Hjem / Opskrift Kategori / krydderurter

krydderurter

Mexi lazy slaw

Pres limesaften og bland med finthakket chili og lad det stå og trække lidt.

Resterende ingrediens snittes eller rives fint, til sæt salt, peber, lidt eddike og evt lidt sukker og til sidst limesaften med chili. Kram det hele godt imorgen. Smager fantastisk til din burrito, dine quesedillas eller tacos. 

 

-Anna-louise

Grøntsagstærte

Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker.
Hytteosten og æggene røres sammen med grøntsagsblandingen.

Krydr med salt/peber/knuste sennepsfrø.

Blandingen hældes i en aflang tærteform og bages i 40 min. på 175 grader varmluft. 
Der drysses med revet ost, og tærten bager 10 min ekstra indtil osten er gylden.

Velbekomme :-)

Tacos med sensommerfyld

I august og september er der vitterligt ikke mange områder i verden, der kan måle sig med det fynske overflødighedshorn af fantastiske råvarer. En lang og kølig, men lys sommer kulminerer i et kort, men mundvandsfremkaldende øjeblik, hvor slidte paroler om Fyn som Danmarks Provence pludseligt giver mening.

Tomatsalsa

Snit eller blend løg, urter og cherrytomater fint, bland med alle væder. Snit de to store tomater mere groft, så salsaen får en smule bid. 

Melonsalat med pesto og chili

Det er helt vildt, man kan få så gode fynske meloner, som dem Broendegården leverer til os i år. Og så er de endda økologiske.

Denne salat udnytter, at Aji Benito chilien, som kan købes af Den Økologiske Chilifarm i Syrengårdens gårdbutik, og måske hos os senere på året, har en fantastisk smag af frugt som fersken, nektarin eller melon, og derfor passer glimrende sammen med den dybe melonsødme fra netmelonen... Men kan den ikke skaffes, kan andre syrlige chilier bruges.

Majs- og kartoffelgrød med æbler og løg

Start med at skrælle kolperne. Sæt den ene i ovnen på 150g. varmluft

Rødbedesalat med granatæble

riv rødbederene og rist kernerne.
ryst dressingen sammen
bland alle indgredisenser sammen

 

Forårsfrikassé - vegetarisk

Til 2 personer. Ingredienser: 10-12 stk kartofler 1 porre 1 spsk. smør 3 dl sødmælk (oprindelig er opskriften med fløde, men lettere mælk dur også) 1,5 spsk. hvedemel 5 asparges 2 håndfulde ærter Kvart citron (når jeg har brugt en økocitron, gemmer jeg altid skallen i fryseren og bruger biocitronsaft på flaske, hvis jeg ikke har nogen frisk citon liggende) Frisk persille, purløg eller dild Salt og peber Fremgang: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand (ca. 15 minutter). Skær dem ud i grove tern. Hak porren i skiver. Smelt smørret i gryden og steg porren let.

Hokkaidodip - vegetar

Halver hokkidoen, fjern kerner og skær resten i mindre stykker. Kog stykkerne med skal i en gryde med vand til de er bløde. Blend det hele sammen med en stavblender/blender. Smag til med mere chili, salt, peber og krydderurter. Server dippen afkølet. Tips: - Server rodfrugtfritter eller ristet rugbrødsstave til. altomkost / Pia

Grøntsagsfond - vegansk

  Ingredienser: Til cirka 1 liter 2 spsk. olie 2 løg 1 persillerod 2 gulerødder 5 fed hvidløg 1 laurbærblad 1 liter vand ½ tsk. knuste peberkorn 1 tsk korianderfrø 1 stjerneanis 4 dl hvidvin Friske krydderurter f.eks. persille Fremgangsmåde: Skær grøntsagerne groft ud. Svits først løg i olie, tilsæt så persillerod, gulerod, hvidløg og laurbærblad og svits et minuts tid. Hæld vand over og bring det i kog. Tilsæt krydderier og vin, og lad det så simre et 30 min. Hæld igennem en sigte og lad fonden køle af.
Abonnér på krydderurter