Hjem / Opskrift Kategori / løg

løg

SquashSpaghetti m Cremede Østerhatte

Skær squash i fine strimler(spaghetti str.), enten i hånden eller på mandolinjern – undgå det inderste af squashen, som bruges i saucen. Kog ca 1½ ltr. saltet vand op og hæld over ”spaghettien” og lad det trække ca. 3 minutter – hæld vandet fra, tilsæt lidt god olivenolie og lidt friskkværnet peber.

Svamperisotto med shiitake

Risene renses i 3 hold vand
Det finthakkede løg varmes i olivenolie og risene tilsættes.
Der omrøres til risene er let gennemsigtige.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring.
Vend osten i og smag til med citronsaft, salt og peber.

Svampene steges i lidt olivenolie sammen med det friske hvidløg og anrettes oven på risottoen.
 
Velbekomme :-)

/Marianne Holm


Kartoffelsuppe med brændenælder

Simpel men god suppe, hvor det siger sig selv, at fonden er altafgørende, og at det ikke går med kartofler som ikke smager af noget. 
Steg løgene bløde i lidt olie. imens kartoflerne skrælles. Skær kartofler og østershatte i mundrette tern, giv dem en tur rundt i olien når løgene er stegt helt gennemsigtige, og tilsæt fonden. Lad kartoflerne kog møre.

Kartoffelklatkager med mos og marinerede gulerødder

Forretten til årets påskemenu er den mest tidskrævende, og den man kommer til at stå mest med i køkkenet før servering. Gulerødder, klatkager, mos og løg kan dog laves før tid, og kartofler og mos varmes nænsomt i ovnen umiddelbart før servering, hvis man planlægger lidt. Grønkålen bør dog steges umiddelbart før den spises. 

risotto med morgenfrueblade

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. En frugtig italiensk vermouth* passer godt til blomsternoterne i retten, men god hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Varm i mellemtiden fonden op, vej morgenfruebladene af og mål risene op.

Tacos med sensommerfyld

I august og september er der vitterligt ikke mange områder i verden, der kan måle sig med det fynske overflødighedshorn af fantastiske råvarer. En lang og kølig, men lys sommer kulminerer i et kort, men mundvandsfremkaldende øjeblik, hvor slidte paroler om Fyn som Danmarks Provence pludseligt giver mening.

Majs- og kartoffelgrød med æbler og løg

Start med at skrælle kolperne. Sæt den ene i ovnen på 150g. varmluft

Pizza med confiterede asparges

Skulle man ikke få brugt sine asparges mens de er helt nyhøstede og saftige, kan man evt. overveje nogle lidt mere hårdhændede tilberedningsmetoder. Denne pizza bliver både sød, bitter, syrlig og fed, og er særdeles god til ofre af tømmermænd eller andre uheldigheder. 

Tærte med skorzonerrødder & jordskokker

Fremgangsmåde:

Grøntsagerne rives fint og steges på panden med smør og olie. Skallen fra 1 citron rives henover, den hakkede timian tilsættes og der drysses med balsamico sv.t. til ca 2 spsk eller efter smag. Smag evt til med en smule salt, men den skal hellere være undersaltet end oversaltet. Steg i ca 15 min.

Æggemassen laves ved at piske æg sammen med cremefraiche og godt med friskkværnet peber.

Grøntsagsmassen blandes med æggemassen og hældes ovenpå filodej i et smurt tærtefad/bradepande. Der drysses med revet ost og bacon kommes på til sidst.

Selleri i karrysovs

  1. Skræl sellerien og skær den i små tern af 1x1 cm. Put det i en gryde med bouillionterningen og dæk det til med vand. Sæt det over at koge. 
  2. Mens sellerien koger skæres løg, hvidløg og ingefær i fine tern. Sauter dem på en pande i vand til de er klare og bløde. 
  3. Hold imens øje med sellerien.

Sider

Abonnér på RSS - løg