Hjem / Opskrift Kategori / jordskok

jordskok

Bagte polenta jordskokker

Efter mange måneder med jordskokkesuppe havde jeg brug for noget forandring. Forleden lavede jeg polentabagte auberginer og det var sådan en succes, at jeg straks fik ideen til at gøre netop dette igen bare med jordskokker. Resultatet blev igen en succes, en kerne af cremet jordskok med en sprød skal af polenta, mmm...

Frisk pasta med (cremet) jordskokkecreme

Kog jordskokkerne i 500 ml vand med boullion og hvidløg, det tager ca. 15 min. 
Snit imens porrerne fint og blancer dem 1-2 min. 
Når jordskokkerne er kogt færdige, blend dem da med 1-3 dl vand, hvidløg, chiliflager og citronsaft indtil det får en cremet konsistens. Vi brugte en blender, men jeg vil anbefale en staublender. Smag til med salt og peber. 

Jordskokker med purløg

Skrub jordskokkerne grundigt og put dem i et smurt fad (der kan tåle ovn/grill). Drys med salt. Bag dem møre i ovn/grill (180 grader) i ca. 30 min. (Tiden afhænger lidt af om du ønsker konsistens som en mos eller mere groft, hvis mos skal de bage længere til de er helt bløde, mine var lidt grove da vi helst spiser dem med bid i).

Skær jordskokkerne i grove tern og rør dem sammen med smør (mængde efter behag, vi brugte ca. 75 g) og grofthakket purløg.

Smag til med salt og peber.

 

Kylling i stegeso

 

Skræl gulerødder, pastinakker og skrub jordskokkerne. Skær alle 3 dele i grove tern og læg dem i bunden af en stegeso (her brugte jeg en stor støbejernsgryde med låg der tåler at komme i ovnen. Dryp grøntsagerne med olie og æblecider.

 

Hak krydderurterne fint og riv skallen af begge citroner, bland krydderurter, citronskal, salt og peber og gnid kyllingen godt ind i blandingen. Skær citronerne i skiver og hak hvidløgsfeddene groft og put det ind i kyllingen(gem nogle citronskiver til at lægge ovenpå kyllingen).

"Jordskokkecarbonara"

Skrub jordskokkerne pinligt rene, men hold så vidt muligt skrællen intakt. Bag dem herefter i et ovnfast fad i ovnen ved 175. Grader i 40min sammen med hvidløgene.

Hæld jordskokkerne i en blender, pres hvidløgene ud ned i blenderen. Tilsæt en lille smule vand og blend. Tilsæt til sidst fløden og kør indtil jordskokkerne er blevet til en lind creme. Smag til med salt.

Kog imens pastaen og  skær baconen ud i små tern og steg denne.

Overhæld pastaen med de cremede jordskokker, vend rundt og server med bacon og evt. Krydderurter som timian eller persille. 

Abonnér på jordskok