Hjem / Opskrift Kategori / knoldselleri

knoldselleri

Pasta med grønt

1. Pil løget og skær i tynde både.

2. Skræl pastinakker, gulerødder og selleri og skær i mundrette stykker.

3. Rens champignon, fjern stokken og skær champignon i kvarte.

Kartoffelsuppe med brændenælder

Simpel men god suppe, hvor det siger sig selv, at fonden er altafgørende, og at det ikke går med kartofler som ikke smager af noget. 
Steg løgene bløde i lidt olie. imens kartoflerne skrælles. Skær kartofler og østershatte i mundrette tern, giv dem en tur rundt i olien når løgene er stegt helt gennemsigtige, og tilsæt fonden. Lad kartoflerne kog møre.

Selleri i karrysovs

  1. Skræl sellerien og skær den i små tern af 1x1 cm. Put det i en gryde med bouillionterningen og dæk det til med vand. Sæt det over at koge. 
  2. Mens sellerien koger skæres løg, hvidløg og ingefær i fine tern. Sauter dem på en pande i vand til de er klare og bløde. 
  3. Hold imens øje med sellerien.

Polentarødspætter med spicy knoldsellerifritter

I min videre udforskning af polenta i køkkenet, stod jeg den anden dag og fik lyst til at lave en fortolkning af fish and chips. Jeg har flere gange haft god erfaring med at lave knoldsellerisfritter, de bliver så dejligt søde under bagningen, så den del var hjemme. Herefter tænkte jeg, at jeg måske i min panering igen kunne bruge den dejlige sprøde polenta, det har jo tidligere fungeret godt på både jordskokker og auberginer. Resultatet blev en noget mere sprød rødspættefilet, hvilket lige er efter min smag.

Lun knoldsellerisalat med sølvbeder og hvidløg

 

Som tilbehør er der nok til to personer, som hovedret vil portionen ikke række til mere end én. 

Tip: Hvis du har en rest ris, nudler eller lignende, kan det med fordel tilsættes. 

Knoldselleripasta med tomatpesto

Denne opskrift blev lavet som smagsprøve på weekendens SPIS festival. Man kan også lave pasta af andre grøntsager som eks. squach eller gulerødder. 

Grøn juice - greenie

Nedestående er Marias vejledning på at lave en lækker grøn juice med selleri. Man kan på denne tid af året vælge at benytte gulerodstoppe i stedet for selleri. 

Knoldselleri & flækærter

Ja. Det lyder ikke videre spændende… men det er det altså. Der er et eller andet i med de lette toner af anis, som går igen  i begge ingredienser, som slår igennem og gør kombinationen lækker. Skulle man være til det, er kraft i form af svinefond, flæsk eller bov heller ikke af vejen i denne sammenhæng.

Boller i selleri - kød

Rør farsen sammen og lad den hvile i en 1/2 time på køl. Sæt bouillonen over og form kødboller på størrelsen af en stor valnød. Smid stille og roligt kødbollerne i det småkogende bouillon. Først synker de til bunds, men vupti, så dukker de op på overfladen igen. Når de gør det, er de færdige og hives opad bouillonen. Når alle kødboller er kogt, sigtes bouillonen. Lad den derefter koge ind et par minutter. Bland maizena i lidt koldt vand, så det ikke klumper. Tilsæt maizanen i bouillonen og lad det simre et par minutter. Tilsæt derefter fløden, citronsaft og smag til med salt og peber.

Braiserede Rodfrugter - vegetar

4 personer 500 g knoldselleri 3 gulerødder 4 porrer 2 pastinakker 12 skalotteløg 50 g usaltet smør 2 tsk. rørsukker 400 g kogte kikærter (evt. dåse) 5 dl grønsagsbouillon 4-5 kviste frisk timian 1 frisk laurbærblad revet midt over havsalt og peber Tilbehør purløg landbrød Varm ovnen op til 150 grader. Rens alle grønsagerne og skær dem i mundrette stykker, men lad skalotterne være hele. Smelt smørret på en stor pande. Hæld grønsagerne på og steg dem under omrøring ved høj varme til de er let brunede. Krydr med salt og peber. Drys sukkeret over og steg videre til alt er let karamelliserede.

Sider

Abonnér på knoldselleri