Hjem / Opskrift Kategori / kørvel

kørvel

Pasta med grønt

1. Pil løget og skær i tynde både.

2. Skræl pastinakker, gulerødder og selleri og skær i mundrette stykker.

3. Rens champignon, fjern stokken og skær champignon i kvarte.

pasta med valnødder

Valnødderne fra Hesle Nygaard er ikke kun oplagte som snacks. De kan også bruges i både det søde og salte køkken, og det kan gå vældig stærkt, så snart man har taget på at åbne nødderne op. Her kommer nødderne til at indgå i en simpel dressing, som smager vanvittigt godt over pasta eller kartofler.

Man åbner nemmest nødderne ved at finde det bløde punkt bagerst i nødden, føre en kniv (pas på fingrene) eller et andet spidst objekt ind, og vippe skallen op. 

Tarteletfyld af jordskokker, skorzonerrod og champignon.

Start med at skruppe jordskokkerne grundigt rene med en køkkensvamp. Det tager sin tid... så er det sagt. Læg herefter de nu rene knolde i et ovnfast fad, overhæld med olie og sæt dem i ovnen i en times tid ved 175g - Eller indtil alle knolde er helt bløde inden under skindet.

kørveldressing

 

Skyld kørvelen grundigt, tør og hak meget fint. Blend med eddike og olie og smag til med salt. 

Majroer a'la Frankrig. Vegetar

Til 4 pers. Alle målene er sådan ca. 1 kg majroer 100 g smør et par håndfulde hakket kørvel (persille kan også bruges) 1 tsk sukker salt fløde vand

Posen uge 16

Så begynder der at ske noget med de nye varer der kommer op af jorden! I denne uge introducerer vi blandt andet agurker og radiser. 1 kg kartofler, Venevad, øko 500 g jordskokker, Venevad, øko 400 g små porrer, Venevad, øko 1 bdt. løvstikke, Holistia, øko 1 bdt. kørvel, Holistia, øko 2 bdt. radiser, Broendegården, øko 200 g sukkertang, Nordshell 2-3 stk agurker, Markhaven, øko Der er 46 bestillinger og 4 løssalgsposer. Ruben, Indkøb

Saltbagt knoldselleri med relish-vegan

4 prs Ingredienser: 1 økologisk selleriknold 2-3 kg køkkensalt Relish 2 stængler blegselleri 1skalotteløg 1 håndfuld spansk kørvel (sødskærm) Revet skal af 1 økologisk citron 1 æble Rapsolie Æblecidereddike Salt Fremgangsmåde: Skræl sellerien og indstøb den i fugtig køkkensalt i en passende størrelse gryde af en type, der kan tåle at gå i ovnen. Bag den derefter i 2-2½ timer (afhængig af selleriens størrelse) ved 200 grader.

Majroepostej - vegetar

Majroer og gulerod renses og rives groft. Løg finhakkes. Hytteost og æg røres godt sammen og blandes med de hakkede grønsager. Krydderurter og hakkede valnødder vendes i farsen og der krydres med salt og peber.

Farsen kommes i et smurt fad/form og bages ved 200 grader i ca. 30 min.

Serveres med nye kartofler og salat af f.eks spidskål, portulak og nye rødløg. Kan også spises koldt som pålæg.

 

God fornøjelse / Pia

Abonnér på kørvel