Hjem / Opskrift Kategori / kartofler

kartofler

Indiansummer brasseri

Skrald kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i let saltet vand. Steg tofupølserne samtidigt.

Skær bønner i 1 cm stykker og kog dem med de sidste 3 minutter sammen med karfoflerne. 

Hak hvidløgene groft og steg dem. Tilsæt så kartofler og bønner (uden kogevand).

Hæld hvidvinseddiken på.

Tag bladene af timianen og hak dem.

Tilsæt timian, feta og soltørrede tomater. Lad ikke fetaen smelte helt.

Smag til med salt og peber.

Server på en bund af salat og med tofupølser på toppen.

 

Skrevet af Mikkel Damborg

Quinoa-deller

Kog quinoa og kartofler. Riv gulerødderne på et rivejern. Blend derefter quinoa, kartofler og gulerødder til en fars med stavblender. Hvis man ikke har en stavblender kan ingredienserne moses sammen med fingrene, dette giver dog en lidt grovere fars. Hak de soltørede tomater og basilikum fint og tilsæt farsen sammen med salt og pepper. Form små deller og fordel dem på en bageplade. Pensl dellerne med olie og bag dem i ovenen ved 200 grader i ca 30 min.

Disse deller er italiensk inspireret, men kan krydes med mange andre lækre krydderier.

Blå kartoffel chips

Denne opskrift er et forsøg på at lave sundere chips. Chipsene kan spises enten som crunch ovenpå en suppe, evt. jordskokkesuppen fra sidste uge eller bare som en chip. Da chipsene er lavet uden brug af olie og salten derfar har svært ved at hænge ved anbefales det optimalt at man bruger den som tilbehør til andet eller har en dip at døppe chipsene i, eks. en anden af ugens opskrifter, persillepesto. Man kan bruge næste alle slags rodfrugter, specielt elsker jeg selv også jordskokkechips.

Cremet rodfrugtsuppe

Smelt ghee/ kokosolie i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg og steg i ca. 10 min, de skal ikke blive brune, men bevare deres fyldne farve og blive bløde, derfor ved middelvarme. Tilsæt rodfrugter og chili og steg i yderligere 5 min. Tilsæt vand, grøntsagtboullion og laurbærblade og kog til rodfrugterne er møre, ca. 10-15 min. Tag nu laurbærbladene op og blend det hele med en staublender. Smag til med salt. 
Server straks, evt. med sprøde rodfrugtschips til. 

Af Maria Lund Kloster

Kartofler med Chiliolie

Skræl og kog karrtoflerne, lad dem køle og skær dem så i mindre stykker

Hak Chili og hvidlæg, og blend alle indgredienserne til chiliolien.

Vend kartoflerne i olien.

Grillet spidskål og kartofler

Spiskål rengøres og stokken fjernes. Del spiskålet i 4. Drys evt med revet ost. 
Grilles i ca 15 min
Kartofler:
Forkogte kartofler 
Olie 
Holm's den hemmelige (eller andet krydderi)
Vend kartoflerne i olien og drys med krydderi. Evt revet ost. Grilles i ca 15 min.

/Lindie Tessmer

 

kartoffelsalat

En lille opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat når nu der er så mange kartofler i den kommende pose. Det er et sundere alternativ end til den man kender fra mormors middagsbord.

Kog kartoflerne, så der stadig er lidt bid i dem. Lad dem køle af (de skal være helt kolde). Skær kartoflerne ud relative store stykker og hak løgene. I en skål blandes fromage frais og mayonaise (put fromagen i først, tilsæt 1 tsk sennep og smag til med mayonaisen, citron, salt og peber). Tomat, agurk og purløg bruges som pynt i rigelige mængder.

Jordskok omelet

I første omgang rev jeg jordskokker, løg og kartofler. Så smed jeg det hele på panden i 10 min (og rørte rundt så det ikke brændte på.) Derefter hældte jeg en æggemasse fra 8 æg over og lagde låg på. Så blev det den saftigste og dejligste omelet man kan tænke sig!

Ruben Stochholm

Cidergryderet (kød)

Opvarm lidt olie i en stor gryde og svits løg i ca. 3 min. Tilsæt svinemørbradstykker og svits det i ca. 5 min. 2. Tilsæt grøntsager sammen med cider, grønsagsbouillon, merian og et nip salt og peber. Lad gryden simre ved jævn varme i 20 min. 3. Tilsæt fløde og sennep. Lad dem simre i 10 min. 4. Smag det til med salt, peber og persille.

Kilde: Min madblog - Marie

Rødbedesuppe med purløgscreme - kød

4 personer Rødbedesuppe: 600 gr rødbeder 200 gr kartofler 100 gr røget bacon i tern 1 fed hvidløg 1 tsk stødt korriander 1L bouillon - smag efter eget valg Skræl og riv rødbederne. Skræl og skær i mundrette bidder kartoflerne. Steg baconen sprødt i en gryde. Tilset resterende. Lad simre under låg i ca. 30 min. Smag til med salt og peber. Purløgscreme: 2 dl græsk yoghurt 10 % 1 bundt purløg evt. friskrevet peberrod salt og friskkværnet peber Rør yoghurt og purløg - evt. peberrod - sammen. Smag til med salt og peber. Servér suppen med creme og groft brød

Sider

Abonnér på kartofler