toppen.  


Opskriften er lavet med inspiration fra Green Kitchen Stories

Bygsalat med hvide asparges

Kog den røde byg efter anvisning på emballagen. Vend byg med olie og derefter med mayonnaise. Smag til med lidt limesaft, salt og peber. Lad stå, imens du forbereder resten. Skræl aspargesene og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Afdryp. Hak løget fint og nip mynten. Vend med den røde byg og server til aspargesene. 

 

Kilde: Irma
 

Rodfrugtråkost- vegansk

3 gulerødder 2 spsk. Rapsolie 1 persillerod 1 rødbede 3 stængler bladselleri 1 spsk. Honning ½ bundt mynte 3-4 spsk. æbleeddike eller anden frugteddike Skræl alle rodfrugter og skær dem ud i meget tynde strimler – brug evt. et mandolinjern. Pisk nu æbleeddiken sammen med honning, salt, peber og rapsolien til en frisk dressing. Rodfrugterne er ikke det mest spændende rent smagsmæssigt, så de kræver sin dressing og helst en frisk en af slagsen. Vend rodfrugterne i dressingen, pluk mynten og vend også det i. Smag evt. til med salt og peber.

Couscoussalat med rødbeder og gulerødder

4 prs. 4dl couscous eller bulgur 250g små nye gulerødder 250g små nye rødbeder 3 appelsiner 1 bundt mynte eller persille eller en blanding 2spsk raps- eller olivenolie salt og peber Tilberedning

"Vingummimeloner" med mynte -vegetar

1 honning, netmelon eller cantaloupe , skåret i tern. 1/2 dl æblecidereddike 1/2 dl honning Frisk mynte, finthakket 1 knivspids vanilje eller 1/4 vaniljestang, finthakket. 1/4 tsk stødt kardemomme Vend det hele sammen og lad det trække i mindst en halv time, i køleskabet natten over er perfekt! Smagen er vanvittig lækker, krydret og eksotisk. Altid et kæmpe hit! Sommerhilsner fra Christina. Kilde: Oscar Umahros Køkken revolution for hele familien.

Lammefilet med marinerede majroer

4 prs. 800g majroer 50g sorte oliven i saltlage 1 lille bdt. frisk mynte 2spsk raps- eller olivenolie 1-2spsk citronsaft salt og peber 500g afpudset lammefilet 2tsk raps- eller olivenolie 1kg kartofler Skær top og bund af majroerne og skær dem i både. Kog majroerne i letsaltet vand i ca. 5 min. så de netop er møre. Skær olivenerne i splitter. Hak mynten. Pisk en dressing af olie, citronsaft og lidt vand. Smag dressingen til med salt og peber. Vend majroer, oliven og mynte med dressingen og lad den trække.

Samosas med raita (dansk: små pirogger med yoghurtdressing) – vegetarisk

Opskriften giver 16 små samosas Raita 5 dl yoghurt natural ½ agurk 2 tomater 1 fed hvidløg ½-1 tsk stødt spidskommen Hakket mynte Salt Skær agurken igennem på langs og tag kernerne ud med en teske. Tag kernerne ud af tomaten og skær begge dele i små tern og bland i yoghurten. Mynten, presset hvidløg og spidskommen tilsættes efter behag og der smages til med salt. Stilles herefter på køl. Samosas 1 grofthakket løg 4 kogte kartofler moset groft ca. 400 g 1-2 dl kogte ærter 3 spsk tikka masala krydderi 8 plader filodej , á ca. 30 x 40 cm (ca. 250 g) Olie

Samosas med raita (dansk: små pirogger med yoghurtdressing) – vegetarisk

Opskriften giver 16 små samosas Raita 5 dl yoghurt natural ½ agurk 2 tomater 1 fed hvidløg ½-1 tsk stødt spidskommen Hakket mynte Salt Skær agurken igennem på langs og tag kernerne ud med en teske. Tag kernerne ud af tomaten og skær begge dele i små tern og bland i yoghurten. Mynten, presset hvidløg og spidskommen tilsættes efter behag og der smages til med salt. Stilles herefter på køl. Samosas 1 grofthakket løg 4 kogte kartofler moset groft ca. 400 g 1-2 dl kogte ærter 3 spsk tikka masala krydderi 8 plader filodej , á ca. 30 x 40 cm (ca. 250 g) Olie

Sider

Abonnér på RSS - mynte